Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO dostu ürün açıklamaları nasıl yapılır?

SEO dostu ürün açıklamaları yapma konusunda biraz yaygın bir aldatmacadır. Aslında çok fazla acemi çevrimiçi tüccar, yüzlerce ürününü listelemek üzere herhangi bir popüler e-ticaret platformunun trafikte istikrarlı bir artış sağlamak için yeterli olacağına inanıyor. Ne yazık ki, bu önerinin başarılı bir çevrimiçi mağazayla hiçbir ilgisi yok. 

seo product descriptions

Gerçek şu ki, e-ticaret web siteleri için uygun bir optimizasyon yapmak genelde herhangi bir standart SEO'nun yerine en kolay web siteleri veya bloglar için çalışmaktan çok daha zor olmaktadır 10 sayfaya kadar sayım. Yani yüzlerce hatta binlerce SEO ürün açıklamasıyla uğraşmak, her e-ticaret işi için çekirdek optimizasyon konusudur ve çoğu zaman, çevrimiçi girişimcilerin aslan payını hızla hayal kırıklığına dönüştürebilecek birçok problem eşlik eder. Aşağıda daha verimli SEO dostu ürün açıklamaları yapmayı açıklayacağım. Aşağıda listelenen en sık yapılan optimizasyon hatalarından kaçınarak görevin en iyi şekilde yapılabileceğini düşünüyorum.

Çok ince ürün açıklamaları

Eski tecrübelerime dayanarak, ürünleriniz için eksik veya çok kısa metin tanımlamalarına sahip olmak, listelerinizin ilk 10 arama sonucu arasında gösterilmesine neredeyse sıfır şans bırakmaktadır. Özellikle düşük frekanslı sorgularla (ör. Çevrimiçi hediye dükkanları ve özellikle giyim mağazaları için) uğraşsanız bile, her ürün sayfasına bir ses açıklaması eklemek, en başından itibaren hareket etmeniz gereken tek doğru noktadır.

Aslında, sahip olduğunuz daha eşsiz ve eksiksiz içerik, daha yüksek sıralama için arama motorları tarafından öne çıkarılacak daha iyi şans. Tabii ki görsel içerik binlerce sözcükten konuşabilir, ancak yüzleşelim - arama motorları resimleri "okuyamaz" veya "anlamak" mümkün değildir. Yani, burada temel fikir, en yaygın kullanılan varsayılan kelime sayısını aşması gereken benzersiz ve alakalı SEO dostu ürün tanımlarına sahip olmaktır (bu gerekli bilgileri vermek için Web'de birkaç karşılaştırılabilir liste için yalnızca bir göz atın). Bunu yaparken, aşağıdaki madde işaretlerini hatırlayın:

  • Asla taklitçi gibi davranmayın. Aksi halde, iyiden çok zarar göreceksiniz. Ve burada en kötü senaryo, arama motorları tarafından sıralama cezalarına neden olabilir.
  • Potansiyel müşterilere daha fazla değer katan kesin ve sağlıklı bir ürün açıklaması yapmak için yüksek kaliteli içeriğe odaklanın. Yani burada SEO ürün açıklamaları insanların sonuçta bir satın alma yapmak için tasarlanmıştır.
  • Çok uzun bir içerik uzunluğuyla baş etmeyin, tamamlama uğruna büyük bir ürün açıklaması yaratmaya gerek yoktur. Unutmayın, çok fazla içerik, satın alma dönüşümünde size önemli bir katkı sağlamaktan ziyade sıralamalarınıza zarar verme olasılığı fazladır.

seo descriptions

Benzersiz olmayan ürün açıklamaları

Üreticilerin orijinal ürün açıklamalarını eklemenin hatalı bir hata olacağını düşünüyorum. Benzersiz olmayan herhangi bir metin içeriğine sahip olmak, web sayfalarınızın hiçbir zaman arama sonuçlarının üstünde görünmeyeceğini garanti edecektir. Aslında, bu tür varsayılan açıklamalar, çoğu web sitesi tarafından, kopyalanan metnin bir kısmını orijinal biçiminde bırakacak kadar dikkatsiz kullanılan çok sık kullanılır..Bu nedenle, benzersiz olmamayı göz önüne alırsak Google, yinelenen veya hurdaya çıkarılan içeriği filtreleyip bu talihsiz web sitelerini sıralama listesinin altına atacaktır.

İşleri daha da kötüleştirmek için, üreticilerin özgün ürün açıklamaları genellikle en çok satan ürün tanımına zorlanmayacak şekilde yazılmıştır. Zayıf SEO tarafından optimize edilmiş ürün sayfalarını veya herhangi bir hurdaya ayrılan içeriği, arama motorları açısından spam olarak görünmeyen bırakmayın. Herhangi bir komplikasyonunuz varsa, örneğin, tek tek bir ürün açıklaması nasıl yazacağınız hakkında hiç bir fikrinizi yitiriyorsanız, o sayfada özel bir "dizinsiz" meta etiketi de koyabilirsiniz. Bunu yapmak, sıralamanın listesinde çekilecek bir risk olmadan, SEO çabalarını en azından iyi durumda tutacak.

Ses Ürün İncelemeleri

Doğal olarak, potansiyel alıcılarınızın çoğunun, satın alma taahhüdünü vermeden önce ürünleriniz üzerinde bazı müşteri yorumları görmesi muhtemeldir. Web sayfası listelemelerinizin bir sürü sağlam ürün yorumu ile desteklenmesinin, hedef kitlenizin en dar kısmını bile kaçırmamanıza izin vereceğiz. Ayrıca, bu gibi değerlendirmeleri elde etmek için biraz zaman ayırmanız benzersiz satış sayfalarının kendisi kadar yüksek sıralamaya yardımcı olabilir. Sonuçta, SEO dostu ürün açıklamalarını "yaşayan" yorumlarla desteklemek arama motorlarının web sayfalarınıza daha sık döndüğünü ve dolayısıyla arama motoru optimizasyonu çabalarınızın tamamının iyileştirilebileceğini düşündürmektedir.

Arama talebini karşılayın

Burada, ürün sayfalarınızı optimize ederken hedef kitlenizin arama talebini de göz önünde bulundurmanız gerekir. Kullanıcıların arama çubuğuna yazabilecekleri şeyleri düşünün. Bu şekilde başlıklarınıza, başlık sayfalarına, URL'lere ve tabii ki SEO dostu ürün açıklamanıza göre çalışın. Web'de belirli bir ürünü arayan potansiyel bir müşteriymiş gibi, bu öğeler üzerinde çalışın. Tamam, yapılması daha kolay söylenebilir. Ancak, ürün sayfaları için daha iyi arama optimizasyonu konusunda size yardımcı olacak bazı ipuçları:

  • Başlık etiketlerinizi ve H1 başlıklarınızı marka adları ve model numaraları ile yerleştirin.
  • Görsel sayfa içeriğinizin her öğesine görüntü alt etiketleri ekleyin.
  • Tek bir web sayfasında aynı uzun kuyruklu anahtar kelimeleri veya anahtar cümleleri asla kullanmayın. Web sayfalarınızın çok fazla anahtar kelimeyle doldurulmasını önleyin.
  • İçeriğinizi (iframe'ler gibi) görüntülemek için alternatif bir yol düşünmeyin bile. Metin açıklamaları her zaman üzerine inmek üzere oldukları ürün sayfalarında olmalıdır.
  • "Konuşma" URL'leri üzerine çalışın, ilgilendiğiniz her ürünün net ve temiz bir özetini sunsunlar. Herhangi bir rastgele oluşturulmuş sayısal kimlikleri unutun. Sayfalarınız için her biri uzun kuyruklu bir anahtar kelime veya anahtar kelime içeren benzersiz URL'ler oluşturun. Bu şekilde, "konuşma" URL'leri daha SEO dostu ürün açıklamaları ile size yardımcı olacak, ayrıca doğru semantikleri ve daha yüksek alaka düzeyi ile daha iyi kullanıcı deneyimi sağlayacaktır.

on page seo

Kapanış düşünceleri

Bu şekilde, canlı kullanıcılarla ilgilenerek çevrimiçi mağazanızı sesli ürün açıklamalarıyla desteklemiş olursunuz. Google için de iyi olma şansını. Kullanışlı, ancak yine de SEO dostu ürün tanımları, bilgilendirici incelemeler, kılavuzlar, eğitimler vb. Sağlayarak ziyaretçilerinize daha fazla değer verdiğinizden emin olun. Böylece, Google, web sayfalarınızın arama yapan daha fazla kullanıcıya gösterilecek doğru yer olduğunu anlayacaktır alakalı anahtar kelimeleriniz için. Sonuçta bunun da bu olduğuna inanıyorum, değil mi?

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport