Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bana SERP'nin neyi temsil ettiğini söyleyebilir misiniz?

SEO olarak, SERP Arama Motoru Sonuç Sayfaları anlamına gelir. Web kullanıcıları bir arama yaptığında sonuçlu sayfalar alırlar. Genellikle, SERP, Google'a bir arama sorgusu girdikten sonra ekranınızda görünen sonuçları ifade eder.

Varsayılan olarak SERP'lerde on sonuç var. Bir Google araması içinde sayfa başına ondan fazla sonuç almak isteyen kişiler Google Arama Ayarlarına gitmeli, "Sonuç Sayısı" na inip açılan değeri değiştirmelidir.

serp stands for

SERP'ler genellikle ücretli reklamlar, resimler, videolar, organik metinler ve zengin cevaplar da dahil olmak üzere çeşitli içerik türlerini birleştirir. SERP'de görünen içerik türleri tipik olarak bir sonraki iki etmene bağlıdır:

  • Araştırmacının yaptığı sorgu türü;
  • Arama motoru, sorgunun en iyi cevaplanacağına inandığında nasıl çalışır.

SERP, kullanıcıların kaynağınızın çekici bir başlık ve ilgi çekici sayfa tanımıyla sunmak için değerli olduğunu göstermek için mükemmel bir fırsattır.

SERP'lerde Kullanıcıların Bakışını Etkileyen Faktörler

 Alaka Alma Anahtarı 

Google, kullanıcılar için yararlı olan içeriği göstermeye çabalıyor. Arama motoru, mevcut içeriğin, kullandığınız anahtar kelimeleri ve web sitenizin kapsadığı konuları inceleyerek alakalı olup olmadığını belirler. Anahtar kelimelerin bu kadar önemli olduğunu merak ediyorum? Cevap basit: Bu terimler, Google'ın kapsadığı sorunu daha iyi anlamasına yardımcı oluyor.

Aynı zamanda, anahtar kelime doldurma, sıralamalarınıza zarar verebilir. Kopya boyunca çok fazla anahtar kelime kullanmaktan kaçının. Aksi takdirde, büyük bir şans arama motorları ceza ile sitenizi tokatlamak olacaktır..

En iyi seçenek, anahtar kelime araştırmasıyla belirlediğiniz hedef anahtar kelimeyi kullanmaya ve daha sonra söz konusu anahtar kelimeyi ve semantik olarak ilgili kelimeleri kullanarak içeriği doldurmaya odaklanmaktır. Alakalılığınızı netleştirebilmenin bir başka yolu, anahtar kelimelerinizi ana kopyada, başlıkta ve H2 etiketlerinde, resimlerin alt metninde ve URL'de birkaç kez kullanarak sağlamaktır. Bu kadar basit.

 İçerik Değeri Konuları 

Google, değer katan materyalleri göstermek istiyor. Bu değeri sunmak için, aradıkları insanlara bilgi sağlamalısınız. Unutmayın: kaliteli bir site yalnızca çevrimiçi diğer her şeyin bir birleşimi değildir. Bunun yerine, kullanıcıların güvenebileceğini bildikleri deneyimli bir profesyonelin eşsiz perspektifini sunacak.

Google, yalnızca tek sayfaları değil, sağladığınız bilgilerin derinliğini inceleyerek içeriğin değerini değerlendirir. Ayrıca, Google, kullanıcıların içeriğinize nasıl tepki verip vermediğini inceler. Hemen çıkma oranınızın yüksek olması, kaynağınızın kitlenizin ihtiyaçlarını karşılamadığı anlamına gelir. Öte yandan, çoklu geri ve düşük bir hemen çıkma oranı, sunduğunuz içeriğin heyecan verici ve değerli olduğunu gösterir.

google serp

Sarma

SERP'leri anlamak, başarılı bir pazarlama stratejisinin hayati bir parçasıdır. Arama sonuçları sayfalarını ne kadar iyi anladıysanız, web sitenizi Google arama listesinin başına getirmeniz o kadar kolay olur.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport