Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Marka web sitesi konumlandırma neden önemlidir?

Açık marka konumlandırma başarılı bir pazarlama stratejisinin ayrılmaz bir parçasıdır. Basitçe, marka konumlandırma, markanızı müşterinin zihniyetine yerleştirme süreci olarak tanımlanabilir.

website positioning

Marka konumlandırma profesyonelce hazırlanmış müşterilerinize güçlü ve kalıcı bir iz bırakır. Pozitifliği markanızla ne kadar çok kişi ilişkilendirirse, rakiplerinizden ziyade sizden daha fazla satın alacaklar olur. Web sitenizin konumlandırma stratejisini iyileştirmek için uygulayabileceğiniz birçok taktik vardır. Bunların en popülerleri şunlardır:

  • Cazip ambalaj;
  • Rekabetçi fiyatlandırma;
  • Heyecanlı promosyonlar.

Bu üç, rastgele web kullanıcılarını çekmek ve tekrar müşterilere dönüştürmek için mükemmeldir. Doğru kitleyi çekme ve bunları elinde tutmanın anahtarı markanızın amaç ve statüsünü bir bütün olarak iletmektir.

Temel Konulardan Başlayın

Zorlayıcı bir marka konumlandırma stratejisi hazırlamadan önce, işletmenizin neye bağlı olduğunu belirlemelisiniz. Markanızı pazarda eşsiz yapan şeyleri ve rekabetten nasıl farklı olduğunu düşünün. Uzun öykü kısa, gerisini izlediğiniz tatlı noktayı kesin.

Mevcut Marka Konumunuzu Belirleme

Marka konumunuzu belirleme, markanızın değerini, benzersizliğini ve farklılaşmasını tanımlamanıza yardımcı olması açısından önemlidir. Genel olarak, bu üç unsur müşterilerin size gelip şirketinizin sağladığı hizmetlerin ücretini ödemesi gereken başlıca nedenlerdir. Mevcut marka konumunuzu belirlemek şu iki aşamaya kadar kaynatılabilir:

  • Marka denetimi gerçekleştirmek;
  • Müşterilerinizle konuşmak.

Geribildirimine açık olmak en önemli şeydir. Marka kimliğinizi ve sizin kim olduğunuzu düşündüklerini nasıl algıladıklarını belirleyin..Unutmayın, marka konumu, hedef pazarı tanımlamak, rekabet ortamını analiz etmek, farklılaştırma için uygun alanları tanımlamak ve her ikisinde de kullanılabilen bir konumlandırma bildirimi oluşturmaktır: iç ve dış iletişiminiz.

Bir Rekabet Sahibi Olun Araştırma

Rakiplerinizi araştırın ve marka konumunuzun kendileriyle nasıl kıyaslandığını bulun. Kalabalıktan farklılaşan bir konumlandırma stratejisi geliştirmenin zaman ve çaba harcamanız önemlidir. Benzersizliğinizi etkin bir şekilde kullanıyor musunuz? İşletmenizi neyin dikte ettiğini düşünün ve olağanüstü özellik etrafında markanızı yaratmanın bir yolunu belirleyin.

Etkili Bir Bildiri Hazırlama

Konumlandırma bildirimi, hedef pazarınızın açık ve net bir tanımlamasını içermektedir. Bu pazarın markanızı nasıl görmesini ve deneyimlemesini istediğinizi ve pazarlama stratejiniz için tutarlılık sağladığını tasvir eder. Markanızla ilgili tüm kararların konumlandırma bildiriminizi desteklediğinden emin olun.

Stratejinizi İşe Alma

Geçerli bir konumlandırma stratejiniz olduktan sonra uygulamak için yüksek bir zaman. Ekip üyeleriniz konumunuzu anlamalı ve yaptıkları her şeyde ifade etmelidir. Bu amaca ulaşmak için, müşterilerinizle etkileşimde bulunmanın tüm yollarını not edin ve bu dokunma noktalarının her birinin seçtiğiniz konumu ilettiğinden emin olun.
Stratejinizin, pazarlama ve reklamcılık kanallarınız boyunca mesajlaşmada% 100 tutarlı olması gerekmektedir. Marka değerini potansiyel müşterilere iletmek için her fırsattan yararlanın - PR stratejilerini, e-posta iletişimini, farklı satış programlarını, konferansları uygulayın ve hat devam edin.

online marketing

Sonuç

Markanızın sözünü ne kadar iyi ifade ettiğinizi daha iyi anlamak için bu temas noktalarının her birini düzenli olarak inceleyin. Sürekli olarak iletilen iyi tasarlanmış bir marka konumlandırma stratejisi ile müşterileriniz, markanızı taahhütlerini yerine getiren güvenilir bir seçenek olarak algılarlar.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport