Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Bir e-ticaret web sitesi mimarisi hakkında ne bilmeliyim?

Genel olarak, arama motoru optimizasyonu, eğitimli tahminlerin ve verilere dayalı kararların bir karışımıdır. Bununla birlikte, bu inançlara rağmen bazı temel ilke ve uygulamalar kalmaktadır. Bir e-ticaret web sitesinin vazgeçilmez bir yönü, web sitesinin iç yapısı ya da aynı zamanda mimari olarak kullanılmış olmasıdır. E-ticaret sitesi mimarisi, trafiğinizi artırabilir veya bozabilir.

Bu nedenle, e-ticaret web sitesi mimarisinin temellerini uygulamak ve tüm arama motoru standartlarına uymak zorundasınız. Bu makalede, kullanıcı deneyimini iyileştirmenin yanı sıra, sitenize kaliteyi ve trafiği hedeflemenize yardımcı olacak bazı e-ticaret web sitesi mimarisi şartlarını tartışacağız.

E-ticaret web sitesi mimarisinin temel özellikleri

  • Ana sayfanızı kategori sayfalarına bağlayın

Bir web sitesi, bir blog veya e-ticaret olmasına bakılmaksızın herhangi bir web sitesinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bu sayfa, arama motorlarından en çok hedeflenen trafik alır. Bu nedenle, ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında en değerli bilgiyi içermeli ve kullanıcılara diğer web sitesi kategorilerinin ne olduğu konusunda net bir bilgi sahibi olmalısınız. Daha fazla trafik ve otorite getirmek için ürün sayfalarınızı ana sayfanıza olabildiğince yakın bir yere koymanız gerekir. Kullanıcıların, iki tıklamayla gerekli bilgilere gelmesi gerektiği için, sitenizin gezinmesini iyileştirmek için mükemmel bir fırsat. Ayrıca, bunu yaparak, Google'a ve diğer arama motorlarına, e-ticaret sitenizin bazı sayfalarının yüksek önem taşıdığını ve bu gerçeğe dayanarak kullanıcıların kolayca erişebileceğini gösteriyorsunuz.

  •  Ana seviye navigasyon sayfaları 

Ana sayfanızdan sonraki en önemli sayfalar ana seviye navigasyon sayfalarıdır. Sitenizin yetkilerinin çoğunu içerirler. E-ticaret mağazanızın ana seviye navigasyon sayfaları muhtemelen kategori sayfalarınızdır. Bu sayfaların doğru bir şekilde yapılandırılmasıyla, ana sayfadan kategori sayfalarına, en yüksek yetkiyi veren ana sayfanızın yakınına yerleştirildikleri için daha yüksek bir yetkilik düzeyi geçti. Bu tür mimari, trafiği tüm web sitesi kategorileri üzerinden adil bir şekilde geçirebilmenizi sağlar.

  •  Kategori navigasyon sayfa yetkisi 

E-ticaret web sitesi mimarisinde, ana sayfadan sonra ikinci en çok yetki veren sayfalar mağazanın ana düzey kategorileridir. Site yetkisini iyileştirmek ve dönüşüm oranını artırmak için, bu sayfalara yüksek kaliteli, benzersiz ve alakalı içerik eklemeniz gerekir. Bunu yaparak, alt kategori sayfasının yetkisini yükseltebilirsiniz.

  • Alt kategori sayfaları yetki geliştirme

Ana seviye navigasyon otoritenizi artırdıktan sonra, alt kategori sayfalarının yetkisini artırabilirsiniz. Alt kategorilerin bir otoritesini büyütmek için, kategori sayfalarının iyileştirilmesi için olduğu gibi aynı mimari yöntemi uygulamalısınız. İçeriğini ana e-ticaret sayfasının yakınına koyarak bu sayfanın kullanıcılar için değerli olduğunu belirtmelisin. Dahası, alt kategori sayfalarının içeriğinde birbirine bağlanmak, kullanıcılar için olduğu gibi Google botlar için de bağlantılarını ve alaka düzeylerini anlamada daha fazla yol yaratır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport