Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SERP sonuçlarının daima farklı olduğunu nasıl bilebilirim?

Benim için gelince, sıralama izleme aracındaki anahtar kelimelerim için SERP sonuçlarını incelerken bu soruna rastladım. Evet, itiraf etmem oldukça şaşırtıcıydı. Daha da fazlası - Google SERP sonuçlarının neden çarpıcı bir şekilde değişebildiğini, özellikle de genel olarak üst düzey izleyiciler tarafından verilen yaklaşık değerlerle karşılaştırıldığında bu duruma üzüldüm. Tabii ki, organik trafiğin aslında arama motoru sonuç sayfalarında görebildiğimden çok daha kritik olduğunu anladım. Peki, neden Google SERP sonuçlarının daima farklı olduğunu görelim. Bununla ilgili bazı makul öneriler var:

  •  Şahsen uyarlanmış sonuçlar 

Dünyanın arama devi SERP sonuçlarını kullanıcıların yeni tarihin ve tipik davranış kalıplarının her kullanıcı ihtiyaç ve niyetine uyacak şekilde bireysel uyarlanmış sonuçlar vermesi. Bu, Google hesap faaliyetleriniz, tarama geçmişiniz ve sosyal medya etkileşiminin (paylaşım, beğenme, yorum yapma, YouTUbe videoların oynatılması, ürün satın alma veya belirli bir web sitesinden hizmetler sipariş etme) önemli olduğu anlamına gelir.

Tabii ki, gerçek istatistiklerinizi izlemek istiyorsanız, daha kesin veriler elde etmek için bazı özel çevrimiçi araçları kullanabilirsiniz. Google hesabından çıkış yapabilir ve özel (gizli, gizli bir tarayıcı modu) moduna geçebilirsiniz.

serp results

  •  IP adresi ve coğrafi konum 

Hiç şüphe yok ki, bulunduğunuz yer Google'ın kişiselleştirilmiş aramasına göre değerlendirilir. Aynı zamanda, gerçek IP adresiniz arama konumunuzu belirlemek için de kullanılabilir. Bu özellik, "bana yakın" gibi bir sorgu ile bir arama isteği doldururken en iyi sonucu alır..Bunun gibi bir arama yapmayı deneyin. Bu şekilde, nasıl çalıştığını test etmek için Google aramaya proxy veya VPN çözümleri de kullanabilirsiniz.

  •  Cihaz tipi 

Ben burada gündelik gezinme ve zaman zaman izleme araçları ile ara sıra kontrol için aynı cihazı kullanmanızı öneririz. Görünüşe göre mobil SERP sonuçlarınız her zaman orijinal masaüstü cihazlarınızın aksine olacaktır. Hatırlamanız gereken tek şey, yerel SEO'nun mobil uyumlu çevrimiçi platformlar ve AMP ile çalışan diğer web siteleri için kritik öneme sahip bir seviyeye getirilmesi.

google results

  • SERP sonuçlarını tetikleyen diğer faktörler

Her şeyden önce, arama ayarlarınızı kontrol edin Özellikle anahtar kelime sıralama araçlarıyla asla düşünülmeyen arama sıralamaları üzerinde belirgin bir etkisi. Yani burada, web sitelerinin kendileri, haritaları, resimleri, videoları vb. Gibi aynı anda seçtiğimiz çeşitli arama seçenekleri vardır.

SERP sonuçlarını tetikleyen bir sonraki faktör, geçerli aramanızın gerçek zamanıdır. Örneğin, küresel meseleler, hava durumu tahminleri veya son dakika haberi gibi son derece hassas bazı talepler var. Bunun gibi her arama isteği genellikle günde birkaç kez değiştirilir.

Sonuçta, Google'ın dünyadaki veri merkezleri üzerinden senkronizasyon yapmasını unutmayın. Arama motoru pek çok veri merkezini kullanıyor, bu nedenle veri senkronizasyonu süreci genellikle önemli gecikmelere maruz kalıyor. Bu nedenle, senkronizasyona devam edebilecek çeşitli veriler olabileceğinden, aynı anahtar kelimeler için uyuşmayan sonuçlar görebilirsiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport