Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Ürün açıklamaları için SEO yapmak zorunda mıyım?

2017'de, e-ticaret için ürün açıklamalarının önemini fazla tahmin etmek zor. Bu günlerde, Google'ın en çok önem verdiği şey kullanıcı deneyimi. Büyük arama motorları, öncelikle kullanıcının ilgi alanlarını koymakla ilgilidir.

Bugün size satan ürün açıklamalarını nasıl yazacağımı anlatacağım. Bu makaleyi okuduktan sonra, yalnızca müşterilere ürününüzün avantajlarını göstermekle kalmayan, aynı zamanda satın almaya ikna eden açıklamalar da üretebileceksiniz.

seo product descriptions

Nasıl SEO Dostu Ürün Açıklamaları yazmak için?

Web sitesi içeriği söz konusu olduğunda kaliteli ürün açıklamaları yazmak kazan-kazan. SEO uzmanlarının söylediği gibi, açıklamalar bir kullanıcının gerçek anlaşmaya sızıntı yapmasına izin veren pencerelerdir. Ürün açıklaması her tarayıcıyı bir alıcıya dönüştürebiliyorsa, mükemmel bir ürün açıklaması olduğu söylenebilir. Ürünlerinizin açıklamalarını yazarken aşağıdaki önerileri göz önünde bulundurun:

  • Doğru Anahtar Kelimeleri Seçiniz

En iyi seçenek, tanımı ürünün bir veya iki kez ve alt başlıklar altında. SEO ile yardımcı olmanın yanı sıra, bu da kullanıcıların sayfanın ne hakkında olduğunu anlamalarına yardımcı olur.

Ürününüzü tanımlarken olabildiğince doğru olunuz. Öğenizi boyut, renk, malzeme ve diğer özelliklerini belirten tüm ayrıntılarıyla açıklayın. Ürününüze ne kadar fazla bilgi veriyorsanız, sıralamanın yüksek olma şansınız o kadar iyi olur. Ayrıntılı açıklamalar, ziyaretçilerin ürününüzün tam olarak ne aradıklarını belirlemelerine yardımcı olur.

Ürün açıklamanızın SEO dostu olması için başka bir yol da eş anlamlı kelimeleri kullanmaktır. İlgili anahtar kalıpları düşünün ve açıklamanıza ekleyin..Bu, bir dizi farklı sorgu için web sayfanızın sıralamasına yardımcı olacaktır. Unutmayın, kullanıcılar çeşitli, ilgi çekici içerik okumaktan daha keyiflidir. 

  • Benzersiz ve İlgili İçerik Oluşturun

Kopyalama ve Yapıştırma örümcekliklarından kaçınmak zorunludur. Ürün açıklamalarını asla imalatçılardan kopyalamayın. Açıklamaları başka kaynaklardan kopyalarsanız, Google bu yinelenen içeriği inceler ve sizi cezalandırır. Rakiplerinizden üstün kaliteli ve eşsiz ürün açıklamaları üretmek için zaman ayırın. Üstün bir özgünlük sağlamak size her zaman bir e-mağazada daha fazla para ödeyecektir. Daha önce de belirtildiği gibi Google, kullanıcı deneyimini geliştirmeye yönelik. Arama motorları, araştırmacıların hayatlarını artırabilecek değerli içerikler için göz kulak olur. SEO dostu ürün açıklamaları yalnızca satışlarınızı artırmakla kalmayıp aynı zamanda arama motoru sıralamasında sizi takip etmeye devam etmektedir.

seo product page

Altın kural unutmayın: İnsanlar, kendilerine özgü orijinal, iyi hazırlanmış içeriğe teşekkürler. Açıklamalarda basit sözcük dağarcığı ve doğru zamanları kullandığınızdan emin olun. Metinlerin dilbilgisi hataları ve yazım hataları olup olmadığını kontrol etmek de şarttır.

Sonuç

Ürün açıklamaları için SEO yapmak mükemmel bir fikirdir. Hizmet ve ürün açıklamalarını optimize ettiğinizde, Google, Bing ve Yahoo gibi arama motorları aracılığıyla markanızla ilişkili anahtar kelimeler arayan kullanıcılarınızın kaynaklarını daha görünür hale getiriyorsunuz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport