Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web sitemi pazarlarken görüntüleri kullanmak için doğru bir yol var mı?

Günümüzde, küçük işletmelerin kendi web sitelerinde resimlerin nasıl kullanılacağını bilmeleri çok önemlidir. Sitenizi pazarlarken yasal olarak imajlar kullanmanıza yardımcı olacak faydalı ipuçlarını keşfetmek için okumaya devam edin.

Pazarlama uzmanları kaliteli fotoğraf ve grafiklerin web sitenize ve yayınladığınız her bir içerik parçasına eklemelerini öneriyor.

marketing my website

İş dünyasındaki imajların önemi

Bununla birlikte, bu görüntüleri kullanma konusunda yasal hakka da sahip olmanız gerekir - yasadışı olarak fotoğraf kullanımı, sorunlara neden olabilir.

Çoğu işletme sahibi kendi web sitelerini kurarken eşsiz görüntülerden oluşan bir bankaya sahip değildir. Endişelenmeye gerek yok. Günümüzde, ücretsiz çevrimiçi olarak kullanabileceğiniz orijinal görüntülerin sonsuz bir kaynağı var. Öğrenmeniz gereken tek şey, bu fotoğrafların doğru bir şekilde nasıl kaynağı ve niteliğidir.

Neden yazılarda resim kullanıyorsunuz?

Skyword tarafından yapılan araştırmaya göre, özel imajlara sahip makaleler% 62 daha fazla trafik çekiyor ve yalnızca kelimeler içermiyor. Fotoğraflar, içeriğinizi çekici hale getirir; bu, web kullanıcılarının ilgisini çekip tutmanız gerektiğinde çok önemlidir. Yazınızın konusuyla ilgili iyi düşünülmüş bir pik ekleyerek, kitlenizi neredeyse iki katına çıkarabilirsiniz.

Web sitesi için uygun grafikler bulmak

Siteniz için uygun grafikler bulmak o kadar basit görünmüyor. Bu, Google Görsel Arama'ya kelimeleri yazmanız ve istediğiniz fotoğrafları kaydetmenizin ötesinde bir yöntem. Bu görüntülerden bazıları özgürce kullanılsa da, çoğu zaman başka birinin mülkiyetidir..Bu nedenle, ücretsiz olup olmadıklarını kontrol etmeniz önerilir.

Telif hakkıyla korunan resimleri yasal olarak nasıl kullanılır?

Günümüzde, herkes Google'ın Resimli Arama ve TinEye gibi araçları kullanarak fotoğraflarının nerede olduğunu bulabilir. Telif hakkı yasalarının söz konusu olduğu yerlerde oynamak her zaman önerilir - telif hakkıyla korunan resimleri izinsiz kullanırsanız telif hakkı yasasını ihlal edersiniz ve resmin sahibi size karşı yasal işlem yapabilir.

Gerçek şu ki, birçok içerik oluşturucusu, fotoğraflarını kullandıysanız, onlara kredi verdiğiniz sürece ve web sitelerinin trafiğini artırmaya yardımcı olacak bir bağlantı sağlamadığınızda aklından geçmeyecek. Genel olarak, yasal olarak telif hakkı altında olan resimleri yasal olarak kullanabileceğiniz iki temel yol vardır:

  • Sahibinin resmini kullanma iznini isteyin;
  • Resmi kullanmanız Adil Kullanım kapsamına girerse.

Telif hakkıyla korunan fotoğrafların kullanılmasına izin verilmiş olsa bile, izinsiz değiştirmemeniz gerektiğini unutmayın. Ayrıca, sitenizi pazarlarken onlardan çok fazla kaçının.

seo marketing

Telif hakkı olmayan görüntüleri bulmak için en iyi yerler

Kullanabileceğiniz grafiklerin bulunabileceği birçok web var. Bu görüntüleri kullanma iznine gerek yoktur, ancak yine de kullanım koşullarını kontrol etmeniz gerekir. Telif hakkı olmayan resimleri barındıran en iyi web sitelerinin listesi:

  • Pixabay
  • Kepenk
  • Creative Commons Ara
  • Public Domain Archive
  • Flickr Creative Commons

Wrap Up

Bu makaleyi yararlı buluyorsunuzdur. Web sitenizi kaliteli resimlerle pazarlayın ve trafiğinize ne olduğunu görün. Telif hakkı olmayan resimleri barındıran bazı diğer kaynakları biliyorsanız, paylaşmaktan çekinmeyin. Web sitenizi pazarlamak o kadar da zor değildir, biliyorsanız.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport