Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

SEO dünya genelinde nasıl çalıştırılır?

En büyük web sitesi sahiplerinin başlıca amacı, uluslararası izleyicilere ulaşmak ve çevrimiçi ticaret varlığını genişletmektir. Online işinizi dünya çapında tanıtmak için en iyi fırsat global arama motoru optimizasyonu sürecini uygulamaktır. Hedef kitlenizi büyütmek ve dış pazara ulaşmak için uygun maliyetli bir yol sağlar.

Kazanan bir dünya çapında SEO strateji için dikkate almak gereken bir sürü unsur var. Kaynaklarınızı verimli bir şekilde planlamak ve gereken zaman ve kapsamda bir strateji oluşturmak için neyin sürdüğünü anlamak önemlidir.

seo worldwide

Bu makalede, küresel arama motoru optimizasyonu sürecinin bazı temel aşamalarını inceleyeceğiz.

Uluslararası SEO aşamaları

  •  Araştırma 

Uluslararası optimizasyon kampanyanızın ilk aşamasında kapsamlı bir pazar yapmanız Araştırma. Her küresel pazarın potansiyelini değerlendirmenize yardımcı olur ve size hedefinizi koyma fırsatı verir.

Online pazarınızdaki mevcut iş durumunuzu tanımlamanız, farklı ülkelerden ne kadar trafiği aldığınızı ve dönüşüm oranınızı kontrol etmeniz gerekiyor. Google Analytics yardımıyla, hangi ileden ve hangi dilden gelen trafiği sitenize çektiğinizi kontrol edebilirsiniz. Dahası, belirlenen uluslararası pazarların her biri için arama görünürlüğünü ve hedefli trafiği çeken arama terimlerini bilmek önemlidir. Tıklama oranı ve en üst uluslararası pazarlardan gelen web sitesi ziyaretçilerinin dönüşümüne dikkat etmeniz gerekir. Bu veriler, coğrafi raporlarda kitle bölümünde bulunabilir..Bu kalite metrikleri, hizmetlerinizi veya ürünlerinizi tanıtmanızın yanı sıra mevcut uluslararası web sitesi ziyaretçilerinizin davranışını kontrol edebileceğiniz en güncel global pazarlarınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

  •  Uluslararası organik arama potansiyeli 

İkinci aşamada, en iyi ülkelerinizi daha önce seçtiyseniz ve hedef pazarlarınızı düşündüğünüzde, en iyi ülkelerden her birinin potansiyelini değerlendirin. Potansiyelinize erişmek için, bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Harici web sitesi ziyaretçileriniz tarafından sorgular olarak kullanılan alakalı arama terimlerini bulmanız gerekir. Dahası, bu arama terimleri için organik arama hacmini ve bir yabancı pazar içindeki rekabet seviyelerini değerlendirmeniz gerekir. Bu arama terimleri için geçerli sıralamalarınızın bilgileri, genel organik arama potansiyelinizi değerlendirmenize ve geliştirmenize yardımcı olacaktır. Bu değerli verileri elde etmek için, Semalt Auto SEO, Google Anahtar Kelime Planlayıcı veya SimilarWeb gibi araçları uygulayabilirsiniz.

seo targeting

  •  Hedefleme 

Bu nedenle, hangi ülkelerin ve dış pazarların organik trafik alıyor ve uluslararası müşterilerin sitenizi bulmak için hangi anahtar kelimeleri kullanıyorsunuz. Şimdi, yeterli arama hacmine sahip olmayan ülkeleri hedeflemenin zamanı geldi. Her yabancı pazarı bağımsız olarak değerlendirirken trafik hacminin düşük olduğunu fark ederseniz, bu dili de odaklayabilirsiniz. Bu, tüm uluslararası piyasalardan hedefli trafiği almanızı ve ideal ülke hedefli yaklaşıma geçmenizi sağlayacaktır.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport