Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Arama motoru optimizasyonu web tasarım sürecinin bir parçası olabilir mi?

Arama motoru optimizasyonu ve web tasarımı, birbirini tamamlayan birbiriyle ilişkili kavramlardır. Bir başka deyişle, web sitesi tasarımı, bir web sitesinin ilgili arama terimleri için Google'da yüksek sıralamayı etkileme kabiliyetini etkiler. Web tasarımını ve optimizasyonunu birleştirmek, web tasarımcılarının ve pazarlamacıların ayrı olarak çalıştığı ya da pazarlama sadece bir siteyi başlattıktan sonra bir projeye getirildiği durumlarda, ayrı izole ekiplere sahip ajanslar için bir sorun oluşturabilir. Optimizasyon teknikleri uygulanmadan tasarlanan ve kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurarak tasarlanan bir web sitesi, web sitesi sıralamasındaki sorunlara neden olabilir ve web sitesinin hemen çıkma oranını artırabilir.

web tasarımı ve seo

Bu yazıda, yeni web kaynakları oluşturan veya eski olanları yeniden tasarlayan müşterilerimiz için uyguladığımız arama motoru optimizasyonu teknikleri hakkında bilgi vereyim. Optimizasyon tasarım stratejileri, bir web sitesi tasarımına ve aşamalarını yeniden tasarlamaya dahil edilmelidir. En başından itibaren uygulamak önerilir.

Yeni başlayanlar için web tasarımı ve seo ipuçları

Aşağıdaki yöntemler, tasarımınızın yararlı olmasına, trafik üretmenize ve sizi pazar niş rakipleriniz arasında görünür kılmanıza yardımcı olacaktır.

  • Kullanılabilirlik faktörleri

Arama motoru optimizasyonunun birincil amacı, ortalama kullanıcılara mükemmel bir arama deneyimi yaşatmaktır. Kullanıcılar, site sayfalarınızdaki içeriği araştırırken mümkün olan en iyi sonuçları almalıdır. İhtiyacınız olanı bulurlarsa (bu amaçla yan menüyü uygulayabilir, ilgili makalelerle bağlantılar kurabilir vb.), Web sayfanızı yer imlerine kaydedecekler ve davayla ilgili sitenize dönecekler. Durağan bir pazarlama teoremi "daha çok kullanıcı daha fazla reklamverene eşit ve dolayısıyla daha fazla reklamveren daha fazla kar demektir.

Pratik bir seviyede, sitenizin sıralamalarını doğrudan etkilediğinden, web sitenizin ziyaretçilerine harika bir deneyim sunmanız gerektiği anlamına gelir. Sayfanızda tıklayan kullanıcılar sinir bozucu ve kafa karıştırıcı olduğunu fark ederse, optimizasyon çabaları göstermek ve reklamcılık yatırım yapmak mantıksızdır. Bu nedenle, kullanıcıların bir veya iki tıklamayla istediklerini bulmalarını sağlayan kullanıcı dostu ve basit navigasyon oluşturarak tasarım kullanılabilirlik faktörlerini göz önüne almak çok önemlidir.

  • İçeriğinizi web sitesi ziyaretçileri için görünür hale getirin

İçeriğiniz hem kullanıcılar hem de arama botları için görünür olmalıdır. Tasarımınızın içerik keşfedilebilirliğine katkıda bulunacak şekilde oluşturulması bu nedenle. Web sitenizin ziyaretçilerine rağmen, arama tarayıcıları, bağlantı yoluyla içerik keşfetmekle sınırlıdır. İçeriğinize doğrudan bağlantı eksikliği varsa veya bunlar alakasız ve kırılmışsa, içeriğiniz arama botları tarafından belirlenmeyecek ve sitenizin birincil veya ikincil arama motoru sayfasında gösterilmeyeceğini düşünüyorsunuz.

web design seo

Web sitenizin tasarımı birincil amacı, kullanıcılar için sezgisel bir site mimarisi oluşturmaktır. Bununla birlikte, SEO perspektifinden amacınız, arama botlarının içeriğinizi taramasına olanak tanıyan bir yapı oluşturmaktır. Bu iki amaca aynı anda ulaşılabilir. İyi bir SEO sonucunu elde etmek için, site mimarideki en önemli içeriğinize öncelik vermelisiniz ve bunlara, doğrudan öncelikli anahtar kelime temalarınıza da uyması gereken en iyi hizmetlerinizi veya ürünlerinizi eklemelisiniz. Bu nedenle, ayrı alt kategorileri ve servis sayfalarını uygulamak mantıklıdır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport