Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web geliştiricileri teknik SEO'u nasıl artırabilir?

Organik arama sonuçlarında web sitesinin görünürlüğü herhangi bir web sitesinin tanıtımının ve geliştirilmesinin temel amacıdır. Siteniz doğru bir şekilde oluşturulmuş ve tasarlanmış olabilir, ancak birinci veya ikinci arama sonucu sayfasında görünmüyorsa trafik ve satış olmayacaktır. Arama motoru optimizasyonu, sitenizdeki konumlarını önemli ölçüde artırabilir ve sitenize trafik yönlendirir. Ancak, akıllıca ve kapsamlı bir şekilde kullanılmalıdır. Web sitenizin tasarımına, koduna ve yapısına optimizasyon teknikleri uygulamak zorunda olduğunuz anlamına geliyor.

SEO çok bağlantı kurma ve anahtar kelime araştırma daha fazladır. Arama sonuç sayfasında sitenizin sıralamasını belirleyen SEO geliştiricileri tarafından kontrol edilen bir çok teknik yön vardır. Bu makalede, web sitenizin konumunu artırabilir ve alanınıza daha fazla hedef trafik getiren bazı teknik SEO yönleri hakkında konuşacağız.

seo developer

Web geliştiricileri için SEO öğreticiler

Teknik arama motoru optimizasyonu, her zaman sahnenin arkasına yerleştirilen tüm öğeleri belirtir. Ortalama bir kullanıcı bu yönleri kaynak koduna bakmadan gözlemleyemez. Aşağıdaki unsurlar, teknik SEO - site hızı, yönlendirmeler, HTTP üstbilgileri, flash, Javascript vb. Sitenizin SEO'una nasıl katkıda bulunabileceklerini anlamak için bu yönlerden bazılarını tartışalım.

  •  Site hızı 

Site hızı gibi SEO yönü web sitenizin geliştiricileri için bir numaralı öncelik olmalıdır. Sayfa hızı, site ile kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyen temel Google sıralama faktörüdür. Son olarak, site dönüşümünüzü ve diğer web sitesi metriklerini etkiler. Yüklemeyi tıkladığınız bir siteye kadar ne kadar bekleyeceğinizi hatırlayın. Bu işlem 3-5 saniyeden fazla sürer; kullanıcılar rahatsız olur ve arama sonuçlarına döner.

Kullanıcılara mükemmel bir deneyim sunmak ve Google'da yüksek rütbeli olmak istiyorsanız, site hızınızı önemsemeniz gerekir. Google Speed Test aracını kullanarak site hızınızı kontrol edebilir veya rakiplerinizle site hızınızı karşılaştırabilirsiniz.

  • Yönlendirmeler

Ne yazık ki, web sitesi yönlendirme yanlış yapım bir çok web geliştiricileri vardır. Bir siteye iki tür yönlendirme eklenebilir - 301 ve 302 yönlendirmeleri. Yönlendirmenin ilk türü genellikle SEO'da kullanılan bir sayfadır ve bir yere taşınmış veya indirilmiştir. Bu durumda, kullanıcıları ve arama botlarını uygun yeni bir sayfaya yönlendirebilirsiniz. 301 yeniden yönlendirme uygulamak için bir neden daha, yinelenen içeriği bir dizinden kaldırmaktır. 301 yönlendirme, farklı web sitesi sayfalarına biraz güç katmak ve önceki web sayfası sürümlerinin tüm bağlantı suyunu kaydettiğinizden emin olmak için mükemmel bir fırsattır.

Bir sayfa geçici olarak kullanılamıyorsa (bazı ürünler şu anda stokta yoksa) 302 yönlendirme kullanılır veya yeni alan sürümünüzü test ederek müşterilerin geri bildirim almak üzere test yaptıktan sonra eski alan sürümünüzün sıralamalarını kaydetmek isteyebilirsiniz. 302 yönlendirme, bir web sitesinin sahibi, bir hareketin kalıcı olmayacağından emin olduğunda düzgün bir şekilde yönlendirilir. Bu durumda, Google, bir dizinden eski web sayfası URL'sini kaldırmakla kalmaz aynı zamanda yönlendirme üzerinde bağlantı suyu iletmez. Bu nedenle, 301 ve 302 numaralı yönlendirmeleri karıştırmak sitenizin SEO çabalarına zarar verebilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport