Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon ürünlerine nasıl hakim olacaksınız?

Eşyalarını Amazon'da satarken Amazon ürün listesinde en üst sırada yer almak önemlidir. Sıralamalarını iyileştirmek, sizi hedeflenen satıcılarınızın önünde buluyor ve Amazon arama sayfasının en üstünde yer alan ürünler en iyi satıyor.

Amazon arama satıcılarının birçoğu, Amazon SERP'nin TOP'ına biletlerinin satışların sayısından geçtiğini düşünüyor. Bu gerçek olsa da, ilk Amazon sayfasındaki öğelerin tüketiciler tarafından görülme olasılığı daha yüksektir ve bu nedenle satın alınma olasılığı daha yüksektir. Google satış geçmişi, halkın takdiriyle birlikte, Amazon arama sonuçları sayfasında ürünleri iter ve Amazon'un en çok satan sıralamasına katkıda bulunur. Yani, Amazon sıralama algoritması, zaten ilk sayfaya yerleştirilen satıcıları tercih eden kapalı bir döngü görevi görür.

Amazon ürün listesinde rütbenizi arttırmak için kullanabileceğiniz birçok taktik vardır. En etkili optimizasyon teknikleri anahtar kelime araştırma ve sıralama, inceleme bina ve satış teşvikleri içerir. Tüm bu yöntemlerin, Amazon ürününüzün sıralamasını yükseltmeye yönelik olması, bu ürün listeleme için daha fazla satış elde etmenizdir.

Bu yazıda, listeleme riskinizi artırmanıza ve daha fazla potansiyel müşteri çekmenize yardımcı olacak kanıtlanmış optimizasyon yöntemlerini tartışacağız.

Amazon'un ilk sayfasına yönelik sanayi rakamları

En son endüstri rakamları, tüm alışveriş yapan kullanıcıların sadece% 30'unun ilk sayfanın ötesine baktığını gösterdiği için, ilk Amazon arama sonuçları sayfasında yer almak çok önemlidir. Bu, Amazon'taki eşyalarınızı toplu olarak satma şansınızın 1. sayfadan sonra önemli ölçüde azalması anlamına geliyor. Çoğu alıcı 3. ve 4. Amazon SERP sayfalarını hiçbir zaman açmaz.

Amazon araştırma aracını kullanarak Amazon'da Amazon'unuza nasıl hedeflediğiniz arama terimleriyle nasil rütbenizi kontrol edebilir ve Amazon En Çok Satan Sıralamanızı takip edebilirsiniz. Ürünün açıklama sayfasında yer alır ve satışlar, incelemeler, dönüşüm oranı ve anahtar kelimeler gibi faktörlere dayalı olarak hesaplanır.

Peki, Amazon ürün listesinde sayfa konumunuzu nasıl etkileyebileceğinizi tartışalım.

Zanaat kalitesi ve cazip içerik

Amazon, tüccarlara ürünlerini başlık, kurşun acemi, açıklama ve görüntü yardımı ile sunma imkânı sağlamaktadır. Tüm bu liste bileşenleri fayda için çalışmalı ve iyi dönüştürülmelidir. Dolayısıyla, müşterinizin ihtiyaçlarını ve Amazon gereksinimlerini göz önünde bulundurarak ilgi çekici içeriği hazırlamak için kayda değer bir dikkat göstermeniz gerekir. Bu yönergeleri yok saymak bir sıralama düşüşüne neden olabilir ve dönüşüm oranınızı düşürebilir. Amazon arama sonuçları sayfasında görünür olması için arama terimlerinizi Amazon listesinde stratejik olarak içermeniz gerekir. Ayrıca, dönüşüm optimizasyonuna dikkat etmeniz gerekir. Amazon kullanıcıları, üzerine tıkladıklarını (bir ürünün boyutu, rengi, malzemesi, uygulaması ve yararları en önemlisi ne olduğunu bilmelidir). Sadece ürünün özelliklerini ve özelliklerini değil aynı zamanda güçlü noktalarını da tanımlamalısınız. Ürün açıklamalarınızı okuyorsanız, alışveriş yapan kullanıcılar neden belirli bir ürünü satın almanız gerektiğini anlamalıdır.

Dönüşüm oranı, başarılı Amazon perakendeciliği için kritiktir

Dönüşüm, ortalama kullanıcıları ödeyen müşterilere dönüştürmeye yardımcı olan Amazon satış faktörüdür. Tıklamaları satışa dönüştüremezseniz, Amazon'da TOP yerleşimi için mücadele etmek mantıklı değil. Ayrıca, zayıf bir ürün talebiniz varsa, Amazon SERP'nin üstünde sıralama olmayacaksınız. Bu, ürün açıklamanızın müşteri göz önünde bulundurularak yazılması gerektiği anlamına gelir.

Dönüştürmek için liste oluşturmanın birkaç kanıtlanmış yolu vardır:

  • Madde işareti noktalarında, ürünün bir bakışta kısa bir özetini verebilirsiniz..Ürünün avantajları ve genel özellikleri gibi diğer tüm yönleri açıklamalarınıza göre numaralayabilirsiniz. Açıklamanızın, bu öğenin sorunlarını nasıl çözebileceklerini daha iyi anlamalarına yardımcı olmak için müşterileriniz düşünülerek oluşturduğunuzdan emin olun. Açıklamayı okuduktan sonra alışverişte hâlâ bazı sorularınız olursa, içeriğinizi gözden geçirip daha açıklayıcı hale getirmeniz gerekir.
  • Ürününüzün profesyonelce hazırlanmış kaliteli fotoğraflarını ekleyin. Görüntülerin düzenlenmesi ve kalitesi için tüm Amazon talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Ayrıca mümkünse açıklamanıza çekici gelmesi için bazı video içeriği, çizelgeler ve diğer medya materyalleri ekleyin.
  • A / B testini, girişiniz için neyin en iyi performansı gösterdiğini görmek için eylemlere yönelik farklı çağrıları, çeşitli fotoğrafları ve farklı açıklamaları kontrol etmek için kullanın.

Bu paragrafı tamamlamak için, Amazon'daki ortalama dönüşüm oranının yaklaşık% 13 olduğunu belirtmek isterim. Bu, listenizin ilk Amazon SERP sayfasına yerleştirildiği varsayımına dayanarak, her yüz Amazon ziyaretçiden yalnızca onüç alışveriş yapan kişinin alışveriş yaptığı anlamına gelir. Dolayısıyla, bu puanı en az bir standart olarak hedeflemelisiniz. Bu makalede belirttiğim gibi, fotoğrafın ve unvanın vaadini yerine getirmeniz, bir kullanıcı akılda listenizi hazırlamanız ve içinde çok kaliteli görsel içerik içermesi gerekir. Tüm Amazon alışverişçileri, bu platformda arama yaparken bir satın alma niyetinde. İşte bu yüzden ihtiyacınız olan her şey, ürününüzün ihtiyaç duydukları şey olduğunu ikna etmektir.

Hedef alınan arama terimleriniz üzerinde yüksek sıralaması

Anahtar kelime sıralaması, Amazon işiniz başarısı için şarttır; kalabalıktan uzak dur. Bu nedenle, potansiyel müşterilerinizin ilgili öğeleri bulmak için kullandığı arama terimlerini bulmak için rekabetçi analiz temelli sofistike bir anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. Hedef kelimeleri bulduktan sonra, bunları stratejik olarak listenizde içermelisiniz. Bu, hedeflediğiniz arama terimlerini içeren kaliteli başlıklar ve tanımlar oluşturmanız gerektiği anlamına gelir. Bununla birlikte, içeriğinizin doğal görünmesini sağlayın ve anahtar kelime doldurmayı önleyin.

Kaliteli değerlendirmeleri üret

Olumlu değerlendirmeler önemli bir sıralama faktörü olarak görev yaptıkları için Amazon SEO çabalarınıza katkıda bulunabilir. Halk, doğrudan alışveriş yapan kişileri etkileyerek karar alır ve kesin bir Amazon satıcısı ile işbirliği yapıp çalışamayacaklarına karar vermelerine yardımcı olur. Amazon'un tüm teşvik edilen incelemeleri yasakladığına dikkat edin. Olumlu müşteri yorumu karşılığında indirimler veya hediyeler sunamazsınız demektir. Bu Topluluk Kurallarını ihlal ederseniz, Amazon tüm incelemelerinizi kaldırır ve işletme hesabınızı yasaklar.

Bu nedenle, müşterilerin ürünleriniz üzerinde olumlu değerlendirmeler yapmalarını sağlamanın diğer organik yollarını aramalısınız. Müşterilere mükemmel müşteri destek hizmetleri sunabilir ve satın alım sonrasında bakım yapabilir. Üstelik Amazon, işletmelerin benzersiz Vine programı aracılığıyla ücretsiz veya indirimli ürünler şeklinde teşvikler sağlamalarına izin verir. Bununla birlikte, bu program sadece Amazon Vendor Central program katılımcıları için kullanılabilir.

Amazon satışlarını artırın

Amazon ürün listesinin en üstünde olmak için, satışlarınızı aşmanız gerekiyor. Amazon'da satışları artırmanın kanıtlanmış yolları, platform ve platform dışına çıkma, tıklama başına ücretlendirme reklamı, indirimler, rekabetçi fiyatlandırma ve hedefe ulaşmanıza yardımcı olacak diğer teknikleri içerir. Bu tanıtım yöntemlerinden bazılarını daha ayrıntılı olarak ele alalım.

Amazon reklamcılık

Amazon'un reklamcılık programını ödeyerek satışlarınızı artırabilirsiniz. Maliyetlerini ürününüzün fiyatına reklam hizmetleri üzerine dahil etmeniz gerekir. Bir bütçeyle kalmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, zaman ve para harcamaktan kaçınmak için reklamınızı ödemeden önce dönüşüm oranınızı kontrol etmek ve ürününüzü optimize etmek mantıklı olur.

Amazon PPC kampanyası yardımıyla, kategorinizdeki ilgili arama terimlerini hedefleyebilir ve ürünlerinizin, alıcıların aradıklarında doğru bir şekilde gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Genellikle ücretli arama sonuçları, organik arama sonuçlarının altında veya ürün ayrıntıları sayfasında yer alır.

Amazon Ürün Promosyonu

Bu program, tüccarların ürünlerini neredeyse herhangi bir süre için bir indirimle satmalarına izin verir. Nakliye, taşıma ve yönetim işlemlerinden sonra bile nereye gideceğinizin minimum oranını hesaplamalısınız. İndirimlerinizde para kaybetmemek için size yardımcı olacaktır. Amazon reklamcılık harcamaları konusunda tereddüt ediyorsanız, Amazon FBA Gelir Hesaplayıcısını kullanın.

Amazon Ürün Tanıtma şüphesiz satışları artırmanıza yardımcı olacaktır. Uygulama gösterdikçe, fiyat ne kadar düşük olursa, talep o kadar yüksek olur.

Kitlenizi oluşturun

Sabit ve sadık Amazon alıcılardan oluşan bir kitleyi oluşturmak önemlidir. Müşterilerinizi tekrar tekrar mağazanıza gelmeye teşvik etmeniz, onlara bir sonraki satın alımınızda indirim ve satış sonrası destek sağlamanız gerekir. Ayrıca, yeni ürünlerinizi satın almak için mevcut mağaza kitleğinizden yararlanmanız gerekir. E-posta haber bültenleri, sosyal medya pazarlaması veya basit promosyonlarla yapabilirsiniz. Bu reklamcılık tekniklerinin yardımıyla, markanızın tanıtımını genişletir ve daha fazla potansiyel müşteri çekebilirsiniz.

Son düşünceler

Yukarıdakilerin hepsini özetlemek için, Amazon ürün listesine girişinizi basmak için kullanabileceğiniz birtakım pratik teknikler olduğunu söylemek isterim. Bununla birlikte, Amazon başarısının anahtarı olarak kabul edilebilecek yadsınamaz derecede önemli bir yön vardır. Sattığınız ürünlerin kalitesidir. Sattığınız ürünlerin çeşitliliği düşük olmadığı sürece asla kamuya güvenemezsiniz. Bununla birlikte, müşterilerinizi daha hızlı ve ücretsiz nakliye hizmetleri sunarak daha da ileri götürmeniz gerekir. Tüm işinizi insanlar için oluşturduğunuzdan emin olun ve başarı gelmekten uzun süre almaz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport