Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Çevrimiçi işiniz için iyi (organik) geri bağlantılarınız ne kadar değerli?

Günümüzde, "doğal" ya da "iyi" geri dönüşler gibi terimler çılgın gibi etrafa atılacak. Sonuçlandırılmış bir bağlantı kurma kampanyası oluşturmak için Google'ın web sitesi sahiplerine sağladığı temel bir gereklilik olduğu için dikkatinizi iyi, alakalı ve doğal geri çevirmelisiniz.

İster bağlantı kurma kampanyanızı oluşturun, SEO konferansına katılın ya da patronunuz yeni çevrimiçi projeye kaliteli bağlantılar sorar; her tür bağlantıyı bilmek önemlidir.

Bu kısa yazı, her bir bağlantı türünü anlamanıza, tanımlar sağlamanıza ve iş gereksinimlerinizi hangi tür geri bağlantıların karşılayabileceğini anlamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

good backlinks

Geriye doğru bağlantı türleri

  • İyi (doğal) geri bağlantıları

organik yol. Şirketiniz tarafından yerleştirilmez ve birisi tarafından satın alınmaz. Sponsorlu bir metin veya reklamda bulunmadığı gibi herhangi bir izleme parametresi de yoktur. Ayrıca, iyi (doğal) bir geri bağlantı, JavaScript veya başka para kazanma araçları aracılığıyla yönlendirilmiyor. Bu, bir içerik parçasına veya bazı markalı ürün veya hizmete bir referans oluşturan bir kullanıcı tarafından manuel olarak yerleştirilen bir bağlantıdır. Bu markayı tanıtmak isteyen herhangi birisi olmadan kendi istekleri doğrultusunda yapar.

  • Doğal olmayan (ücretli) geri bağlantı

İyi geri bağlantıların aksine, bu tür bağlantılar sponsorlu bir içeriğe yerleştirilir ve PR ajansları tarafından takip edilebilir veya para kazanma yoluyla takip edilebilir çeşitli kuruluş ve ortak programlar. Bir markayı tanıtmak için kasıtlı olarak pazarlamacılar veya kaynak sahipleri tarafından yerleştirilirler. Doğal olmayan geri bağlantıların dofollow statüsü varsa, güncellenmiş Penguin aracına göre Google cezalarına neden olabilir. Bu cezalar ağır olabilir ve önemli bir web sitesi sıralamasında düşüşe neden olabilir.

Google, şu kriterlere göre doğal olmayan (ücretli) geri algılar:

  • doğal kazanılan bağlantıların, UTM kaynağı ve ortamı gibi izleme parametrelerine sahip olmaları;
  • sponsor ya da reklam içeriği ile çevrili;
  • para kazanma komut dosyalarını uygulayan web sitelerinden geldi.

quality backlinks

Bir web sitesinin doğal veya doğal olmayan geri bağlantılarının olup olmadığını, web sitesinin kodunu, giden yönlendirmeleri ve diğer doğal olmayan teknikleri inceleyerek öğrenebilirsiniz.

  • Yarı doğal geri bağlantıları

Bazı karışık geri bağlantı türleri keşfedebilirsiniz bazı durumlarda vardır. Örneğin, tüm gerekçelerle doğal bir bağlantı olduğunda, ancak bazı izleme parametreleri kullanılır. Bir geri bağlantıyı tıklarsanız, bazı izleme parametrelerine sahip olabilecek sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu bağlantıyı takip eden kullanıcılar, bu ayarları da içeren doğal bağlantılar sağlayarak doğrudan web kaynaklarına kopyalayıp yapıştırabilirler. Sonuç olarak, doğal olmayan ancak organik geri dönüşler alırsınız.

Yarı doğal geri bağlantıların kalitesini artırmak için bir kullanıcının izlenen bir bağlantı yoluyla web sayfanıza ulaştığında belirli parametrelerin getirilmesi için yönlendirmeyi ayarladığınızdan emin olmalısınız. 

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport