Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kaliteli alan adı geri bağlantıları almak mümkün müdür?

Kazanan bir bağlantı kurma kampanyası oluşturmak için, bir web sitesi sahibi bu web sitesi optimizasyon prosedürüne ilişkin tüm önemli kavramları bilmelidir. Bu makalede, atıf yapan ve alan adı geri bağlantılarını birbirinden ayırmak ve bunlardan hangisinin web sitenizin optimizasyonuna katkıda bulunabileceğini tartışacağız.

Her şeyden önce, bu iki bağlantı kurma terimi hakkında daha ayrıntılı bilgi verelim - alan adı ve geri bağlantıyı belirtin.

Genel olarak konuşursak, alan adı URL'de listelenen benzersiz şirketler tanımlayıcısıdır. Örneğin, "https://www.semalt.com" URL'sinde, "semalt" sözcüğü, belirli bir optimizasyon şirketinin bir alan adı olarak hizmet eder ve bu kuruluşun bir marka adı ile çakışır.

domain backlinks

Yönlendiren etki alanı, geri bağlantıların geldiği alanla ilgili ref etki alanı olarak bilinir.

Ve son olarak, bir geri bağlantı, web kaynağınızı işaret eden başka bir web sitesindeki bir bağlantıdır.

Dolayısıyla, yönlendiren alan, geri bağlantınızın geldiği yerdir ve geri bağlantı, sitenize geri bağlantı veren web sitelerine bağlantılardır.

Alan adı ile atıf yapan geri bağlantı arasındaki farkı bilmek gerekmez mi?

Semalt çözümleyici araçlarından birini kullanarak basit bir web sitesi araştırması gerçekleştirerek, hangi alanlarda ve geri bağlantıların web sayfanızla ilişkili olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Aradığınız bilgiler, yönlendiren etki alanı ve geri bağlantı arasındaki orandır. Örneğin, sitenizi işaret eden sayılamaz geri bağlantılarınız ve yalnızca birkaç yönlendiren alanınız varsa, bağlantı oluşturma stratejinizin zayıf olduğunu ve bazı iyileştirmelere ihtiyaç duyulduğunu gösterir. Dahası, Google bu oranı çok sayıda geri almak için yapmış olduğunuz gölgeli etkinliklerle aynı oranda tutabilir. Sonuç olarak, web sayfası sıralamalarınızı olumsuz olarak etkileyebilir. Arama motorları, yüksek geri bağlantıları ve düşük yönlendirme alanlarını ücretli bir bağlantı şemasının (özel blog ağı) bir işareti olarak cezalandırır.

backlinks for website

Daha iyi geri almak için ne yapmalısınız?

Web sitenizin araştırması, harici bağlantılarınızla ilgili bariz problemleriniz olduğunu gösteriyorsa, alan adı geri bağlantıları edinmenin yeni yollarını aramaya başlamalısınız. Web siteniz için, potansiyel okuyucularınız için değerli olabilecek benzersiz kaliteli içerik hazırlamaktan başlayın. Böylece kullanıcıların birbirleri arasında içerik paylaşmaları için organik link suyu elde edersiniz. Dahası, geri bağlarınızı nereye koyabileceğinizi bulmak için pazar niş araştırmalarınızı yapın. Web sitesi sahipleri veya blogcularla içeriğinizin kalitesine benzediğini görün ve bağlantı kurma kampanyanıza katkıda bulunmalarını isteyin. Hiçbir şey için yapmazlar. Bu nedenle onlara bazı faydalı teklifler veya ödemeler sunmalısınız.

Ayrıca, blog postalamasını kullanarak kaliteli geri alabilirsiniz. İşinizi genel halka sunmak için mükemmel bir fırsat. Kullanıcılara yönelik bloglar için kaliteli ve ilgi çekici içerik oluşturduğunuzdan emin olun. Metinleriniz bir reklam gibi gelmemelidir; bunun yanı sıra arka bağlantıların doğal görünmesi gerekir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport