Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Kazıma Nedir? En İyi 10 Python Kütüphanesi - Semalt Uzmanı

İnternet kazıma internetten bilgi toplamanın etkili bir yoludur. Web toplama yazılımı Köprü Metni Aktarım Protokolünü kullanarak World Wide Web'e erişir, farklı sitelerdeki verileri toplar ve okunabilir ve ölçeklenebilir bir forma dönüştürür. Botlar, veri toplama ve çıkartmada önemli bir rol oynamaktadır. Kazınmış içeriğin çevrimdışı kullanımlar için merkezi bir veritabanında korunmasına yardımcı olurlar.

Web sayfaları, HTML ve XHTML gibi farklı programlama dilleri kullanılarak oluşturulmuştur. Bu nedenle, şirketler çeşitli  web kazıma  sistemleri geliştirmiş ve DOM davranışlarını simüle etmek için DOM ayrıştırma, bilgisayar görme ve doğal dil işleme konularına güveniyorlar. Veri kazıması, geçici ve inatsiz bir teknik olarak düşünülür; ancak şirketler, programcılar, kodlamayan kullanıcılar, webmasterlar, gazeteciler, dijital pazarlamacılar ve serbest yazarlar için yararlıdır.

A  web kazıyıcı , çeşitli sitelerden bilgi çıkarmaya yardımcı olan bir API'dir. Google ve Amazon gibi şirketler, farklı web kazıma hizmetleri ve araçları sunmaktadır. En son web kazıma biçimleri veri beslemeleri, RSS özet akışları, Twitter özet akışları ve ATOM özet akışlarıdır. JSON ve CSV, web sunucuları ve istemci arasında bir taşıma depolama mekanizması olarak kullanılır. Octoparse, Import.io, Kimono Labs ve ParseHub en ünlü  web kazıma aletleridir . Hem ücretli hem de ücretli olarak gelirler ve sizin için bir dizi görevi başarabilirler. İndirilen ve kurulduktan sonra, bu araçlar yüzlerce web sayfasını bir saat içinde kazıyabilir.

Web kazıma için en iyi 10 Python kütüphanesi:

Python, üst seviye bir programlama dilidir. Dinamik bir sistem ve otomatik bellek yönetimi özellikleri. Python, nesne yönelimli, işlevsel, usule dayalı ve şartlı gibi farklı programlama paradigmalarını desteklemektedir. Çok sayıda standart kütüphanesi vardır, ancak en ünlü Python kütüphaneleri aşağıda açıklanmaktadır.

 1. İstekleri 

İstekler, farklı web sitelerinin etkileşimine odaklanan bir Python HTTP kitaplığıdır. Çerezleri yönetebilir, oturum açmış oturumları takip edebilir ve cevaplarını alınması gereken veya cevap alması beklenen siteleri ele alabilir. Apache2 Lisansı tarafından lisanslanır ve İsteklerin amacı, HTTP isteklerini samimi ve kapsamlı bir şekilde göndermektir.

 2. Scrapy 

Scrapy, farklı web sitelerinden yararlı bilgileri elde etmenize yardımcı olan bir web kazıma yazılımıdır.

 3. SQLAlchemy 

SQLAlchemy, programcılar ve web geliştiricileri için yararlı bir veritabanı kitaplığıdır.

 4. BeautifulSoup 

Bu HTML ve XML ayrıştırma kütüphanesi, serbest çalışanlar ve web yöneticileri için yararlıdır.

 5. Lxml 

XML ve HTML belgeleriyle çalışmak için kullanılan bir araçtır. XPath ve CSS seçicilerin değerlendirilmesine ve nette eşleşen unsurların bulunmasına yardımcı olur.

 6. Pygame 

Bu Python kütüphanesi, 2D oyun gelişiminin görevlerini yerine getirmeye yardımcı olur.

 7. Pyglet 

Kullanıcı dostu arayüzü ile ünlü olan güçlü bir 3D animasyon ve oyun oluşturma motorudur.

 8. Nltk (Doğal Dil Araç Seti) 

Farklı dizeleri manipüle etmeye yardımcı olur ve aynı anda birden fazla görev gerçekleştirebilir.

 9. Burun 

Burun her yerde yüzlerce programcı tarafından kullanılan Python için bir test çerçevesidir.

 10. SymPy 

SymPy ile birden fazla görev gerçekleştirebilir ve web içeriğinizin kalitesini değerlendirebilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport