Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Hakkında Bilmeniz Gereken 3 Ana Web Kazıma Yaklaşımı Sağlıyor

Web toplama ve veri toplama olarak da bilinen Web kazıma, netten bilgi çıkarma uygulamasıdır.  web kazıma  yazılımı Köprü Metni Aktarım Protokolü ile veya farklı web tarayıcıları aracılığıyla İnternet'e erişir. Belirli bilgiler toplanır ve kopyalanır. Daha sonra merkezi bir veritabanına kaydedilir veya sabit diskinize indirilir. Bir siteden veri almanın en kolay yolu manuel olarak indirmektir, ancak çalışmalarınızı tamamlamak için web kazıma yazılımını da kullanabilirsiniz. İçerik binlerce siteye veya web sayfalarına yayılırsa, ihtiyaçlarınıza göre veri almak ve düzenlemek için import.io ve Kimono Labs'ı kullanmak zorunda kalırsınız. İş akışınız nitel ve karmaşıksa, bu yaklaşımlardan herhangi birini projenize uygulayabilirsiniz.    

Yaklaşım # 1: DIY:         

   

Açık kaynak web kazıma teknolojileri çok sayıda vardır. DIY yaklaşımında, çalışmalarınızı tamamlamak için bir takım geliştiriciler ve programcılar kiralayacaksınız. Sadece  sizin adınıza verileri  kazımakla kalmayacak aynı zamanda dosyalarınızı yedekleyeceklerdir. Bu yöntem işletmeler ve ünlü işletmeler için uygundur. DIY yaklaşımı yüksek maliyetleri nedeniyle serbest çalışanlara ve yeni teşebbüslere uymayabilir. Özel web kazıma teknikleri kullanılıyorsa, programcılarınız veya geliştiricileriniz size normal fiyatlardan daha pahalı olabilir. Bununla birlikte, DIY yaklaşımı kaliteli verilerin sağlanmasını sağlar.         

Yaklaşım # 2: Web kazıma araçları ve hizmetleri:        

Çoğu zaman insanlar işlerini yapmak için web kazıma hizmetleri ve araçları kullanırlar Octoparse, Kimono, Import.io ve diğer benzeri araçlar küçük ve büyük ölçekli olarak uygulanır Şirketler ve webmasterlar hatta elle web sitelerinden veri çekin, ancak bu yalnızca mükemmel programlama ve kodlama becerilerine sahip oldukları zaman mümkündür.Bir Chrome uzantısı olan Web Kazıyıcı, site haritaları oluşturmak ve bir sitenin farklı öğelerini tanımlamak için yaygın şekilde kullanılmaktadır.Bir kez, veriler bir JSON veya CSV dosyaları .Web siteleri kazıma yazılımı oluşturabilir veya varolan bir araç kullanabilirsiniz. Kullandığınız programın sitenizi sıyırıp web sayfalarını taramasını sağlamayın Amazon AWS ve Google gibi şirketler  kazıma araçlar , hizmetler ve ücretsiz kamuya açık veriler.

          

Yaklaşım # 3: Hizmet Olarak Veri (DaaS):         

 Veri kazıma  bağlamında, hizmet olarak veri, müşterilerin özel veri feed'lerini ayarlamasına olanak tanıyan bir tekniktir. Çoğu kuruluş, kazınmış verileri bağımsız bir depoda saklamaktadır. Bu yaklaşımın işadamları ve veri analistleri için sağladığı avantaj, onları yeni ve kapsamlı web kazıma tekniklerine sokması; aynı zamanda daha fazla olası satış üretmeye yardımcı olur. Güvenilir kazıyıcıları seçebilir, eğilimli öyküler bulabilir ve verileri problemsiz olarak dağıtmak için görselleştirebilirler.         

İndirilebilir Web Kazıma Yazılımı         

1. Uipath - Programcılar için mükemmel bir araçtır ve sayfa gezintileri, flaş kazma ve PDF dosyalarını kazıma gibi ortak web veri çıkarma zorluklarını aşabilir.         

2. Import.io - Bu araç, en iyi kullanıcı dostu arayüzü ile bilinir ve verilerinizi gerçek zamanlı olarak sıyırır. Çıktıları CSV ve Excel formlarında alabilirsiniz.         

3. Kimono Labs - isteğinizin web sayfaları için bir API oluşturulur ve bilgiler newsfeed'lerden ve borsalarda toplanabilir.       

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport