Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı, Web Kazımanın Geleceğini Öngörüyor

İnternetten kazıma, netten veri toplamak için kullanılan yaygın bir yöntemdir. Sadece önemli olduğunu söylemek, büyük bir azımsanıklıktır. Sadece vazgeçilmezdir. Bilgi, güçtür ve bunlardan yoksun herhangi bir organizasyon deforme olduğundan,  web kazıma her türlü çevrimiçi işletmenin kanıtıdır.

Bir STK, kar amacı gütme kuruluşu, bir başlangıç, orta ölçekli bir işletme veya bir Fortune 500 şirketi olsun, kesinlikle toplanmış bilgiler üzerinde çalışır. Dolayısıyla, web kazımanın önemi fazla vurgulanamaz.

Kurumsal dünyadaki rekabet bugüne kadarki kadar sıkı olmamıştı. Farklı endüstrilerdeki oyuncular şimdi rekabet etmek için elindeki tüm silahları kullanıyor. Son zamanlarda kuruluşlar web kazıyıcısını rakipleriyle savaşmak için bir silah olarak kullanmaya başladı. Her şeyden önce, rakibinizden daha fazla alakalı bilgiye sahip olduğunuzda, onlardan daha avantajlı olursunuz. Bilgi diyorlar, iktidar. Web kazıma endüstrisi birçok çözümle doludur, ancak yalnızca 3 kategoriye ayrılabilir:

  • Kendi veri çıkarma uygulamanızın veya yazılımınızın kendiniz veya programcıları işe almanız yoluyla inşa edilmesi
  • Üçüncü taraf web kazıma hizmetleri için
  • Genel bir veri çıkarma yazılımı satın alma

Üç çözümün de avantajları ve dezavantajları vardır. Ayrıca, herhangi bir şirket için en uygun çözüm kategorisi, işletmenin web kazıma ihtiyaçlarına bağlı olabilir.

Üç çözümün de avantajları ve dezavantajları vardır. Ayrıca, herhangi bir şirket için en uygun çözüm kategorisi, işletmenin web kazıma ihtiyaçlarına bağlı olabilir.

Diğer her teknoloji gibi web kazıması da gelişmeye ve gelişmeye devam edecektir. Dolayısıyla, bu yazı, web kazımanın geleceğine odaklanmaktadır. Daha da ileri gitmeden önce, bu makalede web kazımanın geleceği ile ilgili görüşlerin yalnızca spekülatif ve yaratıcı olasılıklar olduğunu açıkça belirtmek gerekir. Bunu akılda tutmak, burada, web çıkarma geleceği farklı perspektiflerden inceleniyor.

 Yapay zeka perspektifinden 

Yapay zeka hayatın her alanında kullanıldığına göre, teknolojinin en yakın gelecekte web kazıma için muazzam bir şekilde kullanılacağına inanılıyor. Başka bir deyişle, farklı şirketler için düzenli olarak verileri izlemek ve kazıma yapmak için akıllı robotlar veya makinalar oluşturulacaktır.

Elbette robotlar web kazıma için kullanılıyor ancak hiçbiri insan müdahalesi olmaksızın hedef web sitelerindeki önemli değişiklikleri gerçekleştiremiyor. Örneğin, bir hedef sitenin yerleşimi değişirse, mevcut web kazıma araçları, kullanıcı aracı birazcık düzeltmeden site kazımayamaz. Bu, gelecekteki süper akıllı web kazıma robotları için problem olmayacak, çünkü insanların müdahalesi olmadan, web kazıma sırasında hedef sitelerindeki herhangi bir değişikliği idrak etmek için kendi takdirlerini kullanabilecekler. Zaten yaratılmadıklarında yakında yaratılacaklar.

Google'ın bakış açısına göre

En büyük web kazıyıcı Google'tır; çünkü temel işi web sitelerini taramak ve kazmaktır ve barındırılan tüm web sitelerini tarar ve tüm bağlantıları. İşte Google, web kazıma hizmetleri vermeye başlayabilir. Ve eğer öyleyse, webi sıyırdığı için en büyük ve en iyi web kazıyıcı şirket olacak. Müşteriler yalnızca hedef web sayfalarının URL'lerini listelemek zorunda kalacaklar ve ihtiyaç duydukları tüm içeriği Google'dan alacaklardır. Sonuçta, tüm web sitelerinin içeriği zaten dizininin veritabanında.

Google'ın web kazıma hizmetleri vermeye başlamasının bir başka nedeni, onunla bir cinayet yapmak için ek çabalar gerektirmesi ya da çok az olmasıdır. Şirket, web sitelerini zaten kazıyarak  hayatta kaldı. Gerekli verileri el altında tutmak, Google'ın diğer hizmet sağlayıcıların hiçbir zaman eşleşemeyeceği bir web kazıma süresi sunmasına neden olacaktır. 

Google ek bir çaba sarf etmeden hizmeti sunabileceğinden, başka hiçbir kuruluşun uyuşması mümkün olmayan rekabetçi fiyatlar da sağlayabilir. Tıpkı şirketin neredeyse arama motoru endüstrisini devraldığı gibi, Google sonunda web kazıma sektörünü de devralabilir. Şans iyidir.

Analiz ve organizasyon perspektifinden

Ne kadar pahalıya mal olursa olsun, ayakkabılar ayak bağı olmayan bir erkeğe işe yaramazsa, bu nedenle, veriler zayıf analiz becerisine sahip bir organizasyon için fazla yararlı olmayabilir Aslında, verilerin kendisi o kadar önemli değil, onu nasıl kullanabileceksiniz? Şirketler, web kazıma çabalarını yoğunlaştırmaya devam ederse, daha fazla kaynak dağıtmaya ve deneyimli veri analistlerini seçmeye veya çalışanlarını veri organizasyonu ve veri analizi konusunda eğitmeye başlamış olacaklar.

Aynı veriyi göz önüne alarak, bazı kuruluşlar diğerlerinden daha iyi kullanacaklar.Bunun nedeni, daha iyi veri analiz becerisine sahip kişilere sahip olmasıdır.Böylece, web kazımanın geleceği kesinlikle veri organizasyonuna olan talebi etkileyecektir ve analiz.

Güvenlik perspektifinden

Mevcut web kazıma araçlarının çoğu, daha fazla organizasyon, web sitelerini web sitelerinin imkansız hale getirilmesine yönelik çabaları yoğunlaştırmaya devam edeceğinden etkili olmayabilir o zamana kadar, sadece şirketler t şapka, üçüncü taraf web kazıma servislerinden faydalanıyor ya da son derece karmaşık bir araç kullananlar, verileri başka web sitelerinden de kazıyabiliyor olacak.

Sonuç olarak, örgütlerin web kazımanın geleceği için kendilerini konumlandırmaya başlamaları önemlidir. Düşünmek isteyebileceğiniz bazı gerekli adımlar şunlardır:

1. Verilerinizi kazıma ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılayacak kendi yapay zekaya dayalı robotlarınızı geliştirmeye çalışmalısınız.

2. Ayrıca, sitenizi sıyırmak çok zor hale getirme yönündeki çabalarınızı yoğunlaştırmalısınız. Rakiplerinizden bazılarının web sitenizdeki içeriğe kolay erişimleri varsa, ancak rakibinizden kurtulamıyor musunuz? Unutmayın, rakipleriniz hakkında ne kadar çok bilgi varsa, onları yenme şansınız o kadar yüksektir.

3. Ayrıca, veri organizasyonu ve analiz becerilerinizi geliştirmede ciddiye çalışmaya başlamalısınız. Bu savaş durumlarına da benzetilebilir. Bazen, rakiplerinizin veya rakiplerinizin kodlu bilgileri yanıltabilirsiniz. Bilgi, olabildiğince hızlı bir şekilde çözülemiyorsanız, yararlı olmayacaktır. Oldukça tecrübeli veri analistleri, harmanlanmış verilerdeki bazı eğilimleri kolayca bulur; bu nedenle bunlardan birkaçını işe almanız gerekebilir.

Özetlersek, kuruluşunuzu büyük veriler kavramı ve web ekstraksiyonunun geleceği için hazırlayabilmek, işletmenizin uzun vadeli başarısında belirgin bir rol oynayacak.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport