Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Etkili Bir Web Kazıyıcı Nasıl Yapılır?


Profesyonel web kazıyıcılar, tüm hedef verileri bir kerede toplamak yerine statik sitelerden düzenli aralıklarla veri çıkarırlar. Bir HTTP alıcısı, web sayfalarını hedef web sitesi sunucularından sıyırmanızı sağlar. Web, pazar segmentasyonu ve rekabetçi istihbarat için kullanılabilecek değerli bilgilerle doludur.

Müşterilerin davranış analizi ve iş zekası için veri toplamaya çalışıyorsanız, web kazıma en iyi çözümdür. Web veri toplama yeni başlayanlar için web kazıma, kolayca analiz edilebilen önceden tanımlanmış formatlarda web üzerinden veri edinme ve bunlardan veri alma tekniğidir.


Neden web kazıma?

Bu sıyırma kılavuzunda, bir web kazıyıcının nasıl yapılacağını öğreneceksiniz. Sıfırdanın, yararlı web kazıma araçları oluşturmanıza izin veren istikrarlı bir programlama dili ve geliştiricilerin topluluğudur. Web kazıma, iş girişimlerinizi genişletip potansiyel müşterilere ürünleriniz hakkında değerli bilgiler sunmak için bir fırsattır.

Gelişen eğilimler ve teknolojik departmanlardaki meseleler kanıtlanmaktadır. Günümüzde akıllı telefonunuzu kullanarak web sitelerindeki içerikleri kolayca indirebilir ve kaydedebilirsiniz. Örneğin, Instapaper, hedef metininizin bir kopyasını mobil cihazınızda tutmanıza olanak tanıyan güvenilir bir ekran kazıyıcıdır.

Finansal pazarlamacılar için Mint.com, dikkate alınması gereken bir web kazıma aracıdır. Bu araç, iş piyasanızın ayrıntılarını düzenler ve yönetir ve verileri harika özet ve tablolarda görüntüler. Mint.com, pazarlamacılara ürün analizlerini ve yatırım modellerini izlemelerine yardımcı olur.

Web kazımasında etiğe dikkat etmek

Siteleri sık sık silmek, web sitesi sahiplerinin IP adresinizi engellemesine neden olur. Bazı statik siteler "Complete Disallow" yönergelerinden oluşur. Bu yönergeler, web süpürgelerine bu türden web sitelerini kazımamalarını yasaklar.

Web kazıma, diğer sitelerden veri edinme sürecidir. Ancak, sitelerden bilgi almak ve içeriği web sitenize yüklemek, şartların ihlali ve "Çalınma" olarak kabul edilir.

Bir web kazıyıcı nasıl yapılır

  • Etkili bir çıkarıcı oluşturun - çıkarıcı dış bağlantılardan URL'leri almanıza izin verecektir
  • Dedup özelliği - Dedup aynı verilerin birden fazla kez çıkarılmasını engellemeye yardımcı olacaktır
  • Bir HTTP Getiricisi Oluşturma - Getirici, hedef web sitesi sunucularından web sayfalarını almak için çalışır
  • URL Kuyruk Yöneticisi'ni düzenleyin - Yönetici, URL'lerin kazınıp ayrıştırılmasını önceliklendirir
  • Veritabanı - Bu, kazıma geçirilen bilgilerin analiz ve yönetim için ihraç edileceği yerdir




Bir web kazıyıcı kurmanın birincil amacı verimlilik ve verimlilik gözlemlenirken web sayfalarından veri çıkarmaktır. Büyük ölçekli sıyırma üzerinde çalışıyorsanız, sunucu iletişimi, Kopyalama ve DNS çözümleme gibi diğer faktörleri inceleyin. Programlama dilinizin seçimi de çok önemlidir. Çok sayıda web kazıyıcı Python'daki web yığınlarını tercih ediyor.

Web kazıyıcı oluşturmak o kadar kolaydır. Ancak, sunucuların aşırı yüklenmesi nedeniyle telif hakkı ihlalinden ve web sitelerinin kilitlenmesinden kaçınmak için web kazıma aracınızın sıklığı üzerinde çalışmanız gerekir. Çok dişli ve fikri mülkiyet faktörlerini kontrol ederek etkin bir web kazıyıcısını yönetin ve çalıştırın. Yukarıdaki iğneyi kullanarak, web kazıma ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir web kazıyıcı yapın.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport