Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Geri bağlantıları nasıl çalışır?

Bağlantı üretmenin birincil yöntemi, niş ile ilgili web siteleri ile bir geri bağlantıdır. Bu borsalar, genellikle, "tavsiye ederiz", "sponsorlarımızı", "ortaklarımız" ya da benzeri bir şey izler. İşletmeler, bir kaynağa bağlarlarsa, o zaman bu kaynağın açıkça onlarla bağlantılı olması gerektiğini düşünüyorlar. Aksi takdirde işletmeler, aynı mesajlarla toplu e-postalar gönderebilir. Bağlantı üretmenin sonuçta bir yolu olmanın yanı sıra, ilgili bağlantıları elde etmek için ucuz veya hatta ücretsiz bir yoldur. Bununla birlikte, bu bağlantı kurma yaklaşımı geçmişte yararlı olmuştur, ancak şimdi değil. Arama motorları daha zeki oldu ve gelen linklerin bu tür bir web sitesi için doğru oy değildi ama yerine bir web sitesine sıralamalarını artırmak için bir yol anladı. Bu nedenle arama motorları, karşılıklı olarak etiketlenmiş harici bağlantılara daha az değer vermeye başladı. 

Daha sonra karşılıklı bağlantılar tamamen devalüe edilmiş ve birçok küçük işletme sıralamalarını onlardan dolayı kaybetmiştir. Bu tür bağlantılar ağır Google yaptırımlarına neden olmaz, ancak büyük olasılıkla optimizasyon kampanyanıza hiçbir değer vermez. Karşılıklı bağlantılar sitelere bir miktar değer getirebilir. Ancak, bu değer daha önce olacak ve kalite geri bağlantılardan daha az olacaktır. Bununla birlikte, küçük bir değer halen değerlidir. Bu yüzden karşılıklı bağlantıları tamamen reddetmemelisiniz. Bu tür bağlantılar başka bir fayda sağlayabilir - yönlendirme trafiği. Muhtemelen karşılıklı bağlantılardan fazla yönlendirme trafiği almazsınız, ancak yine de çevrimiçi işiniz için faydalı olabilir.

Nasıl karşılıklı bağlantılar oluşturmak için?

Tüm karşılıklı bağlantılar eşit olarak oluşturulmamıştır..Bazıları, geri bağlantı kurduğunuz web kaynağına bağlı olarak, diğerlerinden daha değerlidir. Yalnızca endüstriyle ilgili web kaynaklarıyla bağlantı değiştirmelisiniz. Eğitim alanlarında ve perakende, örneğin kitaplarla uğraşıyorsanız, arama motorları için şüpheli görünecek, ancak bir seyahat acentesiyle bağlantıları değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte, endüstrinizle en azından biraz bağlantılı olan bir web sitesi ile ortak bir zemin bulabilirsiniz. Örneğin, bir seyahat acentesi maceralar temasındaki kitaplarla ilgili bir makale yayınladıysa, çevrimiçi kitap mağaza bağlantınız bu içerikte doğal görünecektir.

İlgisiz sitelerden birkaç bağlantı itibara zarar vermez, ancak daha çok varsa bağlantı profilinizi arama motorları için şüpheli hale getirmekle tehdit edin. Çok fazla sayıda alakasız bağlantı büyük olasılıkla spam gibi görünecek ve çekici olduğunuz bağlantı kurma etkinlikleri türüyle ilgili olarak kırmızı bir bayrak artıracaktır. Bu şekilde, karşılıklı bağlantılar devalüe edilerek elde edilen tüm tavsiye trafiği kaybolacaktır.

Bağlantılarınızı değiştirdiğiniz web sitesinin kalitesi ve önemi konusunda son derece dikkatli olmanızın bir başka nedeni, Düşük kaliteli web sitelerine bağlanmak için cezalandırıldı. Google, düşük kaliteli spam web kaynağı olarak belirlediği şeyle bağlantı kurduğunuzu tespit ederse, yetkili bir web kaynağı olarak itibarınız harap edilebilir. Arama sistemine olumsuz bir sinyal verir ve siteniz şüpheli çevrimiçi kaynaklar listesine girer.

Bu nedenle, web kaynağının kalitesi ve ününden emin değil misiniz, onunla geri bağlantı kurmayın. Gelecekte sorunlardan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca, web üzerinde geçerli bir web sitesi durumunu (trafik akışı, dönüşüm, kullanıcıların ziyaret başına bir siteye harcadığı süre vb.) Gösterebileceğinden ve son altı ay içinde bir web sitesi istatistiğini incelemenizi öneririm ve daha da önemlisi bir web sitesinin arama motorları tarafından cezalandırılıp bırakılmadığını gösterin. Bu istatistiksel verileri elde etmek için Semalt Web Analyzer'ı kullanabilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport