Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Sitelerini Parçalamak İçin Python Kullanımı

Web kazıma da web veri çıkarma olarak tanımlanan web veri almak ve verileri kullanılabilir formatlara ihraç bir süreçtir. Çoğu durumda, bu teknik, webmasterlar tarafından, kazınmış verilerin Microsoft Excel'e veya yerel dosyaya kaydedildiği web sayfalarından büyük miktarda değerli veri ayıklamak için kullanılır.

Python'la Bir Web Sitesi Nasıl Kazımlıır

Yeni başlayanlar için, Python, kodun okunabilirliğine büyük önem veren yaygın olarak kullanılan programlama dillerinden biridir. Şu anda Python, Python 2 ve Python 3 olarak çalışmaktadır. Bu programlama dili, otomatik bellek yönetimi ve dinamik tip sisteme sahiptir. Şimdi, Python programlama dili ayrıca topluluk temelli geliştirmeyi de içeriyor.

Neden Python?

Giriş gerektiren dinamik web sitelerinden veri edinmek birçok webmaster için önemli bir zorluk teşkil etmektedir. Bu kazıma öğreticisinde Python'u kullanarak giriş yetkilendirmesi gerektiren bir siteyi nasıl kazıyacağınızı öğreneceksiniz. İşte size kazıma sürecini verimli bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacak adım adım bir kılavuz. 

Adım 1: Hedefi Çalıştırma-Web Sitesi

Bir oturum açma yetkisi gerektiren dinamik web sitelerinden veri çıkarmak için gerekli ayrıntıları düzenlemelisiniz.

Başlamak için "Kullanıcı adı" üzerine sağ tıklayın ve "İnceleme unsuru" seçeneğinden seçin. "Kullanıcı adı" anahtar olacak.

"Parola" simgesine sağ tıklayın ve "İnceleme unsuru" nu seçin..

Sayfa kaynağının altında "authentication_token" arayın. Gizli giriş etiketinizi sizin değeriniz olsun. Bununla birlikte, farklı web sitelerinin farklı gizli girdi etiketleri kullandığını unutmamak önemlidir.

Bazı web siteleri basit giriş formunu kullanırken diğerleri karmaşık formları kullanır. Karmaşık yapıları kullanan statik siteler üzerinde çalışıyorsanız, tarayıcınızın istek günlüğünü kontrol edin ve bir web sitesinde oturum açmak için kullanılacak önemli değerleri ve anahtarları işaretleyin.

Adım 2: Sitenize Giriş Yapma

Bu adımda, giriş oturumunu isteklerinin tamamına göre devam ettirebilecek bir oturum nesnesi oluştur. İkinci düşünülmesi gereken şey, hedef web sayfanızdan "csrf belirteci" çıkartmaktır. Simge giriş sırasında size yardımcı olacaktır. Bu durumda, belirteçi almak için XPath ve lxml kullanın. Giriş URL'sine bir istek göndererek bir oturum açma aşaması yapın.

3. Adım: Veri Kazıma

Artık hedef sitenizden veri ayıklayabilirsiniz. Hedef öğenizi tanımlamak ve sonuçları üretmek için XPath kullanın. Sonuçlarınızı doğrulamak için, her bir istek sonucunda çıkış durum kodu formunu kontrol edin. Bununla birlikte, sonuçların doğrulanması, oturum açma aşamasının başarılı olup olmadığını size bildirmez ancak bir gösterge görevi görür.

Kazıma uzmanları için, XPath değerlendirmelerinin dönüş değerlerinin değişkenlik göstermesi önemlidir. Sonuçlar, son kullanıcı tarafından çalıştırılan XPath ifadesine bağlıdır. XPath'da Normal ifadeler kullanma ve XPath ifadeleri üretme bilgisi, oturum açma yetkisi gerektiren sitelerden veri çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

 Python ile, özel bir yedekleme planına ya da sabit disk çökmesine ilişkin endişe etmenize gerek yoktur. Python, içeriğe erişmek için giriş yetkilendirmesini gerektiren statik ve dinamik sitelerdeki verileri verimli bir şekilde çıkarır. Python sürümünü bilgisayarınıza yükleyerek web kazıma deneyiminizi bir üst düzeye taşıyın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport