Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Kendi Amazon takip sisteminizi nasıl oluştururum?

Amazon'da yüksek bir ürün sıralamasına sahip olmak, daha fazla potansiyel müşteri siteyi ararken ürünlerinizi bulacağı için satışlarınızı artırmak için mükemmel bir fırsattır. Amazon'da başarılı bir şekilde sıralama yapmak için konumlarınızı sürekli takip etmeniz ve Amazon'un arama algoritmasının nasıl çalıştığını tam olarak bilmeniz gerekir.

21 Amazon ürün dereceleme faktörü var. Bütün bu unsurlar dönüşüm, ilgi ve müşteri memnuniyeti algoritmalarına ayrılabilir. Dönüşüm oranı faktörleri, satış rütbesi, müşteri yorumları, cevaplanan sorular, resim boyutu ve kalitesi, fiyat, ana-çocuk ürünleri, sayfa üstünde zaman, hemen çıkma oranı ve ürün listeleme tamamlamasını içerir.

Satışlarınızı artırmak için izlemeniz gereken en önemli Amazon dönüşüm oranı faktörlerinden bazılarını tartışalım:

  • Satış sıralaması

Satış sıralaması, Amazon SERP'de ürününüzün pozisyonunu etkileyen en önemli faktördür. Daha fazla satış yüksek sıralamaya yol açar ve daha sonra daha yüksek sıralamalar daha fazla satışa neden olur. Amazon satış sıralaması veya diğer bir deyişle Amazon en çok satan satıcı sıralaması, belirli bir ürünün aynı kategorideki diğer ürünlerle karşılaştırıldığında ne kadar iyi satıldığıdır. Satıcılar, bu ticaret platformunda ürünlerinin ne kadar hızlı bir şekilde satılabildiğini kontrol etmek için bu metriğe dikkat ediyor. Bu sıralama, en Amazon ürün sayfalarının ürün ayrıntıları bölümünde bulunabilir.

  • Müşteri geribildirimleri

Dikkate alınması gereken başka bir Amazon sıralama faktörü müşteri geribildirimidir. Bir ürün sıralamasını belirlemek için hem sayısı hem de kalitesi Amazon tarafından dikkate alınır. Elinizdeki incelemeler arttıkça, Amazon arama sonucu sayfasında ne kadar yüksek puanı alırsanız ve daha sonra t21 Amazon ürün sıralaması faktörlerine daha fazla potansiyel müşteri çekeceksiniz.

  • Cevaplanan sorular

Tüm kullanıcıların sorularını cevaplandırarak, Amazon'a bu platforma olan tutumunuzu ve genel olarak işinize göstereceksiniz. Üstelik, müşterilerinizi markanıza daha sadık kılar. Cevaplanan sorular ürün sayfasının en üstünde listelenir ve dönüşümde önemli bir rol oynamaktadır.

  • Görüntü boyutu ve kalitesi

Kazanan bir optimizasyon kampanyası yapmak için, Amazon'un resim yönergelerini izlemeniz gerekir. Ürünlerinizden sadece kaliteli ve canlı fotoğraflar yüklemek için, intihal ve Google'daki görüntülerden kaçınmanız gerekir. En az 1.000 Х 1.000 piksel yüksek kaliteli görüntüler kullanmalısınız. Üstelik, müşterilerinize resimlerinizi yakınlaştırma fırsatı sunmanız gerekir.

  • Fiyat

Satışlarınızı artırmak ve daha fazla potansiyel müşteri çekmek için ürünleriniz üzerinde rekabetçi bir fiyatınızın olması gerekir. Üstelik, önemli bir Buy Box faktörüdür. Potansiyel müşterilerinize makul bir fiyat sunamazsanız, en azından ücretsiz nakliye hizmeti sağlayabilirsiniz.

  • Sayfadaki süre ve hemen çıkma oranı

Amazon sıralama sistemi Google'a benzer. Amazon bot'lar ayrıca, bir kullanıcının listenizde geçirdiği ortalama zamana dikkat eder ve ürünlerinizin bir sıralamasını belirlemek için sayfanızın hemen çıkma oranını kontrol eder.

  • Ürün listeleme bütünlüğü

Ürün listeleme, arama sonucu sayfasında daha üst sıraya yerleşebilecek kadar eksik olmalıdır. Bu nedenle, potansiyel müşterilerinize en iyi arama deneyimini sunmak için her alanı doldurmayı denemelisiniz.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport