Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Uygulamada kullanılmak üzere Amazon anahtar kelime sıralama algoritmasının ana ilkeleri hangisidir?

Modern Arama Motoru Optimizasyonu dünyasının kaliteli bir içerik tarafından yönetildiği, bunun da doğru anahtar kelime araştırmasıyla yönlendirildiği bilinmektedir. Doğru şekilde ele alındığında, en alakalı ancak en az rekabet gücü yüksek anahtar kelimeleri seçmek, neredeyse her web sitesini veya blog'u aramanın en başına itebilir. Ancak Amazon anahtar kelime sıralaması söz konusu olduğunda, her şey tamamen kutuplar birbirinden ayrılır. Asıl şey, Amazon'un kendi anahtar kelime sıralama algoritmasına (K9 olarak da bilinir) sahip olmasıdır. Bu, dünyanın en büyük e-ticaret platformunun kullandığı çok özel arama motorunu (Google'ın kendisi, Yahoo, Bing, vb. Gibi) büyük bir arama motorunun evrensel bir formülü olmadığı anlamına gelir. Ancak gerçek arama sıralamalarını hangi faktörlerin artırdığını tam olarak nasıl tespit edebilirim? 


Ne yazık ki, hiçbir arama motoru formülü veya arama sıralamasının gerçekten sofistike formülü içerisindeki her bir sıralama faktörünü kapsayan nispeten net bir liste bile ortaya çıkaramayacaktır. Ve Amazon'da ve orada kullanılan anahtar kelime sıralama algoritması söz konusu olduğunda, her şey aynı kalır - yöntemin her cephesinde potansiyel olarak ortaya çıkan toptan manipülasyonlar yüzünden hiçbir zaman açıklanmayan, yakından korunan bir sır olurdu. Yani Amazon üzerinde hüküm süren genel prensiplerin az çok net bir resmini elde etmenin tek yolu, devam etmekte olan pratik bir araştırmayı ele alıyor. Basitçe belirtmek gerekirse, avant-garde çevrimiçi pazarlamacılardan en iyileri ve en iyi SEO'lar, Amazon ile neler olduğunu anlamaya yardımcı olmak için hala temel kurallarını kullanıyor; anahtar kelime sıralamaları ve temel ilkelerin geri kalanı yalnızca - yalnızca Uygulamada gerçekten çalışan aşamalı yaklaşımlar ve stratejiler.

Amazon, anahtar kelime sıralama algoritması ile Performans faktörleri ve Alaka faktörleri etrafında dönen iki ana ilkeye bahis oynuyor.

 1.  Performans Faktörleri - Amazon'da listelenen her bir ürünün tüketici talebini veya popülaritesini değerlendirmek için kullanılır. Diğerleri arasında özellikle Tıklama Oranı, dönüşüm ve başarılı satışlar, oradaki ana performans faktörleri olarak kabul edilmektedir.

 2.  Alakalılık Faktörleri - anahtar kelimelerin doğru kullanımı ve ürün sayfalarında yerleştirilmelerinin doğru yolu ile ilgilidir. İşte Amazon Amazon'un temel ilkesi ve anahtar kelime sıralama algoritması - özellikle alışveriş yapan kişinin arama isteği sorgusuyla en iyi eşleşen ürünleri daha yüksek sıralamalar alıyor.

Amazon'un anahtar kelimeleri sıralamak için çok özel bir yaklaşım izlediğini söylemene gerek yok. Ve algoritma, yerel alışveriş yapanların gerçek tercihlerine bağlı olarak sürekli güncellenir. Yine de, Amazon'da arama sıralamasını etkileyen, ancak her zaman tahmin edilebilen bazı anahtar kelime faktörleri şunlardır:

  • Ürün Başlıkları, en güçlü gücü taşıyan ana hedef anahtar kelimelere önem derecesinin azalması ile gömülür;
  • Tekrarlayan anahtar kelimeler genel sıralamalarınıza zararlı olmaz, ancak Amazon üzerinde ölçülebilir sonuçlar vermek için yapılan işlemlerin çok uzak olmayan bir yolu vardır;
  • Ana vücut metin bölümlerinize organik olarak yerleştirilmiş içeriğe dayalı uzun kuyruk anahtar kelimeleri doğru bir şekilde kullanmanız, sıralama ilerlemenizi önemli ölçüde artırabilir;
  • İç bağlantı hala burada çok önemli bir konudur; bu nedenle yalnızca en iyi bağlantı metni bağlantılarına sahip olduğunuzdan emin olun. Aslında, içerik promosyon amaçlı olarak size hizmet etmeli ve konularda çok şey geliştirebilirler.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport