Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: Düzenli Ayrıştırma Vs. Web Veri Kazıma

Veri kazıma (veya veri çıkarma), pazarlamacılar tarafından kullanılan bir tekniktir. e-ticaret web sitelerinden veri çıkarın. Veriler daha sonra bir veritabanına veya yerel kayıt dosyalarınıza kaydedilir. Verilerin aktarımı, protokollerin ve veri yapılarının kullanılmasını içerir. Modern pazarlama dünyasında, dijital pazarlamacılar, web sitelerinden veri ve içerik almak için bir veri kazıyıcı araç kullanır.

Veri kazıması, pazarlamacılar tarafından alışveriş yapmak, fiyatları karşılaştırmak ve iş araştırma yapmak için sıklıkla kullanılır. Çoğu durumda, veri kazıma, otomatik bir betik ve biçimi içerir; bu da bir insanın dosyaları okumasını zorlaştırır. Bir veri kazıyıcı araç, verilerin otomatik olarak işlenmesini engelleyebilecek multimedya bilgilerini, resimleri ve açıklamaları yoksayar.

Veri sıyırma nasıl çalışır

Veri kazıma pazarlamacılar araştırma hızlandırmak için bir fırsat verir. Tek bir web sitesinden verilerin alınması, herhangi bir eğitim gerektirmeyen, kendi başınıza yapmanız gereken bir görevdir. Protokolleri ve biçimleri kullanarak çok fazla veri çekmeye çalışıyorsanız, bir kazıyıcıya bir veri kazıyıcı düşünün. Farklı verilerin tek bir kaynaktan toplanması şaşırtıcıdır.

Veri kazıması, pazarlamacıların yapılandırılmamış verileri birden fazla kaynaktan çekip tek bir veritabanında organize etmelerine olanak tanır. Bir veri kazıyıcı araç, pazarlamacılar tarafından uyumlu ve erişilebilirlik özelliklerine sahip olmayan bir sistemden veri toplamak için sıklıkla kullanılır. Cihaz ayrıca, erişilebilir bir Uygulama Programlama Arayüzü (API) sağlamayan e-ticaret web sitelerinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bununla birlikte, bazı siteler reklam gelirlerinin kaybolması nedeniyle ekran kazımını yasadışı olarak görüyor.

Doğru ayrıştırma ve veri kazıma arasında ayrım yapmak isteyen yeni başlayanlar tarafından bazı sorular gündeme getirildi. Veri kazıma, yorumları yok saymayı içerir. Kazıma sonucu ortaya çıkan çıktı verileri her zaman potansiyel son kullanıcılara yöneliktir. Düzenli ayrıştırmada, veriler iyi belgelendirilmiş veya yapılandırılmamıştır.

Ekran kazıma nedir?

Ekran kazıması, bir web sitesinin kaşlarını çatan görsel verilerin çıkarılmasını içerir. Ekran kazısı, bir bilgisayardaki terminal girişi portunu ve veriyi kolay okunması için çıkış portunu başka bir bilgisayara bağlamayı içerir. Bir ekran kazıyıcı, Telnet aracılığıyla eski bir çerçeveyle ilgili çalışır ve doğru türde verileri ayıklamak için eski bir arabirime gider.

Web kazıma hakkında faydalı bilgiler

Web kazıma ile ilgili yararlı içerik ve veriler genellikle XHTML ve HTML dillerinde saklanır. Araç setleri insan tarafından okunabilen verileri almak için geliştirildi ve tasarlandı. Bir veri kazıyıcı aracı, Google ve Amazon gibi e-ticaret web sitelerinden gerekli verileri çıkarmak için çalışır. İnternet kazıma biçimlerinin modernizasyonu, sunuculardan gelen veri akışlarının değerlendirilmesini içermektedir. Günümüzde, e-ticaret siteleri, bir veri kazıyıcı aracın sitelerinden veri çekmesini önlemek için sistemlerinde savunma algoritmalarını başlatmaktadır.

Raporlama madenciliği

Raporlama madenciliği, insan tarafından okunabilen makineler istatistiklerinden veri çekmeyi içerir. Raporlama madenciliği, kurumsal kaynak planlaması müşterileri için geçerli olan son kullanıcı lisans maliyetlerini en aza indirir. Raporlama madenciliği, PDF, metin ve HTML gibi formatların kullanılmasından oluşur.

Veri sıyırma bir kayıt defteri dosyasında farklı veri formlarının toplanmasını içerir. Veri kazıyıcı bir araç, pazarlamacıların araştırmalarını hızlandırmasına ve kullanıcıların katılımını artırmasına yardımcı olur. Satış potansiyelini bulmak ve web siteniz için birden fazla kaynaktan veri çekmek için veri kazımayı kullanın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport