Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Spam Filtrelerinin İşleyişini Açıklıyor

Yöneticisi, spam filtrelerinin pazarlamacıyı, son kullanıcılar tarafından imzalanmış izin belgelerine ve noter onaylı belgelerine sahip olmasına rağmen sinirlendirdiğini söylüyor. Meşru e-posta mesajları spam olarak işaretlendiğinde uygulama "yanlış pozitif" olarak adlandırılır. Çoğu durumda, alıcılar Yahoo, Google, Hotmail ve AOL gibi büyük ISP'leri kullanmadığında bu durum oluşur.

Büyük ISP'ler spam filtrelerini kullanıcı deneyimine uyarlarken küçük işletmeler ticari spam filtreleri kullanıyorlar. Ticari spam filtreleri üç savunma seviyesinde çalışır: e-postaları sunucuya ulaşmadan önce süzme, e-postaları sunucuya ulaştıktan sonra filtreleme ve nihayet kullanıcının masaüstündeki postaları filtreleme.

Bu filtreler spam tespit etmek için posta içeriğini tarar. Mesajınız filtreye ulaştıktan sonra, bu kriterlere göre değerlendirilir: kelimeler ve cümleler, resim boyutu, bağlantılar, vb. Bu bakımdan, pazarlamacıların spam filtrelerini tetikleyen kelimeleri ve cümleleri bilmeleri ve bunlardan kaçmaya çalıştıkları açıktır . E-posta filtrelerinin geliştiricilerinin çoğu bu bilgileri paylaşmıyor ve filtreleri mevcut spam eğilimlerini yanıtlamak için değişmeye devam ediyor. Bununla birlikte, Spam Assassin gibi sağlayıcılar, mesajlarınızın spam olarak kategorize edilmesini istemiyorsanız kullanışlı olabilecek biraz yararlı bilgi açıklamaktadır. E-posta filtreleri, spam'in gelen kutusuna gelmediğinden emin olmak için her zaman iyileştirilmektedir.

Bazı işletmeler üstbilgilere ve gönderenin itibarına odaklanan filtreler kullanır..Kaç alıcıların postalarınızı spam olarak işaretledikleri üzerinde çalışıyorlar. Diğer filtreler, çalışanlara gönderilen e-postaların iş ile alakalı olup olmadığını araştırmaya çalışır. Testi başarameyen bir e-posta, gereksiz yere gönderilir.

Bazı filtreler yalnızca son kullanıcılara güvenir. Kullanıcılar postalarınızı gelen kutularında kabul ederse, spam filtreleri hakkında endişelenmeden e-postalarını göndermeye devam edebilirsiniz. Böyle bir durumda, son kullanıcıların izinlerinin alınması spam filtrelerinin postalarınızı spam klasörüne göndermesini engeller.

Spam olarak işaretlenmemek için nasıl ipuçları:

 Tüm resim e-postalarından kaçının 

Resimli e-postalar daha cazip görünüyorsa da spam filtrelerine benzemiyor . Aksine, tam tersi olarak, spam filtreleri bu mesajları şüpheli olarak algılar. Bu nedenle, metin oranını görüntülerinizi her zaman gözden geçirin, çünkü uygun olmayan metin e-postalarınızı spam gönderir.

Seks gibi kelimeleri, ücretsiz, teklif, şimdi arayın, Viagra ve 'şimdi satın alın' spam filtrelerini oldukça hızlı etkinleştirin.

 Büyük harfleri az kullanırsın 

Konu satırındaki bir sürü büyük harf, postanızı spam olarak sınıflandırmak için filtreleri tetikleyebilir. Ayrıca, konu satırını özlü ve basit tutun.

 Eklentilerden kaçının 

Ekler genellikle kötü niyetli amaçlar için kullanılır; bu nedenle ekli bir posta filtreleri tarafından spam olarak işaretlenme şansının yüksektir. Bunun nedeni, bazı filtreler ekleri kötü amaçlı dosyalar için tarayamadığı için de geçerlidir.

Son olarak, okuyucuları resim dışındaki hiçbir öğeyi içermeyen bir sayfaya yönlendiren bağlantıları göndermekten kaçının. Bağlantılar, metin içeren meşru açılış sayfalarına yönlendirilsin. Sorunlardan kaçınmak için yalnızca listenize abone olanlar için posta göndermeyi unutmayın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport