Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt'ten Dört Yöntem, Web Sitesinin Kazıma Botlarının Durmasına Yardımcı Olur

Web sitesi kazıma, verilerin çıkarılması için güçlü ve kapsamlı bir yöntemdir. Sağ ellerde, bilgilerin toplanması ve yaygınlaştırılması otomatikleştirilecektir. Ancak, yanlış ellerde, çevrimiçi hırsızlıklara ve fikri mülklerin çalınmasına ve haksız rekabete neden olabilir. Zararlı görünen web sitelerini saptamak ve durdurmak için aşağıdaki yöntemleri kullanabilirsiniz.

1. Bir analiz aracı kullanın:

Bir analiz aracı, bir web kazıma işleminin güvenli olup olmadığını analiz etmenize yardımcı olacaktır. Bu araçla yapısal web isteklerini ve başlık bilgilerini inceleyerek site kazıma botlarını kolayca tespit edebilir ve engelleyebilirsiniz.

2. Şiddete dayalı bir yaklaşım kullanın:

Bu, kazıma botlarının tespit edilmesine yardımcı olan kapsamlı bir yaklaşımdır. Bu bağlamda, proaktif web bileşenlerini kullanabilir ve ziyaretçinin davranışını, örneğin bir web sitesiyle olan etkileşimini değerlendirebilirsiniz. Ayrıca bir web sitesinin sıyrılmaya değer olup olmadığını anlamak için JavaScript'i yükleyebilir veya çerezleri etkinleştirebilirsiniz. Sitenizin istenmeyen bazı ziyaretçilerini engellemek için Captcha'yi de kullanabilirsiniz.

3. Davranışsal bir yaklaşım:

Davranışsal yaklaşım, bir siteden diğerine göç edilmesi gereken botları belirleyecek ve tespit edecektir. Bu yöntemi kullanarak, belirli bir botla ilişkili tüm faaliyetleri kontrol edebilir ve sitenize değerli ve yararlı olup olmadığını belirleyebilirsiniz. Botların çoğu kendilerini JavaScript, Chrome, Internet Explorer ve HTML gibi üst programlara bağlar. Bu botların davranışları ve özellikleri, ana botun davranışına ve özelliklerine benziyorsa, bunları durdurmalısınız.

4. robots.txt dosyasını kullanma:

Bir sitenin botlardan kazımasını engellemek için robots.txt kullanıyoruz. Bununla birlikte, bu araç uzun vadede istenen sonuçları vermemektedir. Kötü botlara, karşılanmadığına işaret ederek etkinleştirdiğimizde çalışır.

Sonuç

Web kazımanın her zaman zararlı veya zararlı olmadığı unutulmamalıdır. Veri sahipleri mümkün olduğunca çok kişiyle paylaşmak istediği bazı durumlar vardır. Örneğin, çeşitli hükümet siteleri halka veri sağlar. Başka bir meşru kazıma örneği toplayıcı siteler veya seyahat web siteleri, otel rezervasyon portalları, konser bileti siteleri ve haber siteleri gibi bloglardır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport