Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt, Lxml'yi ve İstekleri Kullanarak Verileri Nasıl Kazıyacaklarını Açıklıyor

İçerik pazarlaması söz konusu olduğunda, web kazımanın önemi görmezden geldi. Web veri çıkarma olarak da bilinen web kazıma, blogcuların ve pazarlama danışmanlarının e-ticaret web sitelerinden veri ayıklamak için kullandığı bir arama motoru optimizasyonu tekniğidir. Web sitesi kazıma pazarlamacılar yararlı ve rahat formatlarda veri elde etmelerine ve kaydetmelerine olanak tanır.

E-ticaret web sitelerinin çoğu HTML formatlarında yazılmıştır ve her sayfada iyi korunmuş bir belge bulunur. Verilerini JSON ve CSV formatlarında sunan siteleri bulmak biraz zor ve karmaşık. Burası web veri özütleme işleminin yapıldığı yerdir. Bir web sayfası kazıyıcı, pazarlamacılara veriyi birden çok veya tek kaynaktan çekip kullanıcı dostu biçimlerinde depolamaya yardımcı olur.

lxml'nin rolü ve veri kazımında talepler

Pazarlama endüstrisinde, lxml yaygın olarak blogcular ve web sitesi sahipleri tarafından çeşitli web sitelerinden verileri hızlıca çıkarmak için kullanılmaktadır. Çoğu durumda, lxml, HTML ve XML dillerinde yazılmış belgeleri ayıklar. Web yöneticileri, bir web sayfası kazıyıcı tarafından çıkarılan verilerin okunabilirliğini artırmak için istekleri kullanır. Talepler aynı zamanda, tek veya çoklu kaynaklardan veri çıkarmak için bir sıyırıcı tarafından kullanılan genel hızı artırır.

Verileri lxml ve istekleri kullanarak ayıklamak için?

Bir webmaster olarak, pip kurulum tekniğini kullanarak lxml ve istekleri kolayca yükleyebilirsiniz. Web sayfalarını almak için mevcut verileri kullanın. Web sayfalarını aldıktan sonra, bir HTML modülünü kullanarak verileri ayıklamak ve dosyaları genelde Html.fromstring olarak bilinen bir ağaca depolamak için bir web sayfası sıyırıcı kullanın. Html.fromstring, webmasterların ve pazarlamacıların baytları girdi olarak kullanmasını bekler, dolayısıyla page.textyerine page.content ağacını kullanmak önerilir.

HTML modülü biçiminde verileri ayrıştırırken mükemmel bir ağaç yapısı çok önemlidir . CSSSelect ve XPath yolları, çoğunlukla bir web sayfası kazıyıcı tarafından çıkartılan bilgileri bulmak için kullanılır. Esasen, webmasterlar ve blog yazarları, HTML ve XML belgeleri gibi iyi yapılandırılmış dosyalar hakkında bilgi bulmak için XPath'i kullanmada ısrar ederler.

HTML dili kullanarak bilgi bulmak için önerilen diğer araçlar Chrome Inspector ve Firebug'u içerir. Chrome Inspector'ı kullanan web yöneticileri için, kopyalanacak öğeye sağ tıklayın, 'Öğeyi incele' seçeneğini seçin, öğenin komut dosyasını vurgulayın, öğeyi bir kez daha sağ tıklayın ve 'XPath Kopyala'yı seçin.

Python kullanarak veri alma

XPath, ürün açıklamalarını ve fiyat etiketlerini analiz etmek için çoğunlukla e-ticaret sitelerinde kullanılan bir öğedir. Web sayfasını sıyırıcı kullanarak bir siteden elde edilen veriler Python kullanılarak kolaylıkla yorumlanabilir ve insanlar tarafından okunabilir formatlarda saklanabilir. Verileri sayfalara veya kayıt defteri dosyalarına kaydedebilir ve topluluk ve diğer web yöneticileri ile paylaşabilirsiniz.

Mevcut pazarlama endüstrisinde, içeriğinizin kalitesi çok önemlidir. Python, pazarlamacılara verileri okunabilir formatlara aktarmak için bir fırsat verir. Gerçek proje analizinize başlamak için hangi yaklaşımı kullanacağınıza karar vermeniz gerekir. Çıkarılan veriler XML'den HTML'ye kadar farklı biçimlerde gelir. Web sayfası kazıyıcı kullanarak hızlı bir şekilde veri almak ve yukarıda tartışılan ipuçlarını kullanarak istekler.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport