Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Web Veri Sorunlarına Nasıl Baş Eğirirsiniz?

Şirketlerin iş uygulamaları için veri edinmesi yaygın bir uygulamadır. Şirketler şimdi düzenli olarak veri ayıklamak için daha hızlı, daha iyi ve verimli teknikler arıyor. Maalesef web kazımak oldukça teknik ve ustalık kazanmak için oldukça uzun bir zaman gerektiriyor. Web'in dinamik yapısı, zorluğun başlıca nedeni. Ayrıca, web sitelerinin oldukça iyi bir kısmı dinamik web siteleridir ve kazınmaları son derece zordur.

Web Kazıma Zorlukları

 Web çıkarmada  meydan okumalar, her web sitesinin benzersiz olması nedeniyle diğer web sitelerinden farklı olarak kodlanmıştır. Dolayısıyla, birden çok web sitesinden veri ayıklayabilen tek bir veri kazıma programı yazmak neredeyse imkansızdır. Başka bir deyişle, her bir hedef site için web kazıma uygulamanızı kodlamak için deneyimli programcılardan oluşan bir ekibe ihtiyacınız var. Her web sitesi için başvurunuzu kodlamak sadece sıkıcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yüzlerce sitenin periyodik olarak veri çıkarma gerektiren kuruluşlar için de maliyetlidir. Olduğu gibi, web kazıma zaten zor bir görevdir. Hedef site dinamik ise zorluk daha da artar.

Dinamik web sitelerinden veri çıkarma zorluklarını içeren bazı yöntemler aşağıda özetlenmiştir.

1. Proxy Yapılandırması

Bazı web sitelerinin yanıtı, onlara erişmek için kullanılan Coğrafi konum, işletim sistemi, tarayıcı ve cihaza bağlıdır. Başka bir deyişle, bu web sitelerinde, Asya'da bulunan ziyaretçilerin erişebileceği veriler, Amerika'daki ziyaretçiler tarafından erişilebilen içerikten farklı olacaktır. Bu tür özellik, yalnızca web tarayıcılarını karıştırmakla kalmaz, aynı zamanda, taramanın tam sürümünü bulması gereken taramayı biraz zorlaştırır ve bu talimat genellikle kodlarında değildir.

Sorunu sıralamak genellikle belirli bir web sitesinin kaç sürümünü öğrenmek ve belirli bir sürümden veri toplayacak proxy'leri yapılandırmak için bazı manuel çalışma gerektirir. Buna ek olarak, yere özgü siteler için veri kazıyıcınız, hedef web sitesinin.

2. Tarayıcı Otomasyonu

Bu, çok karmaşık dinamik kodlara sahip web siteleri için uygundur. Tüm sayfa içeriğini bir tarayıcı kullanarak oluşturarak yapılır. Bu teknik, tarayıcı otomasyonu olarak bilinir. Tarayıcıyı herhangi bir programlama dilinden çalıştırma yeteneğine sahip olduğu için Selenyum bu işlem için kullanılabilir.
Selenyum aslında test için kullanılır, ancak dinamik web sayfalarından veri ayıklamak için mükemmel bir şekilde çalışır. Sayfanın içeriği, bir sayfanın içeriğini getirmek için ters mühendislik JavaScript koduyla ilgilendiği için önce tarayıcı tarafından oluşturulur.
İçerik işlendiğinde, yerel olarak kaydedilir ve belirtilen veri noktaları daha sonra çıkarılır. Bu yöntemle ilgili tek sorun çok sayıda hataya eğilimli olmasıdır.

3. Post İsteklerini İşleme

Bazı web siteleri, aslında gerekli verileri göstermeden önce belirli bir kullanıcı girişi gerektirir. Örneğin, belirli bir coğrafi bölgedeki restoranlarla ilgili bilgiye ihtiyacınız varsa, bazı web siteleri, gerekli restoranlar listesine girmeden önce gerekli yerin posta kodunu isteyebilir. Bu, kullanıcı girişi gerektirdiğinden tarayıcılar için genellikle zordur. Bununla birlikte, soruna özen göstermek için, hedef sayfaya ulaşmak için kazıma aletinizin uygun parametreleri kullanılarak sonrası talepler hazırlanabilir.

4. İmalat JSON URL'si

Bazı web sayfaları içeriğini yüklemek ve yenilemek için AJAX çağrıları gerektirir. JSON dosyasının tetikleyicileri kolayca izlenemediğinden, bu sayfaları sıyırmak zordur. Dolayısıyla manuel test ve uygun parametreleri belirlemek için incelemeyi gerektirir. Çözüm, uygun parametrelerle gerekli JSON URL'sinin imalatıdır. Sonuç olarak, dinamik web sayfaları, kazınması çok karmaşıktır; bu nedenle yüksek düzeyde bir uzmanlık, deneyim ve gelişmiş altyapıya ihtiyaç duyulmaktadır. Bununla birlikte, bazı web kazıyıcı firmalar bunu halledebilir, bu nedenle üçüncü taraf veri kazıma şirketi kiralamanız gerekebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport