Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Crawlboard Web Ekstraksiyon Platformu Nasıl Kullanılır

 Web hurda  için çok öğretici var internet üzerinden. Sadece az miktarda veri çıkarmanız gerekiyorsa, öğreticiler yardımcı olabilir. Ancak, düzenli olarak büyük miktarda veri ayıklamanız gerekirse, deneyimli bir üçüncü taraf web kazıma şirketi kiralamanız gerekir. Crawlboard, bu tür servis sağlayıcılarından biridir ve birçok kişi web kazıma görevi için kullanmaktadır. Platform çok etkilidir. Bu nedenle, düzenli olarak büyük miktarda veri kazımaya ihtiyaç duyan kişilere önerilir.

Verimliliğinin yanı sıra kullanımı kolaydır. Platformu kullanmak için gereken basit adımlar burada özetlenmiştir.

Adım 1:

Bu bağlantıyı tıklatarak CrawlBoard web kazıma iste sayfasına gidin. Kayıt formunu uygun bir şekilde doldurun. İlk ad, soyad, şirket e-posta adresi ve iş rolü için alanlar vardır. İşiniz bittiğinde kayıt düğmesine tıklayın. Doğrulama için sağladığınız e-posta adresine otomatik bir posta gönderilecektir. E-postayı açın ve yeni CrawlBoard hesabınızı etkinleştirmek için doğrulama bağlantısını tıklayın.

Adım 2:

Bu adımın birincil amacı taranacak bir site eklemektir, ancak önce bir site grubu oluşturmanız gerekir. Bir site grubu, benzer bir yapıya sahip olan bir grup sitedir. Bu, genellikle  bir kerede birden fazla siteden verileri  silmeye ihtiyaç duyan kişiler içindir.

Bir site grubu oluşturmak için," Yeni bir site grubu oluştur "bağlantısını tıklayın.Bu site grubu seçim kutusunun sağ tarafında bulunur.Bundan sonra size ait tüm siteleri.

Adım 3:

Gitmek için sağ üst köşedeki Add (Ekle) bağlantısını tıklayarak birbirine art arda site grubuna gidin.

Site grubunun önemini anlamak için, site grubunuz için tercih edilen benzersiz bir ad sağlamak için site grubu oluşturma penceresine bir site grubundaki tüm sitelerin aynı yapıya sahip olduğunu unutmayın; aksi takdirde doğru içeriği elde edemezsiniz. örneğin iş listesi sitelerini almak İstenen görevler iş ilan panolarından işi kazıyacaksa, işleve uyacak bir site grubu oluşturmanız gerekir ve site grubundaki tüm siteler iş ilanları siteleridir.

Adım 4:

Bu ekrandaki gerekli alanlara göre, veri çıkarma sıklığını seçmeniz gerekir, teslim biçimi ve teslim yöntemi.  veri kazıma sıklığı  günlük, haftalık, aylık ve özeltir.

Teslimat formatı için XML, JSON ve CSV arasında seçim yapabilirsiniz. Ve dağıtım yöntemi için FTP, Dropbox, Amazon S3 ve REST API'larından birini seçmeniz gerekir.

Adım 5:

Ekran ek bilgi içindir. Kullanıcıların web kazıma görevini daha da ayrıntılı bir şekilde tanımlamaları gerekir. İsteğe bağlı olmasına rağmen, ek bilgi eklemek önemlidir çünkü görevinizi ne kadar çok açıklarsanız, servis sağlayıcı ne kadar çok şey istediklerini o kadar çok anlayacaktır ve daha iyi bir sonuç elde edersiniz.

Ayrıca, bu ekranda bazı katma değerli hizmetler isteyebilirsiniz. Bazıları Barındırma dizini oluşturma, Dosya birleştirme, Resim indirme işlemleri ve Hızlı teslimattır.

Adım 6:

Burada sadece "Fizibilite kontrolü için gönder" düğmesine basmanız yeterlidir. Amacı servis sağlayıcınızın görevinizin uygun olup olmadığını kontrol etmesi içindir. Göreviniz uygun olup olmadığını size bildiren bir e-posta alacaksınız. Öyleyse, şimdi gidip ödeme yapabilirsin. Ödemeniz onaylandıktan sonra, CrawlBoard ekibi harekete geçecektir.

Ödeme yaptıktan sonra, yalnızca veri feed'lerinizi sizin tarafınızdan belirtilen biçimde, tercih ettiğiniz teslim yöntemi aracılığıyla beklemeniz gerekir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport