Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Ekranı Kazıma: Semalt'tan Yararlanıcı İpuçları

Günümüzde veriler en önemli varlık haline gelebilir. Bu nedenle, rakiplerinizin eline geçmesine izin vermek iyi bir fikir değildir. Bununla birlikte, bazen ekranı kazıyarak bunu önlemek zor olabilir. Bu, yıllardır web sayfalarından veri çıkarmak için kullanılan bir tekniktir.

Bu yöntem, bir firmaya iki önemli problem çıkarmaktadır. Her şeyden önce, veriler, belki de fiyatları indirgeyerek ve ürünler hakkında bilgi edinerek bir iş üzerinde avantaj elde etmek için kullanılabilir. Ayrıca, ısrarla yapılırsa, teknik bir web sitesinin performansını düşürebilir.

Genellikle, ekran sıyırma, birkaç on yıl önce erken terminal öykünme programları tarafından oluşturulan bir kavramdır. Temel olarak insanlar tarafından incelenmek üzere tasarlanan ekranlardan bilgileri çıkaran programlı bir tekniktir. Program, bir insan gibi davranır ve verileri okur, değerli bilgiler toplayarak depolama için işler.

Teknik, özellikle web tarayıcılarının keşfi ile, yıllar içinde önemli ölçüde gelişti ve e-perakende ekran kazımasının geliştirilmesi, örneğin fiyat karşılaştırma web siteleri ile daha da gelişti. belirli bir ürün veya hizmet için en son fiyatları ve kullanılabilirlik bilgilerini almak için periyodik olarak popüler e-perakendeyi ziyaret eden programlar istihdam edin.Bu veriler daha sonra bir veritabanında saklanır ve e-perakende manzarasının karşılaştırmalı incelemelerini yapmak için kullanılır.

Rekabetçi ekran kazıyıcı bir firmanın BT sistemleri üzerinde çeşitli olumsuz etkilere sahiptir, bu da istenmeyen trafik için bir başka örnektir Son çalışmalar, tüm trafiğin en az% 61'inin botlarla üretildiğini kanıtlamıştır Bu botlar hayati kaynakları ve gerçek web kullanıcıları için tasarlanmış olan bant genişliği ile gerçek müşteriler için gecikme oranında artışa yol açabilir.

Ekran kazısı uzun süredir devam etmektedir. Son zamanlarda bu davranışın kurbanları tepki vermeye başladı. Bazıları haksız ticari uygulamalar ve telif hakkı ihlalleri öne sürerken, kazıma yapan firmalar kendilerini savunma konusunda bilgi özgürlüğü talep ederek savunuyorlar.

Birçok web sitesi sahibi, agresif kazımayı yasaklayan web sitelerinde kullanım politikaları yazmaya başvurmuşlardır. Ne yazık ki, bu politikaları yürütecek durumda değiller ve bu nedenle sorun yakın bir zamanda ortadan kaybolmayacak gibi görünüyor.

Yıllar önce, eBay, iyi sıyırıcıların verilerinize erişmesine izin veren bir API tanıttı. Bununla birlikte, rekabet avantajı için kullanılacak bilgilerin kötü niyetli biçimde toplanmasını durdurmaz. Tek gerçek savunma, web sitenize insan olmayan ziyaretçileri engelleyebilecek teknolojiyi kullanarak elde edilebilir. Bu, gerçek kullanıcıların, tarayıcıları hasar görmesini engelleyerek web sitenize erişmelerini sağlar.

Ekran sıyırma ile mücadele edebilecek diğer etkili yollar, IP itibar istihbabı, sahte IP kaynak tespiti, talep-yanıt davranış analizi, gerçek zamanlı tehdit seviyesi değerlendirmesi ve coğrafi konum gibi teknikler kullanılarak yapılır uygulanması.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport