Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Veri Kazıma On Semalt Uzmanı - İyi ve Kötü Botlar

Web sıyırma uzun zamandır devam etmektedir ve webmasters, gazeteciler, freelancers, programcılar, programcı olmayan, pazar araştırmacıları, akademisyenler ve sosyal medya uzmanları. İki tür bot vardır: iyi botlar ve kötü botlar. İyi botlar arama motorlarının web içeriğini dizine eklemelerini sağlar ve piyasa uzmanları ve dijital pazarlamacılar tarafından yüksek tercih yapılır. Kötü botlar, diğer taraftan, yararsızdır ve bir sitenin arama motoru sıralamasına zarar vermeyi amaçlar. Web kazımanın yasallığı, kullandığınız botların türüne bağlıdır.

Örneğin, yasadışı olarak kullanmak amacıyla farklı web sayfalarındaki içeriği getiren kötü botları kullanıyorsanız, web kazıma zararlı olabilir. Ancak, iyi botlar kullanırsanız ve hizmet reddi saldırıları, çevrimiçi dolandırıcılık, rekabetçi veri madenciliği stratejileri, veri hırsızlığı, hesap kaçırma, yetkisiz güvenlik açığı taraması, dijital reklam dolandırıcılıkları ve fikri mülkiyet haklarını çalmak gibi zararlı etkinliklerden kaçınırsanız, İnternet kazıma prosedürü, işletmenizi İnternet'te büyütmek için iyi ve yararlıdır.

Ne yazık ki, serbest çalışanlar ve yeni teşebbüslerin çoğu kötü botlara bayılıyor, çünkü bir ortaklığa ihtiyaç duymadan veri toplamak için ucuz, güçlü ve kapsamlı bir yoldur. Bununla birlikte, büyük şirketler yasal web kazıyıcılarını kazanımları için kullanıyor ve İnternet üzerindeki yasadışı web kazıyıcılarıyla olan itibarını mahvetmek istemiyorlar. Web kazımasının yasallığı konusundaki genel görüşlerin önemli görünmemesi, çünkü son birkaç ayda federal mahkeme sistemlerinin giderek daha fazla yasa dışı web kazıma stratejisini çökerttiği açık hale geldi.

2001 yılında bir seyahat acentesi, zararlı örümceklerin ve kötü botların yardımıyla içeriklerini web sitesinden kazıyan rakiplerine dava açtı.Yargıçlar tekrar suça karşı tedbirler aldılar ve mağdurları tercih etti ve her iki webin kazıma ve botların kullanımı çeşitli çevrimiçi işletmelere zarar verebilir. Günümüzde akademik, özel ve bilgi toplamak için birçok insan adil web kazıma prosedürlerine güveniyor ve bu konuda bir sürü  web kazıma aleti  geliştirildi. Şimdi yetkililer, bu araçların hepsinin güvenilir olmadığını söylüyor; ancak ücretli veya premium sürümlerde olan araçlar  ücretsiz web kazıyıcılardan  daha iyidir.

2016 yılında Kongre, ilk yasayı kötü botlara karşı koymak ve iyi botlara boyun eğmek için geçti. Web sitelerini hedef alabilecek, arama motorlarının saflarına zarar verebilecek ve işletmelerini imha edebilecek yasadışı yazılımların kullanılmasını yasaklayan Better Online Bilet Satışları (BOTS) Yasası kuruldu. Dürüstlük meseleleri var. Örneğin, LinkedIn, kötü botları engelleyen veya ortadan kaldıran araçlara çok para harcamış ve iyi botlara teşvik eder. Mahkemeler, web kazımasının yasallığına karar vermeye çalışırken, şirketler veri çalınmaya başlıyor.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport