Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanı: API Veya Bir Web Sitesinden Verileri Kazıymanın En İyi Yolu

Bir uygulama programlama arabirimi veya API, yazılımlarınızın ve araçlarınızın birbirleriyle iletişim kurmasını sağlar. Hızlı tempolu bir dünyada yaşıyoruz, her şey hızla değişiyor ve zamanımızı ve enerjimizi kurtarmak istiyoruz. Sıradan veri çıkarma araçları, çok fazla zaman harcayabilir ve çevrimiçi işletmeleri çalıştırmamızı zorlaştırabilir, ancak API, tüm sosyal platformların arkasındaki itici güç olarak hareket etmektedir. Sadece bir web sitesinden yararlı verileri elde etmeye yardımcı olur, aynı zamanda ayıklanan verileri düzenler ve kullanıcılara okunabilir ve ölçeklenebilir hale getirir. Yani, API'ların, programcılar ve kodlayıcıların uygulamaları ile iletişim kurmaları için iyi bir yol olduğunu söylemek güvenlidir.

API, teknik sayfalarla ilgileniyor:

Uzmanlar, API'nın veri bilimcileri tarafından yazılmış ve çok sayıda web sayfasından veri ayıklamamızı kolaylaştıran kesin kod olduğuna inanıyorlar. Teknik sayfaları ele alabilir ve bilgilerinizi kazıyabilir. Örneğin, Facebook Graph API'leri, verileri Facebook sayfalardan, topluluklardan ve diğer benzer ağlardan elde etmek ve kazmak için kullanılır.

API - En kolay veri kazıma yolu

Belirli bir web sitesinin verisine her erişmek istediğimizde, API'leri kullanmamız gerekir. Diğer sıradan veri çıkarma programlarının ve tekniklerinin aksine, bir API hemen işlevini yerine getirir ve verilerinizi 120'yi aşkın dilde sıyırabilir. İster bir Çin web sitesinden bilgi toplamanız veya bir Japon blogdan bilgi çıkarmak istiyorsanız, API talimatlarına göre derhal onu ayıklayacak veya kazıyacaktır.

 Neden işletmeler için API önemlidir?

Çok sayıda numaranız varsa web sayfalarını kullanıyor ve bir veya iki saat içinde hepsinden veri çıkarmak istiyor ve API bunu yapmak için mükemmel bir yoldur Doğru veriyi çekmek için bir API'yi açmanız yeterlidir İşletmelere aşağıdaki üç yoldan faydalanmaktadır: 

 1. İşletmeler API ile uygulamalar oluşturabilir 

Bir işletme, API'lerle kaliteden ödün vermeden farklı uygulamalar yaratabilir Bazı çevrimiçi şirketler, araç ve yazılım satarlar ve bilgi çekmeye güvenirler Açık API'lerden, iş süreçlerini daha verimli hale getirebilmek için Aslında bir API olmadan bir işletme büyüyemez ve müşterileri için yararlı uygulamalar oluşturamaz.

 2. Anahtar kelime araştırması 

İşletmeler için bir API önemlidir, çünkü programcılar inanılmaz  web kazıma araçları oluşturabilirler.Bu araçlar görevlerimizi daha iyi bir şekilde yürütmemize yardımcı olur.Örneğin, tabanlı API'ler, web sitelerimiz için anahtar kelimeler ve cümleler bulmamızı kolaylaştırıyor. Verileri kazıyorken, API'ler hedef anahtar kelimelerimize dikkat eder ve çıktıda değişiklik yapmaz veya değiştirmez.

 3. API'ler geliştiriciler ve programcılar için iyidir 

Hem geliştiriciler hem de programcılar API'lerden yararlanabilir ve müşterilerine mümkün olan en iyi fırsatları sağlayabilir. Örneğin, Reddit bir mobil uygulama olarak piyasaya çıktı ve kendini para kazanmak için çeşitli araçlar ve veri çıkarma servislerine dayandı. Artık Reddit web trafiğinin en iyi kaynaklarından biridir. Bir API kullanarak, Reddit benzeri forumlar oluşturabilir ve birkaç gün içinde gittikçe daha fazla insanın ilgisini çekebilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport