Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon arama mekanizması nasıl çalışır?

Amazon, her ürünün sıralamasını nasıl belirler acaba? Amazon, A9 olarak adlandırılan özel sıralama algoritmasını kullanmaktadır. Google gibi, Amazon sıralamadaki temel algoritmasının nasıl işlediğini gizli tutuyor ve yalnızca Amazon, neyin sıralamasına entegre edildiğini biliyor. Son araştırmalara göre Amazon, ürünleri arayan kullanıcıların sayısını bile Google'ın üstünü çizdi. Bana gelince, sıralama algoritmasını gizli tutmanın nihai bir nedeni var. Muhtemelen algoritmanın Amazon tarafından sürekli iyileştirilmesi ve güncellenmesinin bir nedeni de budur.

Amazon temsilcilerinin belirttiği gibi, Amazon A9 algoritmasının birincil amaçlarından biri, kullanıcılara en alakalı arama sonuçlarını sunmaktır. Bu nedenle, en iyi sonuçları almak ve kullanıcının arama deneyimini geliştirmek için sürekli olarak gayret gösterirler. A9 sıralama algoritması otomatik olarak birden çok alaka düzeyi özelliklerini birleştirmeyi öğrenir. Amazon kataloğunun yapılandırılmış verileri pek çok uygunluk özelliği sağlar. Böylece Amazon, geçmiş arama modellerinden öğrenebilir ve bu verileri müşteriler için önemli olana uyarlayabilir. Bu şekilde, Amazon'daki her müşteri, önceki araştırmacıları, satın almaları ve tercihlerini temel alarak farklı arama sonuçları sayfası elde eder. Tüm arama sonuçları puanlanır ve kullanıcıyla en alakalı olanın sırasına yerleştirilir.

Bu kısa yazıda Amazon rütbesini etkileyen temel iç ve dış etkenleri ve Amazon'un her bir ürün için belirli bir sayfa sıralamasını düşündüğü diğer şeyleri tartışacağız.

Amazon içsel sıralama faktörleri

Amazon'ın hesaba kattığı temel iç faktörler şunlardır:

  •  İnsan kararlar 

Amazon kararlarının nasıl belirlendiğine ilişkin belirli bir rehber yoktur. Bununla birlikte, Amazon'ın kullanıcı incelemelerinin sayısı ve kalitesi ve her bir ürün yıldızının sıralamasını hesaba kattığını belirtebiliriz..Ayrıca, Amazon, bir aramadaki tıklamaların sayısını ve kullanıcının arama deneyimini tanımlayan diğer davranışsal faktörleri hesaba katar.

  •  Programlı analiz 

Bu iç derecelendirme faktörü görünüşte zorunludur, ancak parametrelerin ve analiz ayrıntılarının olmadığı yerlerde karanlıkta kalırız .

  •  Temel iş ölçütleri 

Amazon'un yaptığı her şeyin anlamı bir amaçla aklındadır. Bu kar ve genel işletme gelirini artırmaktır. Ancak Amazon, kritik iş ölçümlerini izlemek ve ölçmek için ne kullanıyor hala belli değil. Amazon'un performans metrikleri

Müşteri memnuniyeti Amazon'un ne kadar iyi çalıştığınızı belirlemek için dikkate alan en önemli performans ölçümlerinden biridir. Amazon'da satıcı. Online tüccarlar, Hesap Durumu paneline başvurarak müşteri memnuniyeti ile ilgili yaptıklarını kontrol edebilirler.

Hangi faktörler Amazon rütbenizi etkileyebilir?

  •  Satış sıralamasında 

Satış sıralaması arama sonuçlarında ürününüzün pozisyonunu doğrudan etkileyebilecek önemli Amazon sıralama faktörüdür. Satış sıralamanız ne kadar yüksek olursa, müşteriler satın alacakları bir ürünü ararken alakalık puanınız o kadar iyi olur. Amazon'daki satış derecenizi iyileştirmek için daha iyi fırsatlar üretmeniz gerekir. Bir kullanıcı, sorgusunu Amazon arama kutusuna yerleştirdiğinde, büyük olasılıkla bir şey satın almayı düşünüyor demektir

  •  Tıklanma Oranı 

Bir müşterinin sipariş vermesini teşvik etmek için Amazon, algoritma tarafından puanlanan ve alakalılığın sıralamasında listelenen ürünlerin bir listesini sağlar. Bir kullanıcı, sorgu ürünleriyle alâkalı bir liste elde ettiğinde, Amazon sonraki tıkladıkları şeyleri izlemeye başlar. Dolayısıyla, Amazon tıklama oranlarını sayar ve bu istatistikleri algoritmaya entegre eder.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport