Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon anahtar kelimeleri bulmak için en iyi fırsat nedir?

İşletmenizi Amazon'da çalıştırıyorsanız, kapsamlı bir anahtar kelime araştırması yapmak zorunludur. Bulduğunuz daha hedefli arama terimleri, Amazon SERP'de ne kadar yüksek sıralamalıyorsanız o kadar fazla organik trafik çekersiniz. Nişinizdeki en alakalı arama terimlerini değerlendirmek için zamanınızı harcamak, iş potansiyelinizi en üst düzeye çıkarabilir ve Amazon'daki en çok aranan terimler için ürün konumlarınızı yükseltebilir. Bununla birlikte, sadece iş arama terimleriniz için uygun bulmanız yeterli değildir; Ayrıca bunları stratejik olarak kullanmanız gerekir. Amazon bu fırsatı size sunar.

Hedeflenen anahtar kelimelerinizi (başlık, açıklama ve mermi puanları) ekleyebileceğiniz en az üç bölüm var. Tüm bu unsurlar bazı kapasitelerde gereklidir, ancak listelemenin en önemli ve önemsiz kısmı ürünün başlığıdır. Bir listeleme için en önemli sıralama gücüne sahiptir. Anahtar kelimeye ulaşılmış bir başlığınız varsa, çok sayıda arama sorgusunun sıralamasını yapabileceksiniz. Muhtemelen Amazon'da uzun ve anahtar kelime doldurulmuş ürün başlıklarıyla ürün listelemesinden söz ettiniz. Kural olarak, bu tür kitaplar Amazon'da kısa ve kesin olanlardan daha iyi sıralanır. Burada, Amazon ve Google optimizasyon yönleri arasında büyük bir fark bulabiliriz. Google'da başlığınız kesin olmalı ve web sitenizin birincil fikrini belirtmeliyiz; Amazon'da başlık ürününüzle ilgili mümkün olduğunca çok bilgi sunmak için hazırlanmıştır. Kullanıcılar doğal olarak uzun cümlelerden hoşlanmazlar, ancak Amazon A9 algoritması buna değer bulabilir. Böylece, anahtar kelime açısından zengin başlıklar ile, ürünleriniz çeşitli alakalı arama terimleri için dizine eklenecektir.

Harika bir unvan sahibi olmak zorunluyken, savaşın sadece yarısı budur. Hedefli herhangi bir arama terimi için yüksek rütbeli isterseniz, Amazon'a ürün listelemenizin bu arama terimleri için son derece alakalı olduğunu göstermek için satış tarafından listelenen satışlar yapılmalıdır. Bu nedenle, bu makalede, profesyonel bir şekilde bir anahtar kelime araştırması yapmayı ve Amazon listenizi mümkün olduğunca verimli hale getirmeyi tartışacağız.

Amazon anahtar kelime araştırma ve listeleme optimizasyonu

İstatistiksel verilere göre, tüm ürün aramalarının üçte biri Amazon ticaret platformunda başlıyor. Milyonlarca farklı ürünle çok kalabalık ve rekabetçi bir platform. Bu nedenle, yeni ürünlere göz atmak ve keşfetmek için en iyi yer değil. Amazon aramalar, en alakalı ve uygun ürünlerin listesindeki sorgulardaki anlık sonuçların olmasını beklemektedir. Potansiyel müşterileriniz, ürününüzle alakalı herhangi bir cümleyi aradığında, listenin başına gelmenizin nedeni budur.

Çeşitli temel ilkeler, Amazon'un satış geçmişiniz, iyi fırsatların sayısı, yıldız derecelendirmesi, müşteri desteği ve ürününüzün arama sorgusu ile ne kadar alakalı olduğuna bağlı olarak, Amazon'un arama sonuçlarında dereceye sahip olmanıza yardımcı olabilir. Bu yönlerin çoğunun zaman ve önemli çaba gerektirmesine rağmen, Amazon listeleme optimizasyonu hemen kontrolünüz altında olabilir. 

Amazon liste optimizasyonu için anahtar kelimeler nasıl bulunur?

En sık sorulan arama sorguları ile alakalılığınızı en üst düzeye çıkarmak için listelemenize eklemeniz gereken anahtar kelimeleri bulmak için bazı niceliksel yollar vardır.

Anahtar kelime araştırması yapmanın iki yolu vardır - manuel ve otomatik. Son varyant günümüzde en yaygın kullanılan yöntemdir çünkü oldukça fazla zaman kazandırır ve kapsamlı pazar araştırması ve rekabetçi analiz temel alınarak en doğru sonuçları sunar.

Bu nedenle, Amazon optimizasyon kampanyanızı başarıyla çalıştırmak için size profesyonel otomatik yazılım seçmenizi öneririm. En etkili anahtar kelime araştırma araçlarından, aşağıdaki kelimeleri sıralayabilirim - Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Amazon Anahtar Kelime Planlayıcı ve Jungle Scout.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport