Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Web Sitesi Kazıma Nedendir? Yasadışı Web Sıyırmasını Önlemek İçin Semalt'tan Alınacak 5 Yöntem

Web kazıma, web hasat, perde kazıma veya web verileri olarak da bilinir ekstraksiyon, bir veya daha fazla web sitesinden veri düzenlemeye ve çıkarmaya yardımcı olan bir teknolojidir. Farklı URL'leri dönüştürebilir ve bunları CSS, JSON, REGEX ve XPATH dosyaları biçiminde kullanabilirsiniz. Dolayısıyla, web kazıma, netten otomatik olarak bilgi toplamanın karmaşık bir işlemidir. Geçerli web kazıma programları ve çözümleri, tüm web sitelerini veya blog'ları yararlı ve iyi yapılandırılmış bilgilere dönüştürebilen, tamamen otomatikleştirilmiş sistemlere kadar uzanır.

Yasadışı web sitesinin kazınmasını önleme yöntemleri:

Bir webmaster, zararlı botları yavaşlatmak veya durdurmak için farklı önlemleri kullanabilir. En kullanışlı yöntemler aşağıda açıklanmaktadır:

 1. IP adresini engelleyin: 

Spam gönderenlerin IP adresini manuel olarak veya güvenilir araçlar.

 2. Web hizmeti API'larını devre dışı bırakın: 

Sistemlerin maruz kalabileceği web hizmeti API'lerini devre dışı bırakmak iyi bir fikir. Aracı dizeleri kullanan botlar bu teknikle sorunsuz olarak engellenebilir. 

3. Web trafiğini izleyin:

Hepimizin için web trafiğini ve kalitesini izlemesi önemlidir..SEO hizmetlerini kullanmadıysanız ve hala çok sayıda görüntüleme alıyorsanız, bot trafiğinden etkilenmiş olabilirsiniz.

 4. Captcha'yı kullanın: 

Kötü botlardan kurtulmak için captcha kalıplarını kullanmanız gerekir ve  web sitesi kazıyıcıları. Çoğu zaman, botlar captcha'da yazılmış metinleri algılayamaz ve bu tür zorluklara cevap veremezler. Bu şekilde, sadece insan trafiğini alıp botlardan kurtulabilirsiniz.

 5. Ticari bot bot hizmetleri: 

Çok sayıda şirket antivirüs ve anti-bot programları sunuyor. Ayrıca, webmasterlar, blogcular, geliştiriciler ve programcılar için bir dizi kazıma önleme hizmetleri var. Yasadışı web kazımasından kurtulmak için bu hizmetlerden birini kullanabilirsiniz.

Çevrimiçi web sitesi kazıyıcıları kullanmanın iki farklı yolu:

Bir web kazıyıcı ile kolayca site haritaları oluşturabilir ve kendiniz için anlamlı veriler ayıklamak için siteyi gezebilirsiniz.

 1. Kazıma ürünleri ve fiyatları: 

Fiyat optimizasyonunun brüt kâr marjını yüzde on ila yirmide kadar artırdığı kanıtlanmıştır. Ürünler ve fiyatlar kazınca, çevrimiçi işinizi nasıl büyüteceğinizi ve maksimum sayıda ürün ve hizmet satmayı bilmeniz kolay olacaktır. Bu yöntem, seyahat web siteleri, e-ticaret şirketleri ve benzeri diğer çevrimiçi işletmeler tarafından yaygın şekilde kullanılmaktadır.

2. İnternetteki varlığınızı kolayca takip edin:

Web profilleri, işletme profilleri ve sitelerin incelemelerinin kazındığı önemli kazanımlardır. Belli bir ürün veya hizmetin performansını, kullanıcıların tepkilerini ve davranışlarını ve bir işletmenin geleceğini kontrol etmek için kullanılır. Bu web kazıma stratejisi, kullanıcıların incelemelerine ve işletme analizlerine dayalı listeleri ve tabloları hazırlamaya yardımcı olabilir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport