Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Bir Web sitesinin tamamını sıyırmak için farklı yöntemler

Bu günlerde,  web hurda  ing ya elle veya web kazıma programları yardımıyla yapılır. Web kazıma araçları görüntüleme için sayfalarınızı alır ve indirir ve daha sonra kaliteden ödün vermeksizin vurgulanan veriyi çıkarır. Bir web sitesinin tamamını sıyırmak istiyorsanız, bazı stratejileri benimser ve içerik kalitesine özen göstermelisin.

Elle kazıma: Kopyala yapıştırma yöntemi:

Web sitesinin tamamının kazımasında ilk ve en ünlü yöntem manuel kazıma yöntemidir. Web içeriğini manuel olarak kopyalayıp yapıştırın ve farklı kategorilere sınıflandırın. Bu yöntem, programcılar, webmasterlar ve freelancerler tarafından birkaç dakika içinde veri elde etmek ve web içeriği çalmak için kullanılmaktadır. Genellikle, bilgisayar korsanları bu stratejiyi uygularlar ve bir sitenin veya blog'u manuel olarak sıyırmak için çeşitli botlar kullanırlar.

Otomatik kazıma yöntemleri:

 HTML Ayrıştırma: 

HTML ayrıştırma JavaScript ile yapılır ve doğrusal ve iç içe geçmiş HTML sayfalarını hedefler. İki saat içinde bir sitenin tamamını kazmanıza yardımcı olur. Hem temel hem de karmaşık sitelerin kazınmasına olanak sağlayan en hızlı ve en doğru metinlerden veya veri çıkarma yöntemlerinden biridir.

DOM Ayrıştırma: veya Belge Nesnesi Modeli, bir web sitesinin tamamını sıyırmak için etkili bir yöntemdir ve çoğunlukla XML dosyaları ile ilgilenir ve yapısal verilerin derinlemesine görünümlerini almak isteyen programcılar tarafından kullanılır.Faydalı bilgiler içeren düğümleri elde etmek için DOM ayrıştırıcılarını kullanabilirsiniz. XPath, web sitesinin tamamını sizin yerinize sıyırtan ve Chrome, Internet Explorer ve Mozilla gibi tam teşekküllü web tarayıcılarıyla entegre edilebilen güçlü bir DOM ayrıştırıcısıdır.Bu yöntemle kazınmış web siteleri istenen sonuçlar için dinamik içerik içermelidir.

Dikey Toplama: 

 Dikey toplama, büyük markalar ve BT şirketleri tarafından tercih edilir.Bu yöntem belirli web sitelerini ve blogları hedeflemek için kullanılır ve veriyi hasat eder, onu bulutta saklar. belirli dikeylerin verilerini izlemesi bu serin yöntemle yapılabilir, dolayısıyla bu endişe için endişelenmenize gerek yoktur. her zaman mükemmel olduğu gibi kazınmış verilerin tamamı! XPath veya XML Path Language, XML belgelerinizden ve karmaşık web sitelerinden verileri silen sorgu dilidir. XML belgelerinin üstesinden gelinmesi karışık olduğundan, XPath, veriyi ayıklamak ve kalitesini korumanın tek yoludur. Bu tekniği DOM ayrıştırmasıyla birlikte kullanabilir ve her iki blog ve seyahat web sitesinden veri ayıklayabilirsiniz. Google Dokümanlar: 

Google Dokümanlar'ı: 

Güçlü bir sıyırma aracı olarak kullanabilirsiniz ve tüm web sitelerinden veri ayıklayabilirsiniz. Profesyoneller ve web sitesi sahipleri arasında ünlüdür. Bu yöntem, saniyenin tamamında veya birkaç sayfa sıyırmak isteyen kullanıcılar için yararlıdır. Kazınmış verilerinizin kalitesini kontrol etmek için Veri Örüntüsü seçeneğini kullanabilir veya kullanmayabilirsiniz. Metin Tabanlı Eşleştirme:

Python ve Perl'deki:

Tüm web sitelerini ayıklayabilen düzenli ifade eşleme yöntemidir. Bu yöntem, programcılar ve geliştiriciler arasında ünlüdür ve bilgiyi karmaşık bloglardan ve haber yayınlarından koparmaya yardımcı olur.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport