Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt'tan 3 Farklı Web Kazıma Yolları

Web sitelerinden veri çıkarma veya kazıma önemi ve ihtiyacı Zamanla giderek popüler. Genelde, hem temel hem de gelişmiş web sitelerinden veri çıkarma ihtiyacı vardır. Bazen verileri manuel olarak çıkartırız ve bazen manuel veri çıkarımı istenen ve doğru sonuç vermediğinden bir aracı kullanmamız gerekebilir.

Şirketinizin veya markanızın itibarından endişe ediyorsanız veya işinizi çevresindeki çevrimiçi sohbetçileri izlemek istiyorsanız, araştırma yapmanız veya belirli bir endüstrinin veya ürünün nabzını tutarsanız, verileri her zaman kazımaya ihtiyaç duymadan yapılandırılmamış formdan yapılandırılmış haline getirmeniz gerekir.

Burada, verileri web'den ayıklamak için 3 farklı yolu tartışmak için gitmeliyiz.

1. Kişisel tarayıcınızı oluşturun.

2. Kazıma takımlarını kullanın.

3. Önceden paketlenmiş verileri kullanın.

1. Paletçınızı Oluşturun:

Veri çıkarımıyla baş etmek için ilk ve en ünlü yol tarayıcınızı oluşturmaktır. Bunun için, bazı programlama dilleri öğrenmeniz ve görevin teknik özelliklerini sağlam bir şekilde kavrayabilmeniz gerekir..Ayrıca, veri veya web içeriğini depolamak ve bunlara erişmek için ölçeklenebilir ve çevik bir sunucuya ihtiyaç duyacaksınız. Bu yöntemin başlıca avantajlarından biri, tarayıcıların gereksinimlerinize göre özelleştirileceğidir, böylece veri çıkarma işleminin tam kontrolünü sağlayabilirsiniz. Bu, aslında ne istediğinizi alacağınız ve bütçeden endişelenmeden istediğiniz sayıda web sayfasından veri kazandırabileceğiniz anlamına geliyor.

2. Veri Çıkarıcıları Kullanma veya Kazıma Araçları:

Profesyonel bir blog yazarı, programcısı veya web yöneticisi iseniz, kazıma programınızı oluşturmak için vaktiniz olmayabilir. Bu gibi durumlarda, mevcut veri çıkarıcılarını veya kazıma araçlarını kullanmalısınız. Import.io, Diffbot, Mozenda ve Kapow, internette en iyi  web veri kazıma aracının  bazıları. Hem ücretsiz hem de ücretli sürümlerde gelirler, böylece verilerinizi en sevdiğiniz sitelerden anında kolayca kazıyabilirsiniz. Araçları kullanmanın temel avantajı, sizin için veri çıkarmayacakları gibi aynı zamanda sizin ihtiyaç ve beklentilerinize göre organize edip yapılandıracaklarıdır. Bu programları hazırlamak çok zaman almaz ve her zaman doğru ve güvenilir sonuçlar alırsınız. Dahası, sonlu kaynak setiyle uğraşırken ve kazıma süreci boyunca verilerin kalitesini izlemek isteyen  web kazıma  aletleri iyi olmaktadır. Hem öğrenciler hem de araştırmacılar için uygundur ve bu araçlar çevrimiçi araştırma yapmak için onlara yardımcı olacaktır.

3. Webhose.io Platformundan Ambalajlanmış Önceden Verilenler:

Webhose.io platformu, iyi bir şekilde çıkarılan ve yararlı verilere erişmenizi sağlar. Hizmet olarak veri (DaaS) çözümü ile, web kazıma programlarınızı kurmanız veya bakım yapmanız gerekmez; önceden taranmış ve yapılandırılmış verileri kolayca elde edebileceksiniz. Yapmamız gereken tek şey, API'leri kullanarak verileri filtrelemek ve böylece en alakalı ve doğru bilgiyi elde etmektir. Geçen yıl itibariyle, bu yöntemle tarihi web verisine de erişebiliriz. Daha önce bir şey kaybedildi demektir, buna Webhose.io Achieve klasöründe erişebileceğiz demektir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport