Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Uzmanından Web Sitelerini Kazıyan Büyük İpuçları

Bugün birçok web sitesinde tonlarca veri var ve web araştırmacılarının kazıma işleminin başarıyla tamamlanacağını belirleyecek bazı şeyler. Birçok işletme büyük miktarda ilgili veri elde etmek için  web kazıma yöntemini kullanır. Çoğu web sayfası güvenlik sistemleri ile donatılmış olsa da, çoğu tarayıcı kullanıcılara harika araçlar sunar. Aşağıda, çeşitli web sitelerinden basit ve hızlı bir şekilde veri çıkarmak isteyen web araştırıcıları için harika ipuçları verilmiştir.

Web kazıyıcılar için en önemli şey web sitelerini kazıma yapmaya başlamak için doğru araçları bulmaktır. Örneğin, çevrimiçi web kazıyıcı yardımıyla işi yapmalarına yardımcı olabilirler. Aslında, bu görev için birçok çevrimiçi araç var. Web sitelerini kazıyorken, indirdikleri tüm göreli verileri önbelleklemeleri gerekiyor. Sonuç olarak, taranan sayfaların URL'lerinin çeşitli listelerini tek bir yerde tutabilirler..Örneğin, web kazıyıcıların kopyalanan dokümanları saklamak için veritabanında farklı tablolar oluşturmaları gerekir. Daha spesifik olarak, web kazıyıcılar, daha sonra analiz etmek için tüm verilerini bilgisayarlarına depolamak için ayrı dosyalar oluşturmaktadır.

Birden Çok Siteyi Koyacak Bir Örümcek Oluşturun

Örümcek, uygun verileri otomatik olarak bulmak için çeşitli web sayfalarında gezinen özel bir ayıklama programıdır. İnternetin her yerinde farklı sayfalarda saklanan çoklu bilgi bulabilirsiniz. Bir örümceği (veya botu) oluşturup korumak, web'i farklı düşünerek tarayabileceği anlamına gelir. İnternet, sadece makaleleri okumak ve sosyal medya platformları hakkında genel bilgi bulmak ya da e-mağazaları ziyaret etmek için kullanmaları gerekmeyen büyük bir alandır. Aksine kendi lehlerine kullanabilirler. Burası, ilerlemelerine ve iş performansını artırmalarına yardımcı olacak şeyler yapmak için çeşitli programları kullanabilecekleri geniş bir yer.

Aslında bir örümcek, sayfaları tarayabilir ve verileri çıkarabilir ve kopyalayabilir. Sonuç olarak, web araştırmacıları tarama hızını otomatik olarak kısaltabilen, sunulan tüm mekanizmaları kullanabilirler. Örümceği belirli bir tarama hızına ayarlamak zorundalar. Örneğin, belirli sitelere giren ve normal kullanıcıların yaptığı gibi bir şey yapan bir örümcek oluşturabilirler. Dahası, örümcek API'leri kullanarak veri bulabilir ve bu nedenle, diğer sitelere giriş yaparken çeşitli görevleri yerine getirebilir. Web araştırmacıları, kazıma örümceklerinin, çeşitli web sitelerine girdikleri desenini değiştirmesi gerektiğini hatırlamanız gerekir.

Web sayfalarından veri ayıklamak için kendi sıyırma sistemini kullanmada ilginç olan Web kazıyıcılar, çalışmalarını başarıyla tamamlamak için gereken tüm ipuçlarını göz önüne almalıdırlar. Web'den veri sızmak eğlenceli olabilir ve pazarlamacılar hedeflerine ulaşmada etkili bir yol olabilir. Yukarıdaki tüm ipuçlarını okuyarak, bu yöntemi kendi avantajlarıyla nasıl kullanacakları konusunda kendilerini daha güvende hissedebilirler. Bu yüzden, bir dahaki sefer JavaScript'in Ajax'ı kullanan çeşitli web sayfaları ile uğraşmak zorunda kalacaklarsa, bu pratik ipuçlarını uygulamak zorundalar. Bu şekilde web kazımaları onlar için zor bir görev olabilir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport