Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon işiniz için alakalı anahtar kelimeler nasıl seçilir?

Önceki yayınlarımızda, Amazon optimizasyon hileleri hakkında, özellikle bir başlık ve açıklama optimizasyonu hakkında, mermi puanlarının ve diğerlerinin doğru bir organizasyonuyla ilgili çok şey yazmıştık. Bununla birlikte, tüm makaleyi Amazon liste optimizasyonunuz için anahtar kelime araştırması temasına ayırmadık. Tüm Amazon arama motoru optimizasyonu kampanyaları için bir başlangıç noktası olduğu için özel dikkat gerektiren önemli bir temadır. Amazon anahtar kelime araştırmasıyla ilgili her şeyi bildiğinizi düşünüyorsanız bile bazen referans olması için küçük bir kontrol listesine sahip olmanıza yardımcı olur. Bu makalede, arama motoru optimizasyonu ve anahtar kelime araştırması söz konusu olduğunda uyulması gereken temel noktaları düşündüğümüz bir liste hazırladık. Yani, devam etmemize izin verin!

Kısa Amazon SEO kılavuzu

  • Akış göz önüne alındığında giriş optimizasyonunuzu yapın

İster işinizi Amazon'da, isterse başka arama motorlarında yapsanız, muhtemelen e-ticaret ticareti promosyonunun en önemli yönüdür. Ancak, farklı arama motorlarının farklı şeyler talep ettiğini belirtmek gerekir. Bu nedenle, ürünlerinizi Amazon'da tanıtırsanız, belirli kitleyi hedeflemeniz ve kategorilerin ve alt kategorilerin seçimiyle son derece hassas olmanız gerektiğini unutmamalısınız. Başka bir fark, Amazon'da Google veya Bing gibi diğer arama motorlarında daha ayrıntılı olması gerektiğidir.

  • Hedef kitlenizin ihtiyaç ve tercihlerini bilin

Önceki paragrafa devam ederek, Amazon hedef kitlenizin bir araması olduğunu bilmeniz gerektiğini belirtmek isterim. Burada, hedeflenen arama terimleri seçimi hakkında konuşuyorum. "Giysi", "kitaplar" ve benzeri gibi genel Amazon anahtar kelimelerinin bir listesini oluşturmak bir durum değildir. Özellikle işinizi Amazon'da kurduysanız, ürünlerinizin tanıtımı için genel kelimeleri kullanmak mantıklı değil. Bunun yerine, araştırmanın kapsamını daraltan araştırmaya dayalı anahtar kelime düzeyleri bulmalısınız. Bu, "erkek kapüşonlu yüzleri", "hamile kadınlar için giyim" gibi uzun kuyruklu arama terimlerini vurgulamanız gerektiğini ifade eder.

  • SEO yapısını unutmayın

Amazon üzerinde başarılı olmak için, Amazon'un SEO yapısına uymanız gerekir. Amazon, satıcıların eşyaları hakkında bir liste üzerinde nasıl bilgi girdikleri konusunda kendi kurallarına sahiptir. Google ile karşılaştırıldığında, Amazon'u işinizi kurmak kolaydır; çünkü Amazon zaten araştırma yapmış demektir. Amazon'un birincil amacı, mümkün olduğunca çok sayıda ürünü satmak olduğundan, belirli türde arama terimleri ve cümlelerin satıcıların listelerinde belli bir yerleşimde bulunmasını ve bunları iyi dönüştürülmesini sağlamalarını istemektedir.

  • Mümkün olduğunca çok bilgi içeren aramaları sağlayın

Amazon listenizin herhangi bir bölümünün boşuna olabileceğini unutmayın. Eğer yapmış olsaydın, o zaman bilgi orada. Yetmezliğinizi gösterir ve kuşkuya neden olur. Eğer bunu yaptıysan, o zaman zaten gerekli tüm bilgileri biliyorsun ve yetkin görünüyorsun. Girişinizdeki boş alanlar, potansiyel müşterilerinizin teklifinizi atlayıp niş rakiplerinden birinin müşterisi olmasını sağlayabilir. Bu nedenle, araştırmacılara aradıklarını sağlamanız gerekir.


Amazon'tan anahtar kelimeler nasıl seçilir?

  •  Uzun kuyruklu anahtar kelimelerin avantajları nelerdir? 

Daha önce de belirttiğim gibi Amazon'da uzun kuyruklu anahtar kelimeler herhangi bir başlangıç ve küçük işletmeler için bir çıkış yolu. Ürünlerinizi arama sonuçları sayfasında görünür kılmak istiyorsanız alakalı ve uzun kuyruklu arama terimleriyle hedeflediğinizden emin olun. Genel olarak konuşursak, uzun kuyruklu anahtar kelimeler, sattıklarınızı kısaca açıklayan üç veya daha fazla arama terimi dizisi içeren anahtar kelimelerdir. İstatistik verilere göre, uzun kuyruklu anahtar kelimeler, çevrimiçi araştırmacıların yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Bu nedenle, işletmenizin uzun kuyruk arama terimleriyle en alakalı bir listesini oluşturmak için karmaşık bir pazar araştırması yapmak akıllıca bir karartır.

Hedefli Amazon arama terimlerinin listesini nasıl alabileceğinizin başlıca üç yolu vardır.

Her şeyden önce, onlar için manuel olarak araştırma yapabilirsiniz. Bununla birlikte, uzmanlaşmış bilgi ve piyasa süreçleri anlayışını gerektiren zaman alıcı bir süreç olduğunu akılda tutmalısınız.

Bir anahtar kelime araştırma yapmanın başka bir yolu, Amazon optimizasyonu konusunda uzmanlaşmış bir SEO uzmanı veya danışman kiralamaktır. Mesleki desteği almak ve Amazon işinizi müreffeh yapmak istiyorsanız, Semalt uzmanımıza güvenmenizi öneririm. Satış teşvik anahtar kelime önerileri, etkili bağlantı kurma kampanyası, Google TOP10'da 100'e kadar hedefli arama terimi, birikimli sıralamaların iyileştirilmesi, çevrimiçi SEO hataları denetimi ve İnternette en çok kullanılan arama motorlarının optimizasyonu gibi eksiksiz optimizasyon hizmetleri paketi için bir kerelik ödeme yapmanız gerekir. diğer ilgili konular yönetimi.

Ve son olarak, Amazon işiniz için profesyonel anahtar kelime araştırması için çevrimiçi yazılımı kullanabilirsiniz. Bu amaçla, kanıtlanmış araçları Google Anahtar Kelime Planlayıcı olarak kullanabilirsiniz (Google aramaya daha fazla dayanarak size tam veri sağlamayacaktır); Keywordtool.io (Google Anahtar Kelime Planlayıcı'ya benzer ve size Amazon'a özgü anahtar kelime önerileri sunar); Jungle Scout (bu araçlar size en çok satış yapan anahtar kelimeleri gösteren verileri sağlayabilir).

  •  Anahtar kelimeleri rekabetçiliğe göre nasıl ayarlayabilirim? 

Bildiğiniz gibi Amazon, arama terimlerinin birbirlerine karşı yarıştığı çok rekabetçi bir pazardır ve birincil görevi paketten biraz uzaklaşmaktır. Düşük rekabetçiliğe sahip yüksek hacimli arama terimlerini aramalısınız. Bununla birlikte, böyle sözcükleri bulmak kolay bir iş değildir ve ne yazık ki, profesyonel çevrimiçi araştırma araçları bunları size sağlayabilir. Bu nedenle bunları manuel olarak açığa çıkarmak için sabırlı olun ve ısrarcı olmanız gerekir.

  •  Pazar niş rakiplerinden zekice nasıl? 

Bu ciddiye almayabilir, ama yine de bir gerçek. Amazon niş rakiplerinizi abartmak için en iyi yol onları unutmaktır. Bir çift göze takmalı ve ilerlemelisin. Kendinizi diğer standartlara göre ölçmeyin ve işiniz üzerinde düşünün. Bununla birlikte, rakiplerinizi hiç görmezden gelmeniz gerektiği anlamına gelmez. Onların iniş çıkışlarını ve zamanını bildikleri için makul olan çalışma zamanı pazarlama davalarını ödünç almak. Bununla birlikte, aklıma, o zaman kendi Amazon pazarlama stratejinizi geliştirerek harcamak daha iyidir.

Son düşünceler

Bu kısa optimizasyon kılavuzu, Amazon üzerinde iyi şeyler yapmanıza ve sağlıklı Amazon varlığı için gerekli temel unsurları göz önünde bulundurmanıza yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, formülü indirmekle yine de benzersiz ve yaratıcı olmanın arasında bir denge kurmaya çalışmalısınız. Bu nedenle üretkenliğinizi kullanın ve Amazon giriş optimizasyonunuza günlük çabalar koyun. Ve sonuçlar ne olması gerektiği konusunda ispat edecektir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport