Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Wat weet u van het werken met Amazon-rankingsystemen?

Amazon-optimalisatie is een gecompliceerd proces dat veel meer omvat dan alleen maar het creëren van een correcte productvermelding. Amazon ranking-systeem neemt factoren buiten de secties van productbeschrijvingen. Deze factoren zijn onder meer klikfrequentie en conversie. Succesvolle Amazon-optimalisatie houdt ook rekening met deze factoren plus afbeeldingen en plaatsing van zoekwoorden binnen de tekst van de aanbieding.

In dit korte bericht zal ik u uitleggen hoe het systeem voor het rangschikken van Amazon werkt. Bovendien bespreken we de basisbeginselen van optimalisatie van de zoekmachine van Amazon en de factoren die de klikfrequentie en conversie beïnvloeden.

Het mechanisme van het werken met Amazon-classificatiesystemen

Het eerste dat u moet begrijpen voordat u uw bedrijf op Amazon vestigt, is hoe een classificatiesysteem genaamd A9 werkt. Door inzicht te krijgen in de manier waarop Amazon producten rangschikt in zoekresultaten, kunt u uw optimalisatiecampagne zo opzetten dat uw voorraad wordt beland op de pagina TOP van zoekresultaten. Het is vooral belangrijk om te begrijpen hoe Amazon-ranglijstsystemen werken, omdat Amazon een voortdurend evoluerend en groeiend systeem is en als een potentiële verkoper moet je de concurrentie voor blijven.

Amazon SEO is anders dan de standaardoptimalisatie. Het dient om de koopwaar van producten te vergroten. Er is een primaire bedoeling op Amazon, en het is kopen. SEO dient om uw potentiële klanten te helpen uw inventaris te vinden en te kiezen tussen andere gerelateerde varianten. Het is cruciaal voor het Amazon e-commerce platform, omdat alle kopers daar een koopintentie hebben wanneer ze op zoek gaan naar een systeem.

Aangezien het Amazon A9-algoritme is ontworpen om zijn inkomsten te vergroten, moet u de logica ervan begrijpen en uw bedrijf hierop afstemmen.

Amazon ranking systeem sorteert zoekresultaten op basis van hun koopwaarschijnlijkheid en rangschikt hoog die producten die meer verkopen genereren. Om de rangorde van het product te bepalen, houdt Amazon rekening met twee groepen factoren: prestatiefactoren en relevantie-factoren..Prestatiefactoren geven aan hoe populair een product bij klanten is. Het geeft de verkoopgeschiedenis van producten weer en evalueert dergelijke belangrijke verkoopstatistieken als klikfrequentie, algehele omzet en conversie. Relevantie factoren in hun term geven aan hoe goed een product overeenkomt met de zoekopdracht van de gebruiker. Met andere woorden, het gaat meer om het optimaliseren van zoekwoorden en het vermelden van relevantie.

Het verbeteren van prestatiefactoren kan een positieve invloed hebben op uw productrang voor alle gerichte zoektermen waarvoor uw artikel wordt vermeld. De bepaalde productvoorwaarden, zoals titel of recensies, kunnen van invloed zijn op de relevantie van uw product en uw vermelding op de Amazon-zoekresultatenpagina pushen.

Keyword-onderzoek kan worden beschouwd als een kern van Amazon-optimalisatie. Dit is de enige manier waarop uw producten kunnen worden gevonden door uw doelgroepvertegenwoordigers. Dat is de reden waarom elke winnende optimalisatiecampagne moet beginnen met uitgebreid zoekwoordonderzoek. Er zijn twee basistypen zoektermen: algemeen en langstaart. De eerste groep zoekwoorden is gemakkelijk te vinden en gemakkelijk te rangschikken. Het enige probleem is dat ze te concurrerend zijn en het kan veel tijd en moeite kosten om de eerste SERP-pagina met deze woorden te domineren. Long-tail zoektermen zijn niet concurrerend en in de regel uniek. Het is moeilijk om ze op te halen, maar ze zetten 2,5 keer vaker om dan de algemene.

Om uw Amazon-zoekwoordonderzoekcampagne als resultaat te geven, zou u zeer grondig moeten zijn in uw zoekwoordonderzoek en prioriteit moeten geven aan hun plaatsing in uw vermelding.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport