Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon sıralama sistemi çalışması hakkında ne biliyorsunuz?

Amazon optimizasyonu, yalnızca doğru ürün listeleme işlemini oluşturmaktan çok daha fazlasını kapsayan karmaşık bir süreçtir. Amazon sıralama sistemi, ürün açıklama bölümlerinin dışındaki faktörleri alır. Bu faktörler arasında tıklama oranı ve dönüşüm bulunur. Başarılı Amazon optimizasyonu ayrıca, bu faktörleri artı resim ve anahtar kelime yerleşimini liste metninde alır.

Bu kısa yazıda Amazon'un sıralama sisteminin nasıl çalıştığını anlatacağım. Ayrıca, Amazon arama motoru optimizasyonunun temellerini ve tıklama oranı ve dönüşümünü etkileyen faktörleri tartışacağız. 

Amazon sıralama sisteminin mekanizması

İşyerinizi Amazon'da kurmadan önce anlamanız gereken ilk şey, A9 adı verilen bir sıralama sisteminin nasıl çalıştığıdır. Amazon'un arama sonuçlarında ürün sıralma biçimini anlamak, optimizasyon kampanyanızı envanterinizi arama sonuçları sayfasının en üstünde bulacak şekilde oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Amazon'un sürekli derecede gelişen ve büyümekte olan bir sistem olduğu için, Amazon'un sıralama sistemlerinin nasıl çalıştığını anlamanız özellikle önemlidir ve potansiyel bir satıcı olarak, rekabetin önünde kalmak zorundasınızdır.

Amazon SEO standart optimizasyondan farklıdır. Olasılığı satın alan ürünleri artırmaya yarar. Amazon'da birincil niyet var ve satın alıyor. SEO, potansiyel müşterilerin envanterinizi bulmalarına yardımcı olmak ve diğer ilgili değişkenler arasından seçmelerine yardımcı olur. Amazon e-ticaret platformu için, bir sistem aramaya başladıklarında, alışveriş yapan herkesin bir satın alma niyeti olması açısından çok önemlidir.

Amazon A9 algoritması gelirini artırmak için tasarlandığından mantığını anlamalı ve işinizi buna göre ayarlamalısınız.

Amazon sıralama sistemi arama sonuçlarını satın alma ihtimaline göre sıralar ve daha fazla satış üreten ürünleri yüksek sıralamaya koyar. Ürünün sıralamasını belirlemek için Amazon, performans faktörleri ve alaka faktörleri olmak üzere iki faktör grubunu dikkate alır. Performans faktörleri, bir ürünün müşteriler arasında ne kadar popüler olduğunu gösterir. Ürün satış geçmişini temsil eder ve tıklama oranı, genel satışlar ve dönüşüm gibi önemli satış ölçütlerini değerlendirir. Terimlerindeki alaka düzeyi faktörleri, bir ürünün kullanıcının sorgusuyla ne kadar uyumlu olduğunu gösterir. Başka bir deyişle, daha çok anahtar kelime optimizasyonu ve listeleme alakalılığı ile ilgilidir.

Performans faktörlerinin iyileştirilmesi, ürününüzün listelendiği tüm hedef arama terimlerinde ürününüzün sıralamasını olumlu etkileyebilir. Başlık veya incelemeler gibi belirli ürün şartları, ürünün alakalılığını etkiler ve girişinizi Amazon arama sonuçları sayfasında yukarı itebilir.

Anahtar kelime araştırması, Amazon optimizasyonunun çekirdeği olarak görülebilir. Ürünlerinizin hedef kitleniz temsilcileri tarafından bulunmasının tek yoludur. Bu nedenle kazanan her optimizasyon kampanyası kapsamlı anahtar kelime araştırmasıyla başlamalıdır. Genel ve uzun kuyruk olmak üzere iki temel arama terimi türü vardır. İlk anahtar kelime grubunun bulunması kolay ve sıralaması kolaydır. Tek sorun, çok rekabetçi olmaları ve ilk sözü edilen SERP sayfasına hakim olmaları zaman ve çaba gerektirmesi. Uzun kuyruklu arama terimleri rekabetçi değildir ve kural olarak benzersiz değildir. Onları toplamak zordur, ancak genellerden 2,5 kat daha sık dönüşürler.

Amazon anahtar kelime araştırma kampanyanızı sonuçlandırmak için, anahtar kelime araştırmanızda çok kapsamlı olmalısınız ve girişinizdeki yerleşimlerine öncelik vermelisiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport