Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Daha fazla satış üreten Amazon ürün açıklaması nasıl oluşturulur?

Bir ürün açıklaması, Amazon'daki ürününüzün dönüşümünü etkileyen temel faktörlerden biridir. Kullanıcıları, ürünü satın almaları gerektiğine ikna etmek için son şans. Böylece kullanıcılar ürünlerinizi satın almalarına veya daha ayrıntılı bilgi içeren bir sonraki listeye gitmelerine neden olabilir.

Amazon ürün açıklaması, göz ardı edemediğiniz liste bölümüdür. Amazon tarafından sağlanan her karakteri kullanmanız gerekir. Hem Amazon tarayıcılarına hem de potansiyel müşterilerinize hitap eden bir içerik oluşturmanıza yardımcı olacağından, ürün açıklamalarının hazırlanmasına hakim olmanız gerekir.

Ürün açıklamalarını hazırlamak için standartlar bulunmamaktadır. Amazon En Çok Satanlar listesine bakarsanız, hepsinin çeşitli biçimlere sahip olduğunu ve tamamen birbirinden farklı olduğunu göreceksiniz. Biçimlendirme olsun olmasın, arama terimleriyle dolu veya düz yazılı olarak yazılan uzun ve kısa açıklamalar var. Ancak, en iyisi için sadece bir umut sebebi yok.

Bu yazıda, trafiğinizi ve dönüşüm oranınızı artırmak için ideal açıklamanızı nasıl oluşturmanız gerektiğine ilişkin bazı temel bilgileri sizinle paylaşacağım.

İyi optimize edilmiş bir Amazon ürün açıklaması nasıl hazırlanır?

  •  Kalabalıktan ürününüzü ayırabilirsiniz 

Amazon'da düzinelerce benzer ürün var ve bu kalabalıktan uzak durmak için kullanıcılara markanızla ilgili benzersiz bilgileri sunun. Potansiyel müşterilerinize, ürünlerinizi satın almanın avantajlarından ne olduğunu göstermelisiniz. Kendinizi rakiplerinizden ayırmak için, ürününüzün diğer satıcıların bahsetmediği benzersiz faydalar ve özellikler belirtmelisiniz. Rakiplerinizin sahip olduğu ile aynı bilgileri yapıştırmayı kopyalamayın. Bunu yaparak, yeni alışveriş alanlarını yakalama ve onları normal müşteriler yapma şansınızı azaltacaktır.


  • Amazon'un arama motoru için ürün açıklamanızı optimize edin

Amazon, girişinizin kullanıcının sorgularıyla buluşup karışmadığına karar vermek için ürün açıklamanızı ayrıştırır. Bununla birlikte, bu, arama terimleriyle doludur ve tamamen doğal olmayan görünen bir açıklama oluşturmanız gerektiği anlamına gelmez. Sıralamalarınıza yardımcı olmaz ve müşterilerinizin gözünde markanızın itibarını incitebilir. Hedeflenen arama terimlerinizi ürün açıklamanıza stratejik olarak dahil etmeniz gerekir. Üstelik, anahtar kelimelerinizi başlığınıza, mermi puanlarına ve Amazon'un anahtar kelime alanlarına dahil ederek yolunuzdan çekebilirsiniz. Bununla birlikte, başka herhangi bir yere sığmayan bazı ek arama terimleriniz varsa, açıklamalarınıza kesinlikle eklemelisiniz.

  •  Google arama için Amazon ürün açıklamanızı özelleştirin

Amazon ürün listelemenizin uygun kullanıcı sorguları için Google arama sonuçlarında da gösterilebileceğinin farkında olmalısınız. Amazon web sitesi yüksek bir sayfa sıralamasına sahip olduğu için her zaman Google SERP'nin üst sıralarında yer almaktadır. Açıklamanız doğru şekilde optimize edilmişse, yalnızca Amazon'da değil, aynı zamanda Google'da da yüksek sıralamaya geçme şansınız var. Bununla birlikte, yalnızca ürün açıklamalarınız, arama sonuçlarında nereye düştüğüne karar vermek için ağır ağır ağırlık kazanmakla kalmaz, aramalarınızın ürün sayfanızda göründüğü şeyler olabilir. Google'ın genelde ürün açıklamalarından doğrudan ürettiği şekliyle Amazon açıklamanızın iyi hazırlanmış ve okunabilir olduğundan emin olun. Ve son olarak, hedef kitleniz tarafından bulunma şansınızı artırmak için, birincil arama terimlerinizi açıklamanızın başında tutun.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport