Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon sıralama algoritmasına göre girişinizi nasıl optimize edebilirim?

Bir ders arama motoru optimizasyonu konusuna atıfta bulunduğunda, çoğu işletmeci, genellikle arama sonuçlarının üst sayfasında yarışan web kaynaklarıyla bağlantı kurar. Bununla birlikte, çoğu, Amazon'un Google, Bing, YouTube veya başka kaynaklar gibi sıradan bir arama motoru olmadığını anlamamaktadır. Amazon, sadece ürün araştırmasına dayalıdır ve buraya gelen kullanıcıların bir satın alma amacı vardır. Amazon, A9 olarak adlandırılan belirli bir sıralama algoritmasına sahiptir. Her girişte geçer ve her ürün arama sonucunda görünen şeyle ilgili olarak sorumludur. Amazon A9 algoritması ve standart arama motorları arasında yaygın olan şey, Amazon sıralama sisteminin bir listelemeyi diğerlerinden lehtarlamak için kullanılan belirli faktörleri taşımasıdır.

Amazon A9 algoritması ve standart arama motorları arasında yaygın olan şey, Amazon sıralama sisteminin bir listelemeyi tercih etmesi için kullanılan belirli faktörleri içermesidir. Birincil Amazon sıralama faktörleri, anahtar kelime bakımından zengin başlıklar, SEO dostu açıklamalar ve mermi, her bir ürün açısını, ürün incelemelerini ve en çok satan sıralamayı kapsayan kaliteli görüntüleri içerir. Tüm bu sıralama faktörleri, Amazon analistlerinin hangi ürünlerin müşterilerin önünde sunulması gerektiğini belirlemelerine yardımcı olur.

Bu yazıda, Amazon'un sıralama algoritmasının ne olduğu gerçeğini ve potansiyel müşterilerimizin görebilmesi için ürün listelemelerimizi nasıl optimize etmeye ihtiyacımız olduğunu bulmaya çalışacağız.

Amazon A9 algoritması hakkındaki tüm gerçekler

Amazon, gelir maksimizasyonuna odaklanmıştır, bu nedenle alışveriş yapan kişileri yalnızca muhtemelen sipariş verecekleri ürünleri yönlendirmektedir. Bu nedenle Amazon arama sonuçlarını müşteri tercihleri analizine dayalı olarak otomatik olarak sunar. Bu görevi gerçekleştirmek için Amazon, uygun ürünleri çok sayıda benzer öğeden işlevsel gereksinimlerle süzer. Bundan sonra, tüm filtrelenmiş ürünler sıralanır ve sıralamadaki faktörlere göre dağıtılır.

Ürün listelemeniz, arama sonuçları sayfasının en üstünde yer alması için birincil Amazon'ın sıralama kriterlerini karşılamalıdır.

Her şeyden önce hedeflenen arama terimleriniz kullanıcının sorgu içindeki kelimeleri içermelidir. Sıralama sistemi, başlığınızın, madde işareti noktasının, anahtar kelimelerin, markanın ve diğer temel niteliklerin renk veya boyut gibi çeşitli bilgi alanlarını araştırır. Ürün görüntülerinize ayrıca dikkat edilir. Amazon şartlarını yerine getirmek ve yüksek çözünürlükte olmalılar.

Tüm ürünler, Amazon SERP'de belirli bir sırada düzenlenir. Amazon A9 algoritması, bir sıra yerini belirler. Amazon, bir ürün satın alma ihtimalini belirlemek için çeşitli faktör gruplarını dikkate alır. BSR (en çok satan rütbesi) adı verilen özel bir Amazon sıralama faktörü var. Kategorilerdeki ve alt kategorilerdeki diğer şeylerle ilgili olarak Amazon'da bir ürün sıralaması gösterir. Bu faktör, bir verimlilik düzeyi, alıcıların tanınması, tıklama oranı ve dönüşüm oranı gibi ölçütleri varsaymaktadır. Daha önemli bir Amazon sıralama faktörü, girişinizin kullanıcı sorgusuyla ve sattığınız ürün ile alakalı olmasıdır. Bu sıralama faktörü, ürünün işlevsel özelliklerinin tek bir kullanıcının sorgusuna nasıl karşılık geldiğini yansıtır. Alaka düzeyi, girişinize dahil edilmesi gereken ilgili arama terimleri ile ilgilidir. Bu nedenle, önemli bir işlev değeri, yüksek kalite ve yüksek dönüşüm oranına sahip ürünler, Amazon arama sonuçları sayfasında yüksek sıralamaya sahiptir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport