Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon pazarında daha fazla satış nasıl elde edilir?

Amazon, büyük talep malları satmak için tasarlanmış dev çevrimiçi perakende platformudur. Bu platformun popülerliği yıldan yıla artıyor ve dünyanın dört bir yanından daha fazla satıcı ve müşteri çekiyor.

Bu önemli e-ticaret platformu 1995 yılında küçük bir çevrimiçi kitapevi olarak kuruldu. Bununla birlikte, radikal olarak değişti ve şu anda müşterilere elektronik, gıda, giyim, ev aletleri ve diğer yüksek talep ürün kategorileri içeren kırktan fazla ürün kategorisi sunuyor.

Bugün Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, 72.8 milyar dolar kişisel servetiyle dünyanın en zenginlerinden biridir. Diğer bir deyişle, Amazon perakende şirketinin net geliridir.

Çoğu satıcı, Amazon'da servetlerini arttırmanın kolay olabileceğini düşünüyor; çünkü Google ya da diğer arama motorlarında bulsalar dahi on kullanıcıdan neredeyse dokuzu Amazon'u kontrol ediyor. Elbette, bu arama motorunun yüksek güvenilirliği, potansiyel müşterinizin önünde bir gün durma şansınızı artırıyor. Bununla birlikte, Amazon yüksek popülaritesinin olumsuz yanını hatırlayalım. Çok rekabetçi bir e-ticaret platformudur ve kar elde etmek için mücadeleye ihtiyaç duyarsınız ve niş rakiplerinizin kalabalığından öne çıkar.

A9 algoritması olarak adlandırılan Amazon sıralama sistemi, belirli bir kategorideki en alakalı ve iyi satın alınan ürünleri ayırt etmeye yarar. Kural olarak, Amazon kullanıcıları, sorguları ile alakalı ürünlerle 10 ila 100 sayfayı alırlar. Bununla birlikte, kullanıcının taleplerini ve Amazon optimizasyon gereksinimlerini tam olarak karşılayan yalnızca iyi optimize edilmiş ürün listeleri, Amazon arama sonuçları sayfasının en üstünde yer alır.

Bu yazıda, Amazon satışlarınızı artırmanıza yardımcı olacak bazı pratik teknikleri sizinle paylaşacağım.

Amazon'da satış yapmak için kanıtlanmış yollar

  • Ürün incelemelerini teşvik edin

Yorumlar, Amazon üzerinde önemli bir sıralama faktörüdür. Bunlar, ürün kalitesinin halka arzı olarak hizmet eder ve toplu olarak satan satıcılar için çok değer katar. Satın alma kararı genellikle daha iyi değerlendirmeleri olan ürünlere gelir. Ayrıca Amazon incelemeleri, diğer satış kanallarınız üzerinde olumlu bir etki yaratabilir, çünkü alışveriş yapan kişiler önce Amazon arama motorunu araştırmaya yönelirler.

Son zamanlarda Amazon'un inceleme politikasında önemli bir değişiklik yaptığını belirtmek gerekir. Satıcıların hediye ve indirimler karşılığında alabilecekleri teşvik edici incelemeleri kısıtladılar. Günümüzde Amazon, doğal olmayan görünümlü veya şüpheli incelemeleri yasaklıyor. İyi haber şu anda, tüm Amazon e-ticaret oyuncularının kurallara uyması gerekiyor.

Peki, organik incelemeler almak için ne yapabilirsiniz?

Her şeyden önce, müşterilere satış sonrası destek sağlayabilir, müşterilerinizin destek hizmetlerinden ve ürünlerinizin kalitesinden memnun kaldıklarından emin olabilirsiniz. Ayrıca, promosyon amaçlı olmayan ve müşterilerin mağaza çalışmalarınızı değerlendirmesini isteyen e-postalar gönderebilirsiniz.

İkiten fazla e-posta göndermeniz önerilir - biri sipariş onayı sırasında ve diğeri de ürün alındığında birkaç hafta sonra. Bunu yaparak, müşteri görüşleri için endişenizi göstereceksiniz.

  • Sponsorlu ürün reklamlarını çalıştır


Amazon, satıcıları ürünlerini müşterilere pazarlama fırsatı sunuyor. Amazon reklamcılığında, arama sonuçları boyunca ürünleri tanıtma fırsatı veren tıklama başı standart bir ücret vardır. Reklamlarınız arama sonuçlarının en üstünde veya aralarında olabilir. Dahası, bunlar ürün ayrıntıları sayfasında ayarlanabilir.

Reklam kampanyanızı otomatik hedeflemeyle başlatmanız daha iyi bir yöntemdir. Amazon, reklam kampanyanız için potansiyel ve hedefli arama terimlerinin bir listesini size önerir. Dahası, Amazon çeşitli arama terimlerinin performansı hakkında size bilgi sağlayacaktır. Bu veriler, hedeflenen arama terimlerinizdeki bir teklif hakkında karar vermenize yardımcı olacaktır.

İkinci aşamada hangi arama terimlerinin Amazon'da en fazla değeri getireceğine karar vermek için otomatik hedefleme kampanyanızı değerlendirmeye başlamanız gerekir. Listenizdeki her arama terimi için bir teklifi manuel olarak ayarlamanız gerekir. Henüz iyi performans göstermeyen değerli arama terimlerini kaçırdığınızı düşünüyorsanız, çeşitli teklif tutarlarını kontrol etmek mantıklı olacaktır. Birden fazla teklifin farklı sonuçlar doğabileceğini unutmayın, bu nedenle yeni fırsatları ve fikirleri test etmeyi bırakmayın.

  • Bir tanıtım kampanyası oluşturun

Amazon promosyonu, eşyalarınızı daha yüksek bir hızda perakende etmenin mükemmel ve kolay bir yoludur. Sonuç olarak, ürünleriniz için daha olumlu yorumlar üretmenize yardımcı olacaktır. Amazon'daki ürün ömrünüzün ilk aşamasında kullanıcılara indirim sağlamak makul olur. Marka bilinirliğini geliştirmenize ve müşterileriniz arasında otoritenizi yükseltmenize yardımcı olacaktır.

Dahası, Amazon, tarafsız incelemelerini paylaştıkları karşılığında bazı müşterilere küçük hediye kartları sağlandığı Erken Gözden Geçirme Programını yürütür. Tüccarlar kısa süre önce piyasaya sürülen ürünleri Amazon'da görünür kılmak için mükemmel bir fırsattır.

  • Amazon ürününüzün sıralamasını yükseltmek için harici trafik kaynakları kullanın

Amazon platformunda çok sayıda değerli trafik kaynağı var. Bunları kullanarak daha fazla potansiyel müşteri çekecek ve Amazon arama sonuçları sayfasındaki rütbenizi yükseltebilirsiniz. İş temanıza ayrılmış blog yayınlarından trafik alabilirsiniz. Üstelik, blogunuza ürünlerinizle ilgili değerli içeriği paylaşacağınız yeri oluşturabilirsiniz. Hedefli trafik çekmenin etkili bir yolu niş etkilenenlerle işbirliği yapmaktır. Onlar vıde blog yazarları, yazarlar ya da önde gelen girişim temsilcileri olabilirler.

Amazon müşterilerimizin satışlarını artırmalarına yardımcı olmak için kullandığımız etkin bir trafik üretme yöntemi, Google'ın hedeflediği trafiği çekmektedir. Etkili bir bağlantı kurma kampanyası yürüterek ürün listeleme sıralamasını Google arama sonuçları sayfasında yükseltiyoruz.

Son düşünceler

Özetle, Amazon'da daha fazla satış yapılması gerektiğini söylemek istediğim her şey, sürekli katılım ve sıkı çalışma gerektirir. Rekabet edebilmek için daha iyi bir konuma gelmek için girişinizi optimize etmenin ve tanıtmanıza biraz vakit harcamanız gerekir. Uzun vadede olumlu bir etki yaratmayacağı için Amazon sıralama sistemini denemeyin. Bunun yerine, bir müşterinin yerine geçmek istediğiniz şey üzerine odaklanın.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport