Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon arka plan tarzı anahtar kelimeler benim SEO iyileştirmemize nasıl yardımcı olabilir?

Her etkili optimizasyon kampanyası anahtar kelime araştırmasıyla başlamalıdır. Gelecekteki iş geliştirme ve iyileştirmenin bir alt çizgidir. Amazon'da satıyorsanız, bu platformun çok rekabetçi olduğunu bilmelisiniz. Ürünlerinizi potansiyel müşterilerinize görünür kılmak için listeleme optimizasyonunuz, olumlu gözden geçirme nesiliniz ve trafik çekimleriniz üzerinde çalışmanız gerekir.

Listeleme optimizasyonunu bir kerede birkaç araştırma araçlarını kullanarak kapsamlı anahtar kelime araştırmasıyla başlatmak mantıklı. Başka bir deyişle, Amazon müşterilerinin ihtiyaçlarına göre ürünleri bulmak için arama kutusuna girdiği gerçek sorguları ve arama terimlerini tanımlamanız gerekir. Amazon anahtar kelime araştırmasının başlıca görevi, ürünlerinizi bu kullanıcıların önünde göstermek için tamamen eşleşen kullanıcı sorgularını bulmaktır. Kelime araştırması Amazon satıcıları için gereklidir, çünkü daha fazla satış elde etmek ve geliri artırmak için ürünlerin saflarını iyileştirmek için belirli bir pazarda ilgili arama terimlerini bulmaya yardımcı olur. Amazon listeleme optimizasyonu için çok sayıda profesyonel anahtar kelime araştırma aracı yaratılmıştır

Amazon liste optimizasyonu için çok sayıda profesyonel anahtar kelime araştırma aracı yaratılmıştır. Size birden fazla anahtar kelime öneri sunabilir, seçilen her arama teriminin sıralamasını ve arama hacmini gösterebilirler. Ayrıca, Amazon kendisi anahtar kelime araştırmalarını daha da genişletmek için kullanılabilecek arama önerileri sunmaktadır. Kullanıcı tercihlerine dayalı olarak öneri almak için Amazon arama kutusuna hedeflenen anahtar kelimenizin birkaç harfini girmeniz yeterlidir. Elde edilen verileri karşılaştırmak ve en doğru sonuçları elde etmek için bir kerede birkaç anahtar kelime araştırma yöntemi ve aracı kullanmanızı öneririm.

Bu makalede, Amazon tarzı anahtar kelimeler veren daha fazla iş üretmenin ve bunları stratejik olarak ürün listelemenize nasıl ekleyeceğiniz üzerinde duracağız. Üstelik, Amazon arka uç anahtar kelimeleri ve bunların listeleme optimizasyonundaki rolü hakkında bazı fikirleri paylaşacağım.

Amazon anahtar kelime sıralamalarını iyileştirmek için?

Amazon, bu bilgiyi Amazon Satıcı Merkezi'ndeki tüm satıcılarla paylaşarak sıralamadaki faktörlerini gizli tutmaz. Kısaca Amazon pazarında iyi çalışabilmesi için bilmeniz gereken temel Amazon sıralama faktörlerinden bazılarını tartışalım.

  • Satış Sıralaması

Amazon Satış Sıralaması aynı kalemlerin satış sayısını karşılaştırmaya yardımcı olur. Hangi markaların kullanıcılar arasında en yüksek itibara sahip olduğunu ve daha fazla trafik ve dönüşüm oluşturduğunu gösteren Amazon'da önemli sıralama faktörlerinden biridir. Yüksek Satış Sıralamasına sahip ürünler çoğunlukla Amazon arama sonuçları sayfasının en üstünde yer alır.

Amazon arama motoru sistemi gelir maksimizasyonuna odaklandığından, daha fazla satış yapan ürünler Amazon'da daha yüksek sıralamaya sahiptir. Elbette, kısır bir döngüye benzeyebilir. Ancak vazgeçmeye gerek yok. Neyse ki, birçok etkili teknik, yeni satıcıların rekabet etmesine yardımcı olur.

  • Musteri degerlendirmeleri

Amazon'daki bir diğer önemli sıralama faktörü müşteri incelemeleri. Üstelik, müşteri geri bildirimlerine nasıl tepki verdiğiniz de büyük. En çok inceleme alan kural ürünleri Amazon SERP'de birinci sıradadır. Bu nedenle, ürün sayfanızda olumlu eleştiriler oluşturmayı nasıl kazanan bir plan oluşturmak zorunludur. Tüm teşvik edilen incelemelerin Amazon tarafından yasaklandığının farkında olmalısınız. Dolayısıyla, organik incelemelere ulaşmanın diğer etkili yollarını aramalısınız.

  • Tüm kullanıcı soruları için yanıt ver

Soru ve cevaplar bölümü de Amazon üzerinde önemli. Esas Amazon sıralama faktörü olarak ayırt edilemez olsa da, Amazon ürün rütbenizi hala etkiliyor. Bu bölüm, ürün sayfasının üst kısmına yakın bir yerde listelenir ve bu genellikle dönüşümler için önemlidir. Son araştırmalarımıza göre, Amazon'da en üst sıralarda yer alan ürünler, kategorideki diğer listelerden neredeyse iki kat fazla müşteri tarafından soru sormuştur.

  • Fiyatlandırma politikası

Amazon, öngörülen dönüşüm oranını belirlemeyi düşünüyor ve ürün sıralaması fiyatlandırıyor. En alışveriş yapanların bu pazardaki en iyi fırsatları bulma eğiliminde olduğu Amazon Satın Alma Kutusu'nu kazanmak için temel bir şarttır. Öyleyse eşyalarınızı aşırı fiyatlandırırsanız Amazon SERP'de görünür olma şansınız az. Amazon üzerinde rekabetçi kalabilmek için ürünlerinizi sürekli yeniden boyamalı ve rakiplerinizin konumlarını ve fiyat politikalarını takip etmelisiniz.

  • Çıkma Oranı

Amazon, her kullanıcının eylemini platformda izler. Böylece, müşterilerin sayfanızda ne zaman harcıyor ve bunları ne kadar hızlı kapattıklarını kontrol edebilir. Bu metrikler, sıralama faktörleri olarak kullanılabilir ve listenizi Amazon arama sonuçları sayfasının en üstüne kadar itebilir veya geçerli sıralamalarınızı düşürebilir.

Bu Amazon sıralama ölçütlerine yakından bir göz atalım.

Bir kullanıcının ürün sayfasında harcadığı süre, Amazon'u bu müşteri için ne kadar alakalı ve değerli açıklamasını gösterir. Ürün sayfanızda sunulan tüm giriş bölümlerini inceleyen müşteriler büyük olasılıkla müşterileriniz olurlar.

Bir hemen çıkma oranı, Amazon'unuza, girişinizin değer verdiği kullanıcıların dikkatini çekip ayırmadığını gösterir. Sahip olduğunuz daha düşük hemen çıkma oranı, Amazon'da daha yüksek sıralama pozisyonu. Hemen çıkma oranı, bir müşteri bir arama gerçekleştirdiğinde, ürün listelemenizi izlediğinde ve ardından, ilgili ürün teklifindeki arama sonuçlarına veya tıklamalara geri döndüğünde olur.

  • Optimizasyon ve eksiksizliği listelemek

Atlayamayacağımız bir diğer sıralama metriği, optimizasyon ve eksiksizliği listeliyor. Ürün listelemenizi, aramadan daha fazla dönüştürülen trafiği çekmek için düzenlemeniz gerekir. Her mevcut karakteri kullanarak tüm içerik bölümlerini doldurmanız gerekir. Amazon listeleme, Amazon tarzı anahtar kelimelerinizi, kategorinizde yüksek sıralamaya gelecek şekilde dahil etme şansınızdır.

  • Arka plan arama terimleri

Çoğu satıcı tarafından bilmediği son sıralama faktörü, arka uç arama terimleri. Amazon arka uç arama terimleri, Amazon Satıcı Hesabı'nın desteklenen bölümünde kullanılır. Bu bölüm, Amazon'a sattığınız ürünle ilgili ek bilgiler sağlar ve Amazon SERP'yi yüksek sıraya alma şansınızı artırır. Amazon arka plan anahtar kelimeleri kullanıcılar için görünür değildir, ancak bir listelemenin organik olarak derecelendirilmesine yardımcı olurlar. Girişinizi daha iyi arama görünürlüğü sağlamak için HTML etiketleri görevi görürler.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport