Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Girişinizi Amazon optimizasyon standartlarına göre optimize etmek nasıl?

Dünyanın en büyük online perakende satış alım dilimlerinizi elde etmek istiyorsanız, e-ticaret işinizi Amazon optimizasyon gereksinimlerine göre düzenlemelisiniz. Amazon, yılda bir kez yapılan diğer standart arama motorlarının güncellemelerini andırıyor; bu nedenle, en son güncellemelere ve endüstri yeniliklerine ayak uydurmanız gerekiyor.

Günümüzde, tüm çevrimiçi alışveriş aramalarının en büyük yarısı Amazon'da doğrudan başlıyor. Google'ın (dünyanın en büyük arama motorları) en az 2X daha fazla. Amazon'da arama yapan çoğu kullanıcının satın alma amacı vardır. Bu nedenle, bir çok satıcıya Amazon'da servetlerini yükseltmek için birçok satış olanağı ve şansı var. Bununla birlikte, bu avantaj madalyonun bir tarafıdır. Öte yandan Amazon, rekabet seviyesinin maksimuma ulaştığı köpek-yemek-köpek e-ticaret platformudur. Bu nedenle, ürün listenizi kalabalığın öne çıkarması için elinizdeki her şeyi yapmalısınız.

Eşyalarınızı Amazon için optimize etmeyi hiç düşünmediyseniz, çok ileri gitmeniz gerekmez. Bununla birlikte, bu makaleyi okuduktan sonra işler daha netleşecek ve Amazon pazarında işletmenizin görünürlüğünü artırabileceksiniz. Çivilemeniz gereken çok sayıda faktör var ve günümüzde, Amazon ürün listelemesindeki başlıklar, mermi, görüntü ve müşteri yorumları gibi önemli unsurları inceleyeceğiz.

Amazon ürün listelemesini optimize etmek için ipuçları

Amazon başlıklarının optimizasyonu

Amazon, ürün başlıklarının uzunluğu ve anlamı için sıkı gereksinimler sunmaktadır. Amazon sıralama sistemine başlığınızı adapte etmek için bu standartlara uymanız ve alışveriş yapanlar için onlara sunduklarınızı anlamanızı kolaylaştırmanız gerekir. Ünvanınız, daha fazla bilgi edinmek için kullanıcıları tıklamaya teşvik edecek şekilde sunulmalıdır.

Başlığınızı oluştururken, birkaç altın optimizasyon kuralını aklınızda tutmalısınız. Her şeyden önce, Amazon Satıcı Merkezi sayfalarında bulabileceğiniz Amazon yönergelerine uymanız gerekir. İkinci olarak, potansiyel müşterilerinizi aklında tutmanız ve girişinizin onlar için faydalı olmasını sağlamanız gerekir.

Başlıca başlık optimizasyonu yönergelerinden bazılarını geçelim. Öncelikle, başlığınızın uzunluğunun en fazla 200 karakter olması gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, başlığınızı daha açıklayıcı hale getirmek için mevcut her karakteri kullanmanız gerekir. Tüccarlar genellikle bunları doldurma amaçlı anahtar kelime ile kullandıklarından çok fazla başlık (200'den fazla karakter) Amazon'da kısıtlanmıştır. Kullanıcılar için başlık oluşturduğunuzu unutmayın, makineler için değil..Bu yüzden okunabilir ve açıklayıcı hale getirmeniz gerekiyor.

Üstelik, başlığınızı hazırlarken, sözcüğün her bir harfinin büyük harfle yazılması gerektiğini unutmayın. Bununla birlikte, "and", "as", "for", "the" ve "the" gibi yazıları veya edatları büyük harfle yazmaya gerek yoktur. Başlığınızda bir miktarınız varsa bunları kelimelerle yazın. Dahası, inç gibi ölçme kelimelerini hecelemek önerilir.

Başlığınızda ürün renginiz, boyutunuz ve diğer temel unsurlar ve özellikler hakkında bilgi bulunmalıdır. Amazon, marka adını, seri adını, model adını, form faktörünü ve kapasite, renk veya boyut gibi benzersiz tanımlayıcıları içeren başlıklar içeren listeleri tercih eder. Tüccarlar, farklı kullanım durumlarından veya belirli bilgilere değinmekten de yararlanabilirler. Bununla birlikte, kullanıcıların reklamını bir reklam olarak çekebileceği ve başka bir öğeye geçebileceği için, başlığınızı çok iddialı yapmaya gerek yoktur. Bu nedenle, başlığınızı açık, açıklayıcı ve kesin yapın.

Fayansınıza eklememeniz gereken ayrıntılar arasında fiyat, satıcı hakkında bilgi, reklamlar, kişisel yorum, marka geçmişi ve özel karakterler sayılabilir. Başlıktaki ifadelerin çok tekrar eden olmasını sağlamamak da önemlidir.

Amazon görüntü optimizasyonu

Eğer bir müşteri ürün listenizle ilgileniyorsa, görüntüler doğru bir satın alma kararı hazırlamasına yardımcı olacaktır. Kullanıcıların tüm ürün ayrıntılarını keşfetmelerine yardımcı olduklarından, görüntüler herhangi bir e-ticaret işletmesi için çok önemli bir rol oynamaktadır. Amazon, satıcıları görüntü optimizasyon kurallarını takip ettirmekte ve her ürün için bir dizi resim yüklemektedir.

Ürün görüntülerinizi Amazon'a yüklerken aşağıdaki hususları göz önünde bulundurmanız gerekir:

  • Tüm görüntülerin saf ve beyaz bir arka planı olmalıdır;
  • Ürün, görüntü alanının en az yüzde 80'ini kaplamalıdır;
  • Resminize gereksiz unsurlar veya aksesuarlar sunmayın;
  • Resmin en az 1000 dpi olduğundan emin olun. Bu format fotoğraflarınızı yakınlaştırma fırsatı verir;

Resminize hiçbir filigran yerleştirilmemelidir.

Ürününüzü mümkün olan en iyi şekilde sunmak için, size aşağıdaki fikirleri uygulamanızı öneririm:

  • Müşterinize ürününüzün nasıl kullanılabileceğini gösterin;
  • Ürün paketlemesinin bazı resimlerini sunun;
  • Bir miktar kıyafet satarsanız, modellerde nasıl görüneceğini gösterin;
  • Ürünü farklı açılardan gösterin;
  • Müşterilere ek ayrıntılar gösterebilmek için mümkün olduğunca çok resim kullanın;
  • Yalnızca profesyonelce çekilen fotoğrafları yükleyin;
  • Dosya adında ürün tanımlayıcı kullanın.

Amazon resimlerinizle ilgili bazı kısıtlı şeyler var. Amazon optimizasyon kurallarını çiğnemenin Amazon'tan kaliteli bir uyarıya neden olabileceğini unutmayın. Bu nedenle, resimlerinizde "satış", "özel teklif" gibi herhangi bir promosyon metninin bulunmadığından emin olun. Ayrıca orijinal fotoğrafları filigran, kenarlık veya süslemeler ile kullanmayın.

Müşteri yorumları Amazon'da

Bazı olumlu müşteri değerlendirmeleri yapmış olan ürün listeleme düzeyi Amazon üzerinde daha yüksek düzeydedir Bu yüzden bunları nasıl üreteceğini kazanan bir planın olduğundan emin olmanız gerekir. İncelemeleri bir sosyal kanıt olarak değerlendirin ve sağladığınız ürünlerin ve müşteri hizmetlerinin kalitesini doğrulamak için kullanın.

Bu nedenle ürünlerinizdeki eleştirilerini mümkün olduğunca teşvik etmenizin nedeni budur. 2016'dan beri teşvik edilen incelemelerin tamamı Amazon tarafından resmen yasaklanmıştı. Organik incelemeler için fırsatlar. Örneğin, Amazon size müşterinizden geri bildirim isteme seçeneği sunar. Otomatik geri bildirim talebi aracı uygulayarak bu işlemi basitleştirebilirsiniz. Üstelik, müşterilere, servisleri sattıktan sonra sağlamalarını sağlamalısınız. Onların satın alma ile tatmin olup olmadığını kontrol etmek için birkaç e-posta gönderebilirsiniz. Sattığınız ürünlerin kalitesinden ve sağladığınız müşteri destek servislerinden tamamen memnunsanız, onlardan Amazon ürün açıklaması sayfanızda bir inceleme bırakmalarını isteyebilirsiniz.

Ayrıca, inceleme sayısınızı diğer arama motorlarında yaptığınız gibi artırmaya çalışabilirsiniz. Sosyal medya, blog yayınlama, niş etkilenenler ve diğer mevcut pazarlama kanallarını kullanarak bir sosyal yardım kampanyası oluşturabilirsiniz.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport