Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon ürün sıralama algoritması nasıl çalışır?

Amazon, ürün incelemelerine yönelik politikasını değiştirdiğinden, optimizasyon stratejileri de değişti. Artık, ürününüzün sıralamasını iyileştirmek için indirim, hediye çeki ve diğer pazarlama tekniklerini kullanarak teşvik edilmiş incelemeler üretmek artık mümkün değildir. Yani şu anda, Amazon'da müreffeh bir satıcı olmanın tek yolunun satışlarınızı artırmak olduğunu iddia ediyoruz. Satın almak nasıl bir satıcı olarak envanter satışlarınızı artırabilir? Amazon ürün sıralama algoritmasını lehinize etkilemek için test edebileceğiniz bazı pratik optimizasyon teknikleri vardır.

Bu kısa yazı size Amazon ürün sıralama algoritması nasıl işlediğini anlamak için bir rehber görecektir. Amazon arama sonuçları sayfasındaki konumunuzu etkileyebilecek faktörleri bilmek, ürünleriniz için kaliteli içerik oluşturmanın önemini anlamanıza yardımcı olacaktır. 

Amazon sıralama faktörleri

A9 olarak adlandırılan Amazon sıralama algoritması, bu platformda arama yapan müşterilere en alakalı arama sonuçlarını sunmak için kullanılır. Standart arama motoru sıralama sistemlerinden farklı benzersiz bir yapıya sahiptir. Ürünün alakalılığını belirlemek için Amazon veritabanından veri alır ve geri arama, off-site optimizasyonu, vb. Gibi diğer arama motorlarında gördüğümüz alaka faktörlerini hesaba katmamaktadır. Amazon sıralama algoritması satışlar üzerinde yoğunlaşmıştır. Sahip olduğunuz daha iyi satış geçmişi, Amazon arama sonuçları sayfasında ne kadar yüksekse sıralamaya başlarsınız. Üstelik, Amazon, müşterilerinizin listenizle olan etkileşimini dikkate alır. İncelemelerin, yıldız sıralamalarının ve soruların sayısı ve kalitesinde sunulabilir. Amazon, müşteri başına düşen geliri en üst düzeye çıkarmak istiyor. Bu nedenle, önceki tüm müşteri aramalarını izler ve satın aldıkları ürünü aradıktan sonra tıkladıkları ürünleri izler.

Dört ana faktör ürünün alakalılığını ve rütbe konumunu etkileyebilir. Bu faktörleri yakından inceleyelim. Amazon, girişinize dahil edilen her bir hedef arama teriminde elde ettiğiniz satışların sayısını izler.

  •  Satış Tarihi 

Hedeflenen arama terimlerinizde satışlar üretmek, Amazon'un ürününüzün kullanıcıların sorgularıyla alakalı olduğunu ve SERP'de yüksek sıralamayı hak ettiğinin bir göstergesidir. Bu nedenle, girişinizi, perakende envanterinizle maksimum düzeyde alakalı arama terimleriyle optimize etmek mantıklıdır. Dolayısıyla, ürünlerinizi Amazon pazarında başlatmadan önce, profesyonel araştırma yazılımını kullanarak kapsamlı anahtar kelime araştırma yapmanız gerekir. İkinci aşamada, büyük olasılıkla satışa dönüşecek hedefli trafiği çekmek için girişinize bu arama terimlerini eklemeniz gerekir.

  •  Click through rate 

Tıklama oranı, Amazon ürünleri derecelendirirken dikkate alan önemli bir metriktir. Alaka işareti olarak hizmet eder ve ürün açıklamanızın kullanıcıların sorgularıyla ne kadar alakalı olduğunu gösterir. Müşteri tıklamalarının yüzdesi yüksekse, satış artırma ve sıralama geliştirmeyi bekleyebilirsiniz. Ancak, hepsi aynı anda değil. Örneğin, hemen çıkma oranınız yüksekse, kategorinizde yüksek sırada yer alma şansınız azalır.

  • Fiyatlandırma

Fiyatlandırma, Amazon SERP'de liste pozisyonu üzerinde doğrudan etkisi olan nihai sıralama faktörüdür. Yukarıda belirttiğim gibi Amazon, gelirini en üst düzeye çıkarmaya ve müşterilere en alakalı ve doğru arama sonuçlarını sunmaya çalışmaktadır. İyi bir satış geçmişine ve rekabetçi fiyata sahip ürünler, pahalı envanterin iki katı fazla satmaktadır. Bu nedenle size niş fiyat politikası izlemek ve ortalama biraz daha düşük bir maliyet sağlamak öneriyoruz. Ürünlerinize önemli bir başlangıç sağlayacak ve daha olumlu ve organik incelemeler üretmenize yardımcı olacaktır.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport