Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Search Engine Scraping - Semalt GoogleScraper, iMacros ve cURL'ın Arama Motorunda Kazıma'nın Rolünü Açıklıyor

Arama motorları kazıma, Google'dan açıklamalar, URL'ler ve diğer bilgileri toplama uygulamasıdır, Yahoo ve Büyük. Bu, yalnızca arama motorlarına ayrılmış belirli bir form olan web kazıma veya ekran kazıma yöntemidir. SEO uzmanları, ağırlıklı olarak müşterilerinin sitelerinin rekabetçi konumlarını izlemek için arama motorlarından, özellikle Google'dan anahtar kelimeleri kazarlar. Bu anahtar kelimeleri kullanarak farklı web sayfalarını endeksler veya tararlar (hem kısa kuyruk hem de kuyruk kuyrukları). Bir sitenin içeriğini otomatik olarak ayıklama işlemi, tarama olarak da bilinir. Bing, Yahoo ve Google, tüm verileri otomatik tarayıcılardan, örümceklerden ve robotlardan elde ediyorlar.

GoogleScraper'ın arama motorunda kazıma rolü:

GoogleScraper, Google sonuçlarını ayrıştırma yeteneğine sahiptir ve bağlantıları, başlıklarını ve açıklamalarını çıkarmamızı sağlar. Kazınmış verileri daha ileri kullanımlar için kullanmamızı sağlar ve yapılandırılmamış formdan düzenli ve yapılandırılmış bir forma dönüştürür.

Google, bugüne kadar milyonlarca web sayfasının ve sayısız URL'nin bulunduğu en büyük arama motorudur. Verileri sıradan bir web kazıyıcı veya veri çıkarıcı kullanarak sıyırmamız mümkün olmayabilir. Ancak GoogleScraper ile URL'leri, açıklamaları, resimleri, etiketleri ve anahtar kelimeleri kolayca çıkarabilir ve sitemizin arama motoru sıralamasını iyileştirebiliriz. Google Seker kullanıyorsanız, kazınmış veriler benzersiz, okunabilir, ölçeklenebilir ve bilgilendirici olduğundan, Google, sitenizi yinelenen içerik için cezalandırmayacaktır.

Arama motoru kazımasında iMacros ve cURL'un rolü:

Bir arama motoru kazıyıcı geliştirirken, mevcut bazı araçlar ve kütüphaneler ya öğrenilmek üzere analiz edilebilmekte ya da analiz edilmek üzere kullanılmaktadır.

  •  iMacros: 
Bu ücretsiz otomasyon kiti, bir anda çok sayıda web sayfasından verileri silmenize olanak tanır.Google Scratch'ın aksine, iMacros tüm web tarayıcıları ve işletim sistemleriyle uyumludur. 

  • CURL:

Bu komut satırı tarayıcısı ve kazınmış verilerin kalitesini test etmeye yardımcı olan açık kaynaklı HTTP etkileşim kitaplığı cURL, Python, PHP, C ++, JavaScript ve Ruby.

GoogleScraper, iMacros ve cURL'den daha iyi mi

Web sitelerini kazıyorken, iMacros ve cURL düzgün çalışmıyor, sınırlı sayıda seçeneği var ve özellikleri. Çoğu zaman, bu çerçevelerin her ikisinde de kazınmış veriler okunamıyor ve birçok yazım hatası veya dilbilgisi hatası var. Buna karşılık, GoogleScraper ile kazınen içerik işaretlenebilir, okunabilir, ölçeklenebilir ve ilgi çekici. Artı, GoogleScraper dinamik sitelerden veri çıkarmak için kullanılır ve aynı anda birden fazla web kazıma görevi üstlenebilir, böylece zamandan ve enerjiden tasarruf sağlanır.

GoogleScraper, CNN, Inquisitr ve BBCC gibi haber web sitelerindeki içerikleri sıyırmak için de kullanılır. Farklı web dokümanlarında hızlı bir şekilde gezinir, arama motorlarının interneti nasıl gördüğünü tanımlar, kullanışlı verileri toplar ve yalnızca birkaç tıklama ile sıyırır. Bu arada, GoogleScraper'ın büyük miktarda veri topluluğunu desteklememesi gerçeğini ihmal edemeyiz. Netden hacim veri toplamak istiyorsanız, GoogleScraper'ı seçmemeniz ve başka bir web kazıyıcı veya veri çıkarıcı aramalısınız demektir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport