Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Amazon'da bir mağaza oluşturmak ve ürünlerinizi buraya eklemek için?

Günümüzde çok sayıda birey ve işletme, bu e-ticaret platformu işletmeler için sayısız fırsatlar sağladığı için Amazon aracılığıyla satmayı tercih etmektedir. Her ay 95 milyondan fazla benzersiz ziyaretçiyle Amazon, e-ticaret işinizi geliştirmeye ve büyütmeye başlamanız için mükemmel bir yer. Bir web siteniz veya çevrimdışı mağazanız varsa veya birincil bir pazar olarak ek satış kanalı olarak kullanılabilir.

Amazon, çevrimiçi satışlarını artırmak isteyen satıcılar için mükemmel bir yer. Amazon web sitesi, alışveriş yapan kişiler arasında yüksek sayfa sıralaması ve ideal bir üne sahiptir. Bu nedenle, marka bilinirliğini artırmak için mükemmel bir yer olabilir. Deneyimli satıcılar bile olsa, servetlerini arttıran birçok faydalı satış ve yerine getirme seçeneği sunar. Bu yüzden yakın zamanda kurulan işletmelerin, Amazon'da uzun süren satışlar elde etme şansına sahip olmalarının nedeni budur. Ürünlerinizi Amazon adına veya tek bir satıcı olarak satabilirsiniz. Amazon, gönderim ve dağıtım yönleri, müşteri destek hizmetleri ve kişisel veri koruması da dahil olmak üzere tüm alışveriş işlemlerini gerçekleştirebilir. Günlük rutin işlerinizle vakit ayırmamak için işinizde yoğunlaşmanıza yardımcı olacaktır.

Bu yazıda, Amazon pazarının bir parçası haline gelip bu ürüne nasıl ürünler ekleneceğini tartışacağız.

Amazon mağazası nasıl oluşturulur?

Amazon'da ürün satmaya başlamak için Amazon Satıcı Merkezi aracılığıyla bir mağaza oluşturmanız gerekir. Bireysel veya profesyonel hesap oluşturabilirsiniz. Bireysel planı kullanarak, profesyonel olarak satmak için aylık 39.99 dolara mal olacaksınız, Amazon için minimum ücreti ödeyerek (öğe başına 0,99 dolar), ürünlerinizi ücretsiz olarak satabilirsiniz. Bununla birlikte, profesyonel bir satıcı olarak, sayısız satış imkânı ve ayrıcalığı elde edersiniz. Örneğin, profesyonel bir satıcı olarak, 40'tan fazla ürün kategorisinde satma şansı elde edersiniz. Her bir satıcının erişebileceğinden iki kat fazla. Bununla birlikte, perakende güzellik ürünleri, giyim, yemek ve güzel sanatlar için hala bazı şartları yerine getirmeniz gerekecek.

Birey olarak satış yapmaya başlayan müşterilerimizin çoğu birkaç ayda fikrini değiştirdiğinden, Amazon'da profesyonel bir satıcı hesabı oluşturmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Hangi satış programının iş gereksinimlerinizi karşıladığını belirledikten sonra, işinizi Amazon e-ticaret platformunda kaydetmenin zamanı geldi. Kayıt işlemi basittir ve genellikle bir saatten az sürer. Yeni bir satıcı olarak. Baştan önce bir e-posta adresi ve şifre girmeniz gerekecek. Ayrıca, marka adınızı, iletişim bilgilerinizi, kredi kartı numaranızı, vergi kimlik numarasını ve iş liderliği için gerekli olan diğer önemli ayrıntıları sağlamanız gerekecektir. Kayıt işleminizi tamamladıktan sonra, öğeleri hemen listelemeye başlayabilirsiniz.

Amazon mağazanıza nasıl ürünler ekleyebilirsiniz?

Her şeyden önce, ürünleriniz için en uygun kategoriyi seçmeniz gerekir. Daha fazla kullanıcı sorgusu ile karşılaşma şansınızı artırmak için ürünlerinizi bir kerede çeşitli kategorilerde sunabilirsiniz.

Amazon'da hiç ürün parçasını gösteremezsiniz. Ya Amazon veritabanında benzer bir ürün bulmanız veya özel kayıt prosedürü aracılığıyla yeni bir ürün sayfası oluşturmanız gerekir. Kural olarak, tüm yeni ürünler listeleme yapılmadan önce Amazon'dan ek onay alınmasını gerektirir.

Ürününüzü Amazon veritabanına ekledikten sonra, kalitesi ve özellikleri hakkında bilgi girmeniz gerekecek. Ürün özelliklerini açıklayan doğru ve doğru olması gerekir. Ayrıca, bir ürünün yeni veya kullanılmış olup olmadığını belirtmeniz gerekecektir.

Ancak, ürünlerin satışı sürecinde vazgeçilmez adımlardan biri de fiyatların belirlenmesidir. Fiyat, Amazon'da önemli bir rol oynar, çünkü bu, bir sıralama faktörü görevi görür ve kullanıcıların satın alma kararlarını vermelerine yardımcı olur. Amazon'da ürün satmanın en büyük faydalarından birisi, fiyatları karşılaştırabileceğiniz ve niş rakiplerinin aldığı fiyatlardan biraz daha düşük fiyatlarla müşterilerinize sunabilmesidir. Üstelik, nakliye hizmetlerini kendi başında ele alıp üstüste ayırmayacağınızı veya Amazon'dan bunu yapmayı seçebileceğinizi belirtebilirsiniz. Amazon'da profesyonel bir satıcı program üyesi olarak perakende iseniz, tüm gerçekleştirme işlemleri Amazon tarafından idare edilecektir. Fiyat ve nakliye sürenizi belirten girişinizi tamamladıktan sonra, "Girişi gönder" düğmesine tıklayın. Bundan sonra, ürünleriniz tüm Amazon kullanıcıları tarafından görülebilir hale gelir.

Bundan sonra ihtiyacınız olan şey, ürünlerinizin kategorinizin en üstünde yer almasını sağlamak için farklı tanıtım ve optimizasyon teknikleri uygulamaktır.

Listeleme optimizasyonu ile bu işlemi başlatmak makul. Kullanıcı sorgularıyla buluşacak alakalı anahtar kelimeleri toplamak için anahtar kelime araştırması yapmanız gerekir. En hedefli arama terimlerinin bir listesini yaptıktan sonra, bunları girişinize dahil etmeniz gerekir. Listenizi organik görünerek stratejik olarak kullanmalısınız.

Ayrıca, ürünlerinizi farklı açılardan göstermek için kaliteli görüntüler yüklemeniz gerekecek. Yalnızca başlık, mermi ve açıklama gibi birincil kayıt bölümlerini değil, tüm giriş bölümlerini doldurduğunuzdan emin olun. Marka bilinirliğini artırmanıza ve Amazon SERP'deki giriş sıralamanızı geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Amazon sıralama sistemi satış artışına dayanmaktadır. Yani, sahip olduğunuz satışlarınız ne kadar fazla olursa, ürün kategorinizde o kadar yüksek sıralamaya sahip olursunuz. Para para kazanıyor, bu yüzden Amazon'u ürünlerinizin çok talep edildiğini göstermeniz gerekiyor. Organik ve yapay olarak yapabilirsiniz. Satış geçmişinizi iyileştirmenin en basit yolu, ürünlerinizi satın almak veya arkadaşlarınızdan bunu yapmalarını istemektir. Böylece, satış sayısını en üst düzeye çıkaracak ve satış geçmişinizi geliştireceksiniz. Daha organik olarak yapmak isterseniz, yalnızca fiyatınızı düşürmeniz ve indirimler ve hediye çeki gibi ücretsiz nakliye hizmetleri sunmanız gerekir.

Amazon'da başarılı olmanın bir daha etkili yolu, özellikli bir satıcı olmaktır. Öne çıkan bir satıcı olma konusunda net bir talimat yok. Bununla birlikte, bu pozisyonların güçlü geribildirim ve sağlam satışlarla satış yapan satıcılar tarafından sağlandığı bilinmektedir. Bu satıcılar, ürün sayfalarında daha iyi yerleşime sahip olurlar ve Satın Alma Kutusu'nu kazanma şansınız daha yüksektir. Yalnızca profesyonel satıcıların, seçkin satıcılar olma şansına sahip olduklarını unutmamak gerekir.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport