Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: jQuery Nedir? 5 Ünlü Eleman Seçiciye Genel Bir Bakış!

jQuery, istemci tarafında HTML kodlamasını basitleştirmek için tasarlanmış çapraz platform JavaScript kitaplığıdır. En çok kullanılan JavaScript kütüphanelerinden biridir. Web belgelerinde gezinmek, animasyonlar oluşturmak, DOM öğeleri seçmek ve Ajax uygulamaları geliştirmek için tasarlandı. jQuery, geliştiricilerin ve programcıların farklı web kazıyıcıları, uygulamaları ve eklentileri oluşturmalarına yardımcı olur. Ayrıca, alt düzey animasyon ve etkileşim, temalar ve aletler için soyutlama oluşturmalarına izin verir.

JQuery'nin en belirgin özellikleri DOM öğe seçimi ve birleştirme algoritmalarıdır. Hem Microsoft hem de Nokia, kendi platformlarında jQuery paketlemesi yapıyor; Nokia, Visual Studio, ASP.NET MVC ve ASP.NET AJAX'e eklemişken, Nokia, jQuery'yi Çalışma Zamanı aleti geliştirme platformlarına entegre etti.

JQuery Seçicilerine Genel Bir Bakış:

jQuery JavaScript kitaplığı çoğunlukla bir web sayfasının içerik ve HTML öğelerini almak veya değiştirmek için kullanılır. Genellikle animasyonlar gibi efektleri uygulamak, gizlemek ve göstermek ve güzel ve göz alıcı web siteleri oluşturmak için kullanılır. Tipik bir JavaScript yaklaşımıyla veya başka bir yöntemle öğeleri seçmek çok acı verici olabilir, ancak jQuery Seçicileri sihir gibi çalışmaktadır. HTML öğelerini anında seçmenize ve değiştirmenize izin verirler ve esas olarak öğeleri adlarına, kimliklerine, türlerine, sınıflarına, değerlerine ve özniteliklerine göre bulmak veya seçmek için kullanılır. Tüm jQuery seçicilerinin dolar işareti ve parantezlerle başladığını unutmayın: $ (), ve kendi ayırt edici özelliklere sahiptirler.

1. Temel jQuery seçicileri:

Temel jQuery seçicileriyle, bir kimlik kümesini $ ("# id"), sınıf $ (". Class") ve etiket adı $ ("li") kullanarak kolayca bir web sayfasının öğelerini seçebilirsiniz. İstenilen sonuçları elde etmek için onları birleştirebilir veya tek tek kullanabilirsiniz. Birleştirilen jQuery seçicileri $ ("selector1, selector2, selector3" gibi) gibi görünecektir.

2. Dizin-tabanlı jQuery seçiciler:

Temel jQuery seçicileriyle istenen sonuçları elde ederseniz, dizin tabanlı seçicileri seçebilirsiniz. jQuery, hepsi sıfır tabanlı dizin oluşturma kullanan kendi dizin tabanlı seçiciler kümesini sağlamak için bilinir. Üçüncü öğeyi seçmek için dizin 2'yi kullanmanız gerekeceği anlamına gelir. Dizin tabanlı jQuery seçicilerinin en popüler türleri eşitlik (n) seçici, (n) seçici, gt (n) seçici, son seçicidir, ilk seçici, çift seçici ve tek selektör.

3. Çocuk jQuery seçicileri:

jQuery, belirli bir öğenin türlerini veya dizinlerini temel alarak çocuklarını seçmenize izin verir. Örneğin, CSS alt seçiciler diğer çocuk seçicilerden çok farklıdır ve ayırt edici web dizini oluşturma özelliklerine sahiptir.

4. Öznitelik jQuery seçicileri:

JQuery seçicileri özelliği ile öğeleri değerlerine ve özniteliklerine göre kolayca seçebilirsiniz. Bu seçicilerle çalışırken, değerleri tek bir dizge olarak ayrılmış çoklu boşluklar olarak gördüklerini unutmamalıyız. Örneğin, $ ("a [rel = 'nofollow']") $ ("a [rel = 'diğerlerine hayır fırlaması'] ile eşleşmiyor").

5. İçerik jQuery seçiciler:

İçerik seçiciler, web içeriğine ve HTML öğelerine dayalıdır. Dört farklı türde gelirler ve bir web sayfasının içeriğinin dizine eklenmesi veya yapılandırılması gerektiğini gösterirler. Metin veya resim biçiminde gelir ve ayırt edici özelliklere sahiptirler.

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport