Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt: Ajax ile Web Sitesi Nasıl Kazımalı?

Ajax, Asynchronous JavaScript ve XML olarak da bilinir; web geliştirme teknikleri setidir. Farklı web uygulamaları ve yazılımı oluşturmak için kullanılır. Ajax ile, internetteki verileri kolayca alabilir ve mevcut web sayfalarınızın davranışını ve ekranını bozmadan bir kerede birden fazla web sayfası oluşturabilirsiniz. Ajax, tüm web sayfasını yeniden yüklemenize gerek kalmadan, bir sitenin içeriğini dinamik olarak değiştirmenize izin verir. Modern uygulamalar temel olarak XML için JSON'ın yerine geçer, ancak Ajax tek bir teknoloji değildir. Bunun yerine, bir grup teknolojidir. CSS ve HTML, farklı web sayfalarını stil için tek tek veya diğer biçimlendirme dilleriyle birlikte kullanılır. Ajax, yeni bir teknoloji değildir ve farklı siteler geliştirmek ve mevcut web sayfalarının içeriğini geliştirmek için kullanılır. Ajax isteklerini yürütmek için çeşitli JavaScript kitaplıkları (JQuery dahil) kullanılır. Bir web sitesini JavaScript ve Ajax ile kazımak kolay değildir ve bu görevi sıradan bir veri kazıyıcıyla gerçekleştiremezsiniz. Bununla birlikte, aşağıdaki araçlar, çalışmalarınızı bir ölçüde rahatlatabilir.

1. Octoparse

Octoparse, güçlü ve etkileşimli bir veri çıkarıcı ve web kazıyıcıdır..Öncelikle Ajax ve JavaScript web sitelerini kazıma yapmak için kullanılır. Ayrıca, çerezler, açılır pencereler ve yönlendirme içeren siteleri hedeflemek için Octoparse'yi kullanabilirsiniz. Octoparse, bol miktarda kazıma seçenekleri ve web sürünme özellikleri ile birlikte gelen ücretsiz bir yazılımdır. Yazılımı kullanarak web sayfalarınızı dizine ekleyebilir ve arama motoru sıralamalarını iyileştirebilirsiniz. Bir Ajax sitesi tamamen kazınca, veriler Excel, XML, CSV ve JSON formatlarında teslim edilir. Bu aracın fiyatı 99 dolardan başlar, ancak ücretsiz sürümü içerik küratörleri, kodlamayan kullanıcılar ve küçük ölçekli şirketler için uygundur.

2. PhantomJS

Tıpkı Octoparse'de olduğu gibi PhantomJS, bir Ajax ve JavaScript web sitesini kazıma yapmak için kullanılır. Öncelikle JavaScript API ile komut dosyası olan headless WebKit'tir. PhantomJS en hızlı ve güvenilir web standartları ile bilinir: CSS selektör, Canvas, SVG, JSON ve DOM işleme. Ajax web sitesini silmek için en uygun yol budur ve herhangi bir programlama becerisine ya da kodlama bilgisi gerekmez. İlk olarak, PhantomJS'yi indirmeniz gerekecek. Bir sonraki adımda içeriğini rahatça ve doğru bir şekilde kazmak için Ajax sitenize özel bir kod eklemelisiniz. Bu servisi herhangi bir web tarayıcısıyla kullanabilirsiniz ve tüm işletim sistemleriyle uyumludur.

Sonuç:

Bir sürü Ajax web sitesi bulunduğunuz ve hepsinden veri toplamak istediğiniz zamanlar vardır. Bu gibi durumlarda, daha karmaşık ve doğru bir hizmet seçmelisiniz, çünkü PhantomJS veya Octoparse size güvenilir sonuçlar sunmaz. Bu hizmetlerin her ikisi de küçük boyutlu veri kazıma görevleri için uygundur. Ajax, JavaScript, yönlendirme ve çerezlerle çok sayıda siteniz varsa, import.io ve Kimono Labs'ı öneririz. Bu araçların her ikisi de Octoparse ve PhantomJS'den çok daha iyi özelliklere sahiptir. Alternatif olarak, yukarıda tartıştığımız iki araç, temel veri kazıma veya web çıkarma görevleri için idealdir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport