Stop guessing what′s working and start seeing it for yourself.
Login or register
Q&A
Question Center →

Semalt Payları Bir Screen Scraper Hızlı Başlangıç ​​Kılavuzu

İnternet, satış verileri ile tüketici trendlerine kadar değişen verilerle doludur. Bu nedenle işletmeler şimdi bu tür verileri analiz etmenin ne kadar önemli olabileceğini buluyorlar. Ancak, bu verileri analiz edebilmeniz için önce ayıklamanız ve kullanabileceğiniz bir biçimde depolamanız gerekir. Analiz aşamasında ortaya çıkan hata marjını azaltmak için gereksiz verileri filtrelemek zorunda kalmanızın yanısıra.

Burası Screen Scraper'ın geldiği yerdir, bu araç web sitelerindeki verileri tarama ve içeriği çeşitli biçimlerde saklama kapasitesine sahiptir. Bugün Screen Scraper Eğiticisine bakacağız. Aracın kullanımı kolaydır, ancak bazı programlama bilgileri özellikle karmaşık kazıma projeleri ile uğraşırken kullanışlı olacaktır.

Yazılımı İndirme ve Yükleme

Screen Scraper, tüm önemli işletim sistemlerinde mevcuttur; bu nedenle, resmi bir ana sayfadan programın bir kopyasını indirebilirsiniz. Şu anda, hizmet üç farklı paket halinde sunuluyor: temel ücretsiz sürümü, 549 dolara çıkacak yanlısı sürümü ve 2799 dolara satılan kurumsal sürüm. Ücretli sürümü 30 gün boyunca test edebileceğinizi ve ihtiyaçlarınıza uymayan bir hizmet için ödeme yapmaktan kaçınmanız önerilir. Devam edin ve programı yükleyin ve kurulumu tamamlayın.

Proxy Sunucu Ayarı

Screen Scraper, bir web sunucusu ile web tarayıcınız arasındaki yanıtların kaydedilmesine dayanır..Bunun olması için, bir proxy sunucusu yapılandırmanız gerekecek. Esasen, bir proxy sunucusu bir tarayıcı ve bir web sunucusu arasında oturur, bir bağlantıyı her tıklattığınızda tarayıcınız bir hedef sunucuya bir istek gönderecektir.

Devam edin ve tarayıcınızı Proxy Oturumunu kullanacak şekilde yapılandırın, bu görev hakkında her tarayıcıda nasıl gidebileceğiniz konusunda öğreticiler bulunmaktadır. Bir kez ayarlandıktan sonra, tarayıcınız tüm istekleri ekran kazıyıcının temsilcisi aracılığıyla gönderir. Bu istekler Screen Scraper'ın dayandığı şeydir. Ayrıca Proxy işlemleri olarak da bilinirler.

Tek bir tıklamayla çoklu vekil işlemler olabilir. Bu nedenle sıyırıcı filtrelemek ve sadece yararlı işlemleri belirlemek zorundadır. Bir sonraki adımda kullanacakları şey budur.

HTTP İşlemlerini Kaydetme

Şimdi proxy sunucusunu kullanan tarayıcıyı başlatın ve herhangi bir URL'ye gidin, Screen scraper otomatik olarak bu işlemi kaydeder ve HTTP işlemler tablosunda bulunur.

HTTP başlıkları ve POST verileri gibi ayrıntıları görüntülemek için tek tek işlemler üzerine tıklayabilirsiniz.

Kazınabilir Dosya Yaratma

Yeni bir kazıma oturumu oluşturarak başlayın. Bu, belirli bir web sitesinden içerik ayıklamanıza izin verecek tüm dosyaları ve diğer nesneleri içerecektir. Bu yeni proje ile ilgili işlemler, ilerleme sekmesine tıklanarak görüntülenir. Bu işlemlerin her birinin, açılır paneldeki 'Kazıyılabilir dosya oluştur' seçeneğini seçerek kazınabilir bir dosya oluşturmak için kullanılabileceğini unutmayın.

Çıkarıcı Desen Oluşturma

Bir çıkarıcı desen, ayıklamak istediğiniz verilerin eşleşecek özel belirteçler içeren bir kod bloğudur. Bunlar, ayırıcılarla çevrilmiş metin etiketleri '@ ~.' Burada, HTML'nin iyi bir şekilde anlaşılmış olduğu yerden çıkarıcı belirteçlerini adları ve bireysel özellikleri takiben eklemek zorunda kalacağınız yerdir.

View more on these topics

Post a comment

Post Your Comment
© 2013 - 2024, Semalt.com. All rights reserved

Skype

semaltcompany

WhatsApp

16468937756

Telegram

Semaltsupport